Kolovoz 15, 2025, 14:37:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Opet ich...  (Posjeta: 8779 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Manuela

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
  • Plavušica
Opet ich...
« Odgovori #25 u: Ožujak 05, 2008, 18:57:00 poslijepodne »
Hvala na savjetima, ovo se pretvorilo u lijepu raspravu. Hranim ribice sa običnim listićima, kakve vitamine preporučujete? Kaj nije negdje na forumu rečeno da dodavanje soli u aq šteti biljkama?
Kaj da dodam sol u aq i u kojem omjeru ide ta sol (pretpostavljam da se radi o običnoj morskoj soli)?!
Manuela

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #26 u: Ožujak 05, 2008, 19:09:00 poslijepodne »

Možeš i običnu sol, a možeš i ectopur koji je baš za ribice (samo prije razmuti, koju god staviš. Ali sve ribice ne podnose sol...pa to ovisi o tome koje imaš.

Mislim da malo soli ne bi trebalo imati utjecaja na biljke.

Ja koristim fishtamine od sere.

I da omjeri...Ectopura ide 2 žiličice na 25l, a obične je mislim nešto tipa žličica na deset ili slično.Edited by: Ribač

Offline amalka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • Udruga RiBA
Opet ich...
« Odgovori #27 u: Ožujak 05, 2008, 20:44:00 poslijepodne »
1 jušna žlica soli na 50 l. Ako imaš Corydorase, ne stavljaj sol, jer je ne podnose.
A šta se tiče icha, moje neonkice su ga nedavno imale. Primjetila sam na vrijeme, kad je svaka imala točkicu ili dvije. I odlučila sam da ih neću naganjati po akvariju kako bi ih izdvojila u karantenu, jer bi to za njih bilo stresno. Čitala sam da je ponekad dosta da se temperatura u akvariju povisi, pa sam je sa 24-25 postepeno podignula na 28 i nakon tjedan dana, točkicama ni traga.

Rijeka

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #28 u: Ožujak 05, 2008, 20:53:00 poslijepodne »
Ribač sto se ljutis? Pokusavam pomoci. Vjerovala ili ne imam mnogo iskustva sa ichom (nazalost).
Nisi mi niti jednom odgovorila na pitanja koja sam pitala. Jel mozda problem odgovoriti? Zasto se oces prepirati kada samo pokusavam saznati u cemu je mozda bio problem kod ljecenja tvoje ribe?

Tvrdis da lijecenje koje sam opisala ne djeluje, a ja ti tvrdim da da, u velikoj vecini slucajeva i onda kada su sve preventive recidiva napravljene.

Procitala sam temu i ne vidim niti jedan podatak koji sam pitala, osim da je lijecena i costapurom i bactopurom.

Jesi li uopce sigurna da je u pitanju bio ich?

I druga stvar, mislim da ti nitko nece reci potvrdno da je netko probavao lijecenja s temperaturom koje opisujes jer nitko normalan to nebi napravio.

Smiri zivce, nisam ti ja ubila ribu nego pokusavam pomoci.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline amalka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • Udruga RiBA
Opet ich...
« Odgovori #29 u: Ožujak 05, 2008, 20:59:00 poslijepodne »
Možda je njena ribica zapravo bolovala od nečeg drugog, a ich je bio samo popratna bolest
Rijeka

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #30 u: Ožujak 05, 2008, 21:54:00 poslijepodne »

Gle Gw. ne pjenim se ja nego mislim da je o tome besmisleno raspravljati. U liječenju mi je pomagao babyboom (više babymum), a za savjet sam pitala i Nininu mamu, nitko nije imao pojma što bi više mogli napraviti i znaš da je onda sigurno sve bilo 'po knjizi'!

Temperatura dizana lagano ( 28), liječenje je trajalo 9 dana, uz sve je dodan još i ectopur, pojačana areacija, vitamini...A moja ribica je bila sve gore i gore! Ko da sam joj vodu davala, a ne lijek!

I da u pitanju je bio ich! Vidi se i na slikama na linku koji sam ti dala!

Još jednom ne ću se ja prepirati, ali znam da ne ćeš otkriti toplu vodu, da je to bilo tako i da je moguće da lijekovi nekad zakažu!

Zašto misliš da je nemoguće? To meni nije jasno.

E, pa da ne bi bilo još takvih slučajeva ja pitam ljude jel znaju još koju metodu liječenja, ne znam zašto ti to smeta?

Ako znaš napiši, ako ne znaš nemoj i gotovo.

Hvala što želiš pomoći, ali jednostavno se ne radi o tome!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #31 u: Ožujak 05, 2008, 22:59:00 poslijepodne »
Meni ne smeta sto ti pitas druge nesto, zasto bi mi smetalo?

