teško je bilo što reći ovako iz opisa...naime, slike jako puno govore...
bojim se da je problem u broju riba u akvariju - za 65 l je 4 zlatne definitivno previše, pogotovo ako nije stabilan...
naše je iskustvo da zlatnima treba voda zreliti najmanje mjesec dana, dapače, tek su se smirile nakon 3 mjeseca (tada je očito postala kompletna ravnoteža u vodi koja njima treba) i tek smo tada počeli imati mira s bolestima i nezgodama.... Očito su one osjetljivije na promjene, ne znam pravo....no, kad budemo slagali novi veliki akvarij za naše, nemam ih namjeru seliti prije 3 mjeseca sazrijevanja vode, a kanim koristiti i vodu iz njihovih akvarija...
a ovo što se tebi dešava mi sve "smrdi" upravo na tu nezrelost vode i ribica u prilagodbi....
mislim da je potrebno naglasiti i to da ribicama postepeno miješaš vodu novu sa starom, da se lakše prilagode na novo stanje (zato i postoje karantene za zdrave ribe, uostalom,taj postupak sigurno znaš)...
i, liječenje tetrinim goldmedom nije liječenje....on je odličan za preventivno održavanje stanja u akvariju, ali nije lijek (barem po našem iskustvu)...i, kad već liječiš lijekom širokog spektra, onda svakako moraš dodavati vitamine
da imam i pitanje - imaju li dobro prozračivanje vode? mislim tu na pumpicu, jer njima definitivno, pogotovo ako je malo premali akvarij,nije dovoljno mreškanje koje daje filter....