Koliko ja znam takve stvari se ne događaju.
Razlika je u tome što kada čovjek nešto križa onda on unaprijed izabire željene osobine i fenotipske karakteristike, a evolucija to radi drugačije ( samo najjači).
Nije loše križanje između iste vrste kao što je riječ o gupijima, jer oni su samo varijateti, znači da imaju istu genetsku strukturu ( ne kažem da ni tu nije bilo molekularnih biologa koji su stvari radili detaljnije).
U teoriji dvije različite vrste se više nemogu pariti, nekad zbog fenotipskih razlika, a nekad zbog genotipskih, tj. kada gledamo genotipske i ako čak može doći do parenja, mlađ umire ili je običnosterilna (govorim o neprofesionalnim križanjima).
Molekularni biolozi su u stanju napraviti takva čudovišta, samo i bolje je da ostatak svijeta za to nezna. Sve zebrice koje su ofarbane imaju još jedan dodatni gen koji inače potječe iz moruzgve tropskih mora. A najnovija kombinacija što se trenutno proučava je to da setaj pigment ispoljava pri zagađenosti, što znači ako riba ima zelenu, crvenu i žutu boju, moći će detektirati tri nivoa zagaženja. Eto malo zanimljivosti koje nisu baš toliko vezane za temu, mislim ima toga još, koliko oćeš.