Srpanj 18, 2025, 17:33:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: novi terarij  (Posjeta: 9778 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline iguana

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
novi terarij
« u: Veljača 03, 2008, 14:32:00 poslijepodne »

igi je dobila svoju novu kucu!

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
novi terarij
« Odgovori #1 u: Veljača 03, 2008, 15:09:00 poslijepodne »

E oprosti ne vidim dobro na slici jel mi možeš reć kakva ti je to podloga u terariju?

P.S. jako ti je ljep terari!!

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
novi terarij
« Odgovori #2 u: Veljača 03, 2008, 16:12:00 poslijepodne »
Daj molimte napiši dimenzije terarija, jer činimi se da je pre mali za iguanu.I ako ti je ovo tepih na podu, zamjeni ga tresetom jer bi iguana mogla zapet noktom na njega!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
novi terarij
« Odgovori #3 u: Veljača 03, 2008, 16:32:00 poslijepodne »
Po meni je isto puno premali terarij  za iguanu. Bar tak izgleda na slici.

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
novi terarij
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2008, 13:45:00 poslijepodne »
ja neznam nikoga tko ima iguanu i prikladno/potrebno velik terarij...tako da me to uopce vise ne uzbudjuje...95% ljudi drzi tu zivotinju u debelo premalom zivotnom prostoru...

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
novi terarij
« Odgovori #5 u: Veljača 04, 2008, 13:49:00 poslijepodne »
lijep terarij samo neće dugo trajat
Our fears are only what we tell them to be...

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
novi terarij
« Odgovori #6 u: Veljača 04, 2008, 14:25:00 poslijepodne »

Citat: Xzyle
ja neznam nikoga tko ima iguanu i prikladno/potrebno velik terarij...tako da me to uopce vise ne uzbudjuje...95% ljudi drzi tu zivotinju u debelo premalom zivotnom prostoru...

Ima takvih ljudi, dosta njih sa foruma! A eto mi se trudimo pomoč ljudima i životinjama sa savjetom al nemože niko nekog natirat da to napravi. Dosta ljudi se ne obazire na savjete, al to je njihov problem.Meni je jedino ža životinje koja tu najviše pati.
Eto ljudi probajte poslušat savjete koje vam daju ljudi sa više iskustva od vašeg!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
novi terarij
« Odgovori #7 u: Veljača 04, 2008, 15:14:00 poslijepodne »

Znači ako drugi imaju neprikladne uvjete u terariju onda moraš i ti imati. Malo žalosno. Ja osobno rađe nebi imal iguanu nego nekog guštera koji treba manje prostora, a tih guštera ima puno. A ima dosta ljudi koji imaju prikljadne i dovoljno velike terarije za nju.Edited by: Dragon

Offline iguana

• Novi član
  • *
novi terarij
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2008, 15:53:00 poslijepodne »
bok! vidim da su "svi" ovdjejako pametni, i puni znanja,pa mi recite tko moze u kuci ili stanu imati terarij 3+3+3m, koliko sam vidio na ovom forumu ljudi drze iguane u puno manjim terarijima nego sta je ovaj, pa dajte stavite i vi koju sliku od vasih terarija da vidimo i vase ljubimce kako uzivaju u puno prostora! podloga je pijesak, a dimenzije su 180cm+100cm+100cm. IV@N@ ZASTO MISLIS DA NECE DUGO TRAJAT?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
novi terarij
« Odgovori #9 u: Veljača 04, 2008, 16:24:00 poslijepodne »
Pa ako nemožeš to priuštit svojoj životinji onda je ne kupuješ, jer se to zove neodgovornost. Neče dugo trajat jer je premali, i nemoj se ljutit jer ti ljudi samo daju pametne savjete. pjesak je najgora moguća podloga koju možeš stavit.Tamo di žive iguane nema pjeska.Stavi treset.
Evo ti par tema pa pogledaj:

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=25227&P N=1

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=22070&P N=2

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=20881&P N=2

http://www.akvaristika.org/forum/forum_posts.asp?TID=2019&am p;PN=1

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=27947&P N=1&TPN=2

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=12859&P N=1

Eto pa malo vidi koliki su terariji za iguanu, pa razmisli. Ako ti je cilj mučit životinje onda si na dobrom putu!!

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline iguana

• Novi član
  • *
novi terarij
« Odgovori #10 u: Veljača 04, 2008, 17:19:00 poslijepodne »

pa nisu to bas neki terariji puno veci,a i one iguane su jos male osim one na prvoj slici koja je u ljetnoj nastambi,imam i ja ljetnu nastambu koja je puno veca, probaj ti stavit treset pa ces vidjet kako ljepo miriše nakon nekog vremena iako ga redovito cistis,pjesak je puno higijenskiji i laksi za odrzavanje.e a koju zivotinju ti imas?

