Kolovoz 03, 2025, 23:07:21 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moj biljni  (Posjeta: 4583 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

_marija_

• Gost
  • Trade Count: (0)
Moj biljni
« u: Veljača 04, 2008, 18:10:00 poslijepodne »

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Moj biljni
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2008, 18:36:00 poslijepodne »
jako ljepo jedino ti je malo anubias zaplivo

probaj još koju fotku stavit al malo oštriju...

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Moj biljni
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2008, 18:51:00 poslijepodne »

lijepo....koliko litara? ne vidi se baš najbolje-koje su biljke u prednjem planu?
okolica Zaprešića

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2008, 19:54:00 poslijepodne »

da, anubias je zaplivao. To je za frenda jednog!

Dole je glossostigma,pa slijede anubiasi nana(2),valsneria spiralis lijevo kod filtera,desno neka smedja cryptocorina koja se jako dobro razmnozava,mali crveni lotus koji se primio je iza panja s desne strane...ima dosta svijetla! s lijeve strane panja je je naka zelena cryptocorina....pa onda nekakva cabomba ali nije bas cabomba(ovaj grm lijevo)! microsorium na drvetu. takodjer i malo javanske mahovine na drvetu! i os ima neka biljka koja se ludo brzo razvija lai joj ne znam naziv osim nekog sinonima kao _ BOLIVIJSKA SABLJA! Razmozava se kao i valisneria spiralis na istu foru!

Slika je s mobom ...bit ce ubrzu i s foticem!

Nego,imam problem...koncasta alga se hvata ko luda...dobro ne bas toliko ali ju ne zelim! he! ima tko kakv prijdlog kako je se rijesiti????

ribe: 3 x botie macr.za puzeve,hehe

cistac stakla-kako se zove ne znam i ne pamtim ta imena

5 crnenih kozica koje se dobro skrivaju pred botijima

2 x Tateurndina Ocellicauda ... (Peacock Goby) - taman se omrijestile jucer pa sad...ovo im je vec 7 puta za 2 mjeseca da se mrijeste,nekad pojedu jaja,nekad ostanu do 3 dana...samo sam prosli mrijest uspio spasiti i izlegla se 4 malca pa sad imam jos jedan akvarij zbog 4 "musice" doslovno! ali eto,ako prezive ok,ako ne...hm...narucit nove! he he ;)

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2008, 19:57:00 poslijepodne »
aha, akvrij je cayman 60 profesional (75 litara), no sa svime unutra ima oko 70 litara! valjda! ne drzite me za rijec!

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Moj biljni
« Odgovori #5 u: Veljača 04, 2008, 20:08:00 poslijepodne »

Ja bih stavio crnu pozadinu, jedino ako misliš da će ti bilje prekriti zadnje staklo, onda ne treba. Panj bih stavio malo ulijevo ili udesno, sakrio bih lojtrice negdje dalje. Filter će vjerovatno sakriti sablja.

Bit će dobro kad se razraste. Slikaj ga boljim fotićem, malo blješti podloga....
Zagreb, Kvatrić

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Moj biljni
« Odgovori #6 u: Veljača 04, 2008, 20:56:00 poslijepodne »
Fino izgleda još kad se razraste bilje i eventualno stavi crna pozadina!Super
Trogir Dalmacija

Offline cigo

• Punopravni član
Moj biljni
« Odgovori #7 u: Veljača 04, 2008, 23:21:00 poslijepodne »
ja bih na tvom mjestu probao koncastu riješit siamcima, ja imam tri komada u svom 180 litarskom i prije sam ponekad imao problema s tom algom al sad ju ovi njupaju ko ludi, ubiti ne samo nju već bilo koju algu koja se pojavi.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Moj biljni
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2008, 23:45:00 poslijepodne »
Lijep akvarij...koliko je jako svjetlo? I koliko je dugo u pogonu?
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #9 u: Veljača 05, 2008, 15:35:00 poslijepodne »
2 mjeseca je u pogonu! parametri vode su savrseni. sve je ok,osim te koncaste alge koje nema puno ali ju ne zelim pa eto! ;) svijetlo je 2 x 14w

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #10 u: Veljača 05, 2008, 15:38:00 poslijepodne »

CIGO, taj sijamski algojed je ona uska ribica neke sivo-bez boje koja nakon nekog vremena naraste dosta velika?? Ako je to to onda slusaj: pitah u jednom shopu za ribicu koja bi jela tu algicu,a odgovor je bio-NI JEDNA RIBA NECE JESTI TU ALGU!

Hm...?!?!?!?! ;-)

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Moj biljni
« Odgovori #11 u: Veljača 05, 2008, 16:57:00 poslijepodne »
moja končasta se s vremenom povukla. di si kupila bolivijsku sablju, ja ju već duže vrijeme tražim, al nisam ju vidla, sad sam nabavila nešto slično(echinodorus quadricostatus)...inače latinski naziv za sabljuje echinodorus bolivianus.
okolica Zaprešića

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #12 u: Veljača 06, 2008, 10:14:00 prijepodne »
ma mogu ti ja dati boivijsku sablju! nije problem nikakav!

Offline cigo

• Punopravni član
Moj biljni
« Odgovori #13 u: Veljača 07, 2008, 13:21:00 poslijepodne »
kad su u pitanju sijamci tu ima nekoliko caka, prva je to da u našim pet shopovima često puta niti ne prodaju sijamce već ti podvale lažne, tj. ili flying foxa ili lažnog sijamca. Ako želiš nešto više saznat o njihovom raspoznavanju imaš jako dobar članak na početnoj stranici sitea. Dosta ih je teško prepoznat dok su mali. Ja sam ih kupio najviše zbog končaste alge i primjetio sam da ju jedu, a sad iskustva svakog akvarista u vezi algi su drugačija. Znaju se oni i uljenit pa ništa ne jedu osim hrane koju ubacim.