Da, mislim da je nemoguce da lijekovi zakazu (bar oni provjereni) kada se koriste pravilno i za bolesti za koje su namjenjene. Jos uvijek mislim da mozda nije bila rijec o ichu. Al kakve to veze ima sto ja mislim kada ti vec sve znas, jel tako?

Koju sliku si stavila u tom topicu? Ovu na avataru? Na njoj ne vidim ni oci ribe doro, a kamoli neke mozebitne sitne tockice.

Ja ovdje pisem i raspravljam opcenito o doticnoj bolesti, ne napadam nikoga pa neznam zasto ti zivci rastu samo zato sto se mozda protivimo u misljenjima.

I, na kraju, taman i da je bio ich u pitanju, pisala si da je ribica imala napredovao slucaj fin rota. Zasto mislis da nije uginula od toga nego bas od icha?

...Pula...

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #32 u: Ožujak 05, 2008, 23:19:00 poslijepodne »

Samo za tebe! Ich?

I usput raspad peraja se inače javlja relativno često kao sekundarna infekcija kod icha. A ako je moju Kapicu ubilo to onda je zakazao baktopur i opet lijekovi ne pomažu!

Lijekovi ne pomažu uvijek ni kod ljudi, a ne vjerujem da su ovi za životinje napredniji!

Nisam ni mislila da me napadaš, samo velim da si na krivom tragu, jer koliko se meni čini misliš da sam nešto krivo radila u liječenju jer je nemoguće da lijekovi zakažu!Ništa nije savršeno, a tako ni lijekovi za ribice!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #33 u: Ožujak 05, 2008, 23:55:00 poslijepodne »
Ne pomazu kada su krivi, istina Oprosti al slika je premala da bih vidjela nesto. Cine se ko tockice al zasto svaka tockica znaci da je ich?

Neznam, svi koji znaju znanje o ovome tvrde da lijek bez greske djeluje, pa ako ne djeluje onda to nije pravi lijek, ili to nije prava bolest.

Uostalom, ne znam ni za jedan lijek koji ne pomaze kod ljudi, odakle ti da lijekovi ne pomazu? Mozda ja neznam, al imam to misljenje.

Mislim da je bila kriva dijagnoza, ne da si pogrijesila u lijecenju (to smo zakljucili da nisi).

Ima toliko mnogo bolestina da se nemoze ni nabrojati, neznam ni za pola, a kamoli kakvi sve mogu biti simptomi. Sigurna sam da postoji jos bolesti koje su rijedje a izgledaju slicno ko ich.

...Pula...

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #34 u: Ožujak 06, 2008, 00:30:00 prijepodne »

Zbilja? Ja dobro vidim. Ako ti tako beskrajno vjeruješ lijekovima, ja ti više nemam što za reči. Nadam se da se ne ćeš razočarati!

A što se tiče toga da lijekovi svima ljudima ne pomažu, ne bi o tome s tobom.

Sjeti se samo da netko na lijek može biti i alergičan!

I ne pozivaj se nikada na sve! Možeš reči samo svoje mišljenje! 'Svi' neka se jave sami.

I usput, sve crvenkapice koje su s njom bile u akvariju u dućanu imaju ich i raspad peraja, ja bila i provjerila! Pa sad...Možda je moja ipak imala neku rijetku boleštinu...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Opet ich...
« Odgovori #35 u: Ožujak 06, 2008, 00:53:00 prijepodne »
@Ribač: sorry ali po ovim slikama je nemoguce tocno vidit dali je ICH ili nesto drugo...
ICH je najlaksa bolest za lijecenje i cisto sumnjam da ti costapur nije pomogao...
uostalom si sigurna da si tocno dozirala? bila je tura costapura sa krivim uputstvima

koliko vidim Gwyneeth te pitala par pametnih pitanja na koja si ti odgovorila krajnje bahato bez konkretnog odgovora na njena pitanja koja bi svima pomogla u identifikaciji tvog problema...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #36 u: Ožujak 06, 2008, 01:38:00 prijepodne »
Jao Ribač oprosti al si bahata uzasno!

Nisam rekla da sve znam niti se pozivam na "sve", samo na ono sto sam naucila iz iskustva i procitala od profesionalaca.

Neces o lijekovima samnom? Zasto? Jer ti sve znas a ja nista? Mozda si i doktorica. Ako jesi, moje najdublje isprike

Je, mozda su sve imale tu "rijetku" bolestinu Znas, zato sto neznamo mnogo o tim bolestima ne znaci da su tako rijetke. Lijecimo one koje mozemo lijeciti.

