Nisam htio samo tako otvoriti novu temu pogotovo stoga što vjerujem da je o Multispinozi bilo dosta govora, ali sate sam proveo kopajući po forumu, no nije mi to riješilo dvojbe. Pa idem iz početka. Ako u nečem griješim očekujem da me ispravite.
Nakon živorotki s dosta bilja u 50 litara čini se da dolazi vrijeme za ciklide.
U planu je Rekord 120.
Par Herotilapia mustispinosa (ali ne par kao dva komada ili nekoliko, nego par kao mužjak i ženka, naravno, ako sve bude po planu). Jedan tata švert i harem ženki (3-5).
Jednog dana ako se odlučim ubaciti par sajica, hoće li biti problema ? Čitao sam da ni multispinosa ni sajica nisu baš nabrijani ciklidi, a i akvarij ima veliku površinu dna pa se nadam da bu sve OK (?).
Koja bi druga ribica (umjesto sajice) mogla upasti u takav akvarij ?
Najviše me muči uređenje akvarija.
Budući da je rekord plitak (31 cm bruto) ne bih se patio s umjetnom stijenom. Mislim da bi mi dosta oduzela. Znači, kamenje, korijen, kokosov orah, to je sve OK ?
Čitao sam na više mjesta da se preporuča za multispinose zasađen akvarij. A i švert voli šumu biljaka. E sad, osim anubiasa, koja bi biljka tu išla ? A da bi mogla poživjeti.
Koji pijesak, koja granulacija ? Debljina podloge ?
Kakvo kamenje ( i gdje „raste“ ) ?
Kako uopće stoji stvar s multispinosama, jel ih ima po pet shopovima ? U Viliju nisam vidio.
Filter koji dođe s rekordom, pretpostavljam da će biti dovoljan (?). Jel taj filter možda nezgodan za čišćenje ?
Hm, ne znam jel to pohvalno, ali ovaj akvarij od 50 l skoro i ne održavam. 15 litara vode mijenajm svakih 2-3 tjedna, a u