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #14 u: Veljača 07, 2008, 15:41:00 poslijepodne »
ja ribice hranim svaki drugi dan jer mi nije bas do njih nego do biljaka pa se nadam da se moj novi mali "sijamac nece uljeniti! ;) hm!

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
Moj biljni
« Odgovori #15 u: Veljača 08, 2008, 11:25:00 prijepodne »
moze jedna tamna pozadina al sve ok!

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #16 u: Veljača 09, 2008, 18:51:00 poslijepodne »

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #17 u: Veljača 11, 2008, 15:33:00 poslijepodne »
LJUDI KAKO SE RIJESITI KONCASTE ALGE? PARAMETRI SU I VISE NEGO ODLICNI! ;)

Offline cukibuki

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 41
Moj biljni
« Odgovori #18 u: Veljača 24, 2008, 20:09:00 poslijepodne »

sijamski algojed...neko je bio napisao da je stavio 2lampe sto idu u mesnicama u skrinje pa su mu alge nestale...potazi po forumu...

nego koja ti je ono biljka nazad lijevo slicna cabombi???? super ti uspjeva, ja imam cabombu al sa 2*15w na oko 60L nije joj bas najbolje, raste ona al dosta u vis i nisu joj listici gusti...
Zadar - Novi Sad

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Moj biljni
« Odgovori #19 u: Veljača 24, 2008, 21:07:00 poslijepodne »
@marija- končaste se lako možeš riješit pomoću easy carba, ili eventualno sijamskog algojeda/kozica.

@cukibuki- mislim da je to limnophila sessiflora, a možda se i varam, pa je u pitanju cabomba caroliniana, to če marija znat reći..

uz 2*15 w/60 l, mislim da ne bi trebao imat problema sa cabombom, ukoliko dodaješ neka gnojiva, i co2, i ako imaš podlogu. nemožeš očekivat odličan rast bilja samo uz jako svjetlo... treba ispuniti sve potrebe, i onda bilje divlja!

Offline emilioti

• Punopravni član
  • **
Moj biljni
« Odgovori #20 u: Veljača 24, 2008, 21:12:00 poslijepodne »

Citat: _marija_
LJUDI KAKO SE RIJESITI KONCASTE ALGE? PARAMETRI SU I VISE NEGO ODLICNI! ;)

Da su parametri odlicni ne bi imala koncastu algu. Previse zeljeza u vodi uzrokuje pojavu zelene koncaste alge, mozda da probas malo manje gnojiti sa mikroelementima te dodati malo vise strpljenja. Ipak je akv. star 2 mj.

Rijesiti je se mozes da ju omotas oko cetkice za zube i izvlacis van.

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #21 u: Veljača 25, 2008, 10:14:00 prijepodne »

EMILIOTI - gje si ti procitao da ja stavljam ista od gnojiv? e pa vidis dodajem jedino co2 putem nutrafin ljestvi! kad tak vidim znas sve, ajd pomozi kak treba - pojavila se i crna koncasta alga! sto sad? btw.kad stavim tetra tester 5 in 1 pokazuje da su svi parametri izuzetno dobri i na svom mjestu! sto sad kazes? tetra malo laze ili? hm.. odgovor!

CUKIBUKI - da,to je limnophila sessiflora!

KOSUTA - moje kozice...hm...nikad ih nisam vidio da ista jedu pa tako ni alge. kupio sijamce pa ne znam na kraju sto su jer jedu sve samo ne alge pa sam ih izbacio u drugi akvarij i cekam da se netko javi da ih poklonim jer nemam koristi od njih,a nisu mi ni lijepi! gdje se moze kupiti PRAVI sijamski algojed???? a taj easy carbo-gdje ga mogu kupiti i sto je to u biti???

hvala!

_marija_

• Gost
Moj biljni
« Odgovori #22 u: Veljača 25, 2008, 10:52:00 prijepodne »
CIBUKI - procitah na forumu za te lampe u mesnici! to su: OSRAM - NATURA lampe 18w, natura 750 lm. e sad ne znam da li ima i od 15w? hm...i meni bi trebale od 15w

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Moj biljni
« Odgovori #23 u: Veljača 25, 2008, 13:53:00 poslijepodne »
easy carbo ti je co2 u tekučem obliku. inače je namijenjen kao gnojivo, tj. zamjena za co2, ali i  pouzdano uništava alge, a pogotovo končastu. možeš ga naručit u elegancereef online shopu ER link kontaktiraj blue-a tu na forumu, ili na mail ER-a!

obavezno pazi da ga ne overdoziraš, jer je opasno za ribe, i spali bilje. normalna doza nema negativnih posljedica, barem po mom iskustvu.(jedino mahovina malo stagnira zbog carba, ali ostalo bilje ne)

Offline emilioti

• Punopravni član
  • **
Moj biljni
« Odgovori #24 u: Veljača 26, 2008, 09:37:00 prijepodne »

Neznam sve, ali kolko sam citao na ovom forumu alge su povezane sa parametrima vode (uglavnom, necega je previse, necega premalo). 5 u 1 tester i idealni parametri kod mene nebi islo.

Easy carbo je ok kao sto kosuta veli, i sam ga koristim - sve pohvale. Mene gnjavi telena tockasta pa sam digao fosfate sa 0.5 na 2, nitrati su oko 20, easy carbo bez dodatnog co2, profito, te sam pojacao rasvjetu na 0,7W/l i algi nema. Nema vise ni novih tockastih.