Ja neznam niti jedan slucaj icha koji nije izljecen ako je dobro sprovedeno lijecenje. NITI JEDAN. Mozda se ne bavim akvaristikom dovoljno dugo. Tko zna. Idem papati jos palente pa nauciti jos ponesto o tome kako djeluju lijekovi

...Pula...

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #37 u: Ožujak 06, 2008, 08:15:00 prijepodne »

Ja se najdublje ispričavam! Sad mi je očito da sam toliko mutava da ne znam pročitati uputstva za doziranje na costapuru i onda ga pravilno dozirati. Tko zna, možda ne znam niti čitati!?

A ti si Gw., baš pametna! Sigurno nije bio ich! Pa lijekovi su svemoćni! Tko je još vidio da neki lijek nije pomogao?

Prosvijetlili ste me! Ubuduće ću vas dvoje pitati za savjet! A ti mi babyboom nemoj više davati krive dijagnoze!

Edited by: Ribač

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Opet ich...
« Odgovori #38 u: Ožujak 06, 2008, 09:54:00 prijepodne »
slika je mutna pa se ne moze sa sigurnoscu reci ali sumnjam u drugu bolest koja nije ICH i NE lijeci se costapurom ali vec ce te netko drugi prosvjetliti...

Lijepi pozdrav i sretno u lijecenju...

Mastino Over & Out!

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #39 u: Ožujak 06, 2008, 09:55:00 prijepodne »

Samo reci koju! Ne, zbog mene nego zbog drugih!

U kakvom liječenju? Ribica je već odavno uginula i uopće mi nije jasno što ste tako0 zapeli kad ko prvo nije niti tema, a ko drugo bile su tri teme o tome i vas nije bilo nigdje! Edited by: Ribač

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Opet ich...
« Odgovori #40 u: Ožujak 06, 2008, 10:47:00 prijepodne »

dopusti mi molim te da imam i drugih obaveza i da jednostavno ne stignem pratiti bas sve teme...

Citat: Mastino
Mastino Over & Out!

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #41 u: Ožujak 06, 2008, 10:56:00 prijepodne »

I mislila sam da ime bolesti ne buš napisal!Možeš sumnjati eventualno na oodinium, a on nije.

Edited by: Ribač

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #42 u: Ožujak 06, 2008, 13:23:00 poslijepodne »
Tesko da ce sumnjati na oodinium, jer, zamisli, zna kako on izgleda, a oodinium se nemoze vidjeti na slikama samo tako. I oodinium se isto lijeci costapurom tako da nebi bilo velike greske u dijagnozi.

Ja se najdublje ispričavam! Sad mi je očito da sam toliko mutava da ne
znam pročitati uputstva za doziranje na costapuru i onda ga pravilno
dozirati. Tko zna, možda ne znam niti čitati!?

Da sam rekla da neznas citati shvatila bih ovu tvoju recenicu, al cisto sumnjam da neznas citati. Iako priznam da smatram da imas problema sa temperamentom, to nema veze s citanjem.

A ti si Gw., baš pametna! Sigurno nije bio ich! Pa lijekovi su svemoćni! Tko je još vidio da neki lijek nije pomogao?

Jesam li ja tebe negdje uvrijedila tako sto sam ti rekla da si glupa? Oprosti molim te, bahata jesi, al ti nikad nebi rekla da si glupa ko sto si ti meni jer to je vec uvreda koja se na forumima ne dozvoljava. Ako je taj nacin komunikacije jedini koji znas mislim da ti ovdje ni nije mjesto.

Lijekovi nisu svemocni, samo rade ono za sto su namjenjeni, kada su koristeni pravilno. Nisi mi odgovorila, jesi li zaista doktorica? Ako jesi, vjerojatno znas mnogo bolje od mene, ja sam samo med. sestra

Prosvijetlili ste me! Ubuduće ću vas dvoje pitati za savjet! A ti mi babyboom nemoj više davati krive dijagnoze!

Ako ti je dala dijagnozu na temelju slike onda ne mozes ocekivati od nje da ti je dala apsolutno 100 %-tnu dijagnozu. Zapravo, cak ni da je gledala vlastitim ocima. Ja sam sigurna da ti je dala najbolje savjete za ich, jer svi ce najprije pretpostaviti da se radi o najcescoj bolesti kod ribica, osobito kada su simptomi tako "ociti". Al budimo iskreni, bolest se dijagnosticira pod mikroskopom, ako zelite biti sigurni.

A ti budi tako sigurna u zivotu u sve pa ces lose proci. Doktori nisu nikad sigurni, al ti jesi.

