a kako bi isla kombinacija treseta i sljunka.
Mislim da to nije dobro, jer će se, usljed aktivnosti guštera, vrlo brzo supstrat razdvojiti (šljunak će pasti na dno, a treset ostati na vrhu). Osim toga treset zadržava previše vlage da bi se upotrijebio za ove vrste.
negde sam procitao da je mladunce najbolje drzati na papirnoj podlozi dok su mladi, jer dok se hrane mogu progutati zemlju i onda nastaju problemi sa stomakom, koliko je to istina.
Sve mladunce koje sam uzgojio unazad 15g. uvjek sam držao na gore opisanim podlogama (pijesak, šljunak, vrtna zemlja) i nikad nisam imao nikakvih problema. Svi
Lacertidi imaju psihološku potrebu za kopanjem, i smatram da je upotreba umjetnih supstrata, kao što je papir, nehumana i okrutna.
da li je neko imao iskustva sa onim spot lampama koje greju i emituju uvb
ZOO Med-ov Powersun UV (i slični proizvodi konkurentskih brandova) je odličan, iako emitira relativno nisku razinu vidljivog svjetla. Možeš ga upotrijebiti u kombinaciji s drugim, intenzivnijim izvorima svjetla.
e da jos sam cuo da ako su muzijak i zanka iz istog legla, zajedno od malih nogu ,da su manje sanse da bude agresivan prema njoj. kakva su tvoja iskustvapo tom pitanju.
Općenito, ne volim držati zajedno odrasle primjerke koji suukrvnom srodstvu jer je parenje srodnika (inbreeding) opasno za svaku vrstu, i osobito ga treba izbjegavati u teraristici. Imao sam pokušaja uzgoja mladunaca u istom terariju do zrelosti, ali na taj način nisam imao (statistički gledano) ništa više uspjeha nego kod životinja koje sam spojio već kao odrasle jedinke.