Mastino daj, reci ime te bolesti i mene zanima, nasla sam bakterijskih bolesti koje mogu stvoriti bijele cistice na kozi i perajama, al sad vise neznam ime. Nisam vidjela kako to izgleda al po opisu bi mozda moglo biti.
Btw. taman i da jesu te bolesti, bactopur ne pomaze...

...Pula...

Offline Area51

• Novi član
  • *
Opet ich...
« Odgovori #43 u: Ožujak 06, 2008, 15:13:00 poslijepodne »
meni se cini kao pocetni stadij icha,tako je i u mene pocelo,naravno zato sto je bila guzva,uvijek treba rijesavat uzrok a ne posljedice.mozda je ich najlakse bolest za lijecit ali meni je jedna pajcolanka takodjer odapela,vec su joj bile nestale peraje koliko je izjelo.tako da puno toga je moguce
zna se tko igra najbolji vaterpolo...

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #44 u: Ožujak 06, 2008, 16:09:00 poslijepodne »
Istina Area51, to je bilo na početku, poslije se sva osula, ali ju više nisam imala srca slikati!

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Opet ich...
« Odgovori #45 u: Ožujak 06, 2008, 17:01:00 poslijepodne »

Citat: Ribač

I mislila sam da ime bolesti ne buš napisal!

ribač, mislim da tvoje ponašanje stvarno nije uredu, i zato se malo skuliraj, jer te neče svatko trpit takvu/takvog, i pokušavat pomoči, dok se ti bahatiš i glupiraš.

pozdrav!

Offline Ribač

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #46 u: Ožujak 06, 2008, 17:32:00 poslijepodne »
Manuela, kak ribice?

Offline darko098

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #47 u: Ožujak 06, 2008, 19:52:00 poslijepodne »
ribač vam je sve rekao što se tiče slike i kako ga je liječio ne vidim šta ga toliko napadate.... koliko vidim ima ovdje toliko ljudi iskusnih pod naovdnicima a nitko nije napisao kako se onda prepozna ich pod mikroskopom jer se on vidi najbolje mikroskopom i kako se liječi?????? ili kako za se može zamjeniti drugom bolešću najlakše je sad pametovati na ovo i govoriti svašta????? budi te ovdje kako ste rekli od pomoći svima nama pa nama mladima pomozite........
ako ste toliko iskusni onda napište kako ste vi skužili?????svoja vlastita iskustva da je to ta bolest i kako ste ju liječili ili kako se 100% liječi pošto vidim gore da se i pisalo da ste to lako riješi

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Opet ich...
« Odgovori #48 u: Ožujak 06, 2008, 20:39:00 poslijepodne »
Pa darko, da si citao bilo bi ti jasno. Ich se lijeci lijekovima na bazi bakra, recimo costapur. I on ih nepogrijesivo ubija.

Jednu stvar morate shvatiti, ne postoji 100%-tna dijagnoza! Jedina stvar koja moze potvriditi dijagnozu je laboratorij, a to nemamo dostupno pa se snalazimo kako znamo i umijemo.

Kada se vide bijele tockice svi automatski pretpostave da je ich i idu ga lijeciti, cinjenica je da nije ich jedini koji postoji sa slicnim simptomima. Sa drugim bolestima koje lice na ich nemam iskustva i nemam namjeru pametovati, al sa ichom IMAM, dovoljno da se usudim "praviti pametna".

Dakle, ja kazem da se ich lijeci jako lako sa propisanim lijekovima, ako lijek nije izljecio ribu, nije rijec o ichu. I samo to pricam, al nemaju svi volje to cut.

To sto vam jedno lijecenje nije uspjelo nisu svi krivi, ja govorim sto smatram da znam. I pokusavam pomoci. Al nemozes pomoci ljudima koji cuju samo ono sto zele cuti.
Nitko nikoga ne napada, vec su neki ljudi prebahati za normalan razgovor, nedo Bog da netko insinuira da doticni nije u pravu, ajme meni...

...Pula...

Offline darko098

• Punopravni član
Opet ich...
« Odgovori #49 u: Ožujak 06, 2008, 21:04:00 poslijepodne »
dobro kad imaš iskustva sa ichom onda nam lijepo reci kako da mi znamo da je to i kako da pravilno liječimo.
znači tim costapurom čemo ga liječiti kako čemo znati da je jer vidim da si gore napsiao da si imao dosta iskustva ja sam još mlad u tome a vjerujem da nas ima dosta ovdje pa da nam pobliže objasniš simptome toga jer je najbolje iz vlastitog iskustva?????
ako je tako kako si gore napisao da je lako onda nam još objasniš kako da ga skužimo tako da ne grišimo tj. da ne mislimo da je to to jer najmanje je problem uzet mikroskop i pogledati ribicu pa nam objasni pobliže....