Offline frnta

• Punopravni član
novi terarij
« Odgovori #11 u: Veljača 04, 2008, 17:56:00 poslijepodne »
je pjesak je laksi za odrzavat ali nije za iguanu,
a ovo da je pjesak higijenskiji nebi bas reko ako terarij redovito cistis neces imat nikakvih problema jer u ostalom iguana vrsi nuzdu samo na jednom mjestu

Zagreb

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
novi terarij
« Odgovori #12 u: Veljača 04, 2008, 18:16:00 poslijepodne »
Taj član sa prvog linka ima i unutrašnju nastambu samo nemogu nač tu temu.Ovaj svaki terarij ima bar 2m visine, šta ti nemaš ni približno, a to je jko bitno.Imaš li posudu sa vodom u terariju?Večina iguana obavlja nuždu tamo tako da nije to problem održavat.

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
novi terarij
« Odgovori #13 u: Veljača 04, 2008, 19:11:00 poslijepodne »
1.Terarij treba bit najmanje 2m×2m×1m
2.meni treset uopće ne smrdi bolje stavi treset jer ti iguana može imat ozbiljnih problema sa zdravljem
3.napravi joj bazen da se može kupat i obavljat nuždu pa nećeš imat problema s tresetom

Our fears are only what we tell them to be...

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
novi terarij
« Odgovori #14 u: Veljača 04, 2008, 19:54:00 poslijepodne »

Citat: Dragon

Znači ako drugi imaju neprikladne uvjete u terariju onda moraš i ti imati. Malo žalosno. Ja osobno rađe nebi imal iguanu nego nekog guštera koji treba manje prostora, a tih guštera ima puno. A ima dosta ljudi koji imaju prikljadne i dovoljno velike terarije za nju.
Ha? Otkud si to izvukao iz mog posta...Edited by: Xzyle

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
novi terarij
« Odgovori #15 u: Veljača 04, 2008, 20:46:00 poslijepodne »

Znači ako drugi imaju neprikladne uvjete u terariju onda moraš i ti imati. Malo žalosno. Ja osobno rađe nebi imal iguanu nego nekog guštera koji treba manje prostora, a tih guštera ima puno. A ima dosta ljudi koji imaju prikljadne i dovoljno velike terarije za nju.
Ha? Otkud si to izvukao iz mog posta...

izvini nisam gledal ko je napisal mislil sam da je iguana, ali iz tvog posta se  isto vidi da odobravaš da ljudi rade premale terarije jer kak veliš da te to ne uzbuđuje 95%. Mene to uzbudi kak ti veliš jer se životinja muči.Mada mi se više neda raspravljati o takvim stvarima jer večina ljudi ne pita nego samo naprave premali terarij, ili ako pitaju onda ne prihavčaju ono kaj im iskusniji u tom hobiju. preporučeEdited by: Dragon

Offline babydoll2

• Punopravni član
novi terarij
« Odgovori #16 u: Veljača 04, 2008, 21:44:00 poslijepodne »

ponavljanje je majka znanja pa ajmo sve iz pocetka:

1.)minimalne dimenzije za iguanu su 2 x 2 x 1,5

2.) ogromnu vaznost u izradi terarija za iguanu je visina koju ti nemas jer su iguane arborealne i borave na krosnjama do 40m i to im pruza sigurnost

3.)imas jednu granu u terariju koja ne sluzi nicemu osim za suncanje.u terariju treba biti puno vise granja jer se iguane obozavaju penjati a i fiziologija im je za to predodredjena u protivnom ako se iguana dovoljno ne krece dolazi do atrofije misica i kostanog sustava,a kandje se ne mogu trositi sto opet za sobom povlaci posljedice.
4.) tepih je dobra podloga a o zapinjanju noktiju se ne trebas brinuti ako je tepih kvalitetan bez onih dugih dlacica a i imas za kupiti tepih/umjetna trava

5.)neonka ti je smjestena pre daleko od tijela gmaza da bi isti imao ikakve koristi od nje jer je spektar zracenja cc-a 20cm

5.) pijesak van!! zrnca pijeska mogu dospjeti u oci i izazvati ozbiljne upale a ako ga proguta sto hoce jer iguane neprestano iskusavaju tlo na kojem stoje moze doci do zacepa crijeva!

a najvaznije od svega: po mom misljenju-nitko pa ni ja nema uvijete za drzanje iguana,bez obzira sto je posjedujem, iz tog razloga sto je to gmaz impresivne velicine i velikih zahtjeva koji zahtjeva ogroman zivotni prostor koji joj nitko ne moze priskrbiti i najveca pogreska je bila sto je taj gmaz uopce dosao u prodaju jer se zbog toga dogadjaju ovakve stvari i zbog takvih stvari ja dan za danom ponavljam jednu te istu stvar a to je ako se nema minimalnih uvijeta za drzanje iguane a to je prostor 2 x 2 x 1,5m onda ne kupujte iguane! ali nitko ne slusa vec kao ti predstavi potpuno neadekvatan terarij za tog gmaza i onda se usudjuje kritizirati ljude koji pokusavaju pomoci i educirati ostale o nekim osnovnim stvarima o kojima se vec milijun puta raspravljalo.
ali nema veze...glavno da je iguana tu i da smo si kul! moji su zivci jos na mjestu za razliku od nekih ljudi i potpuno ih razumijem.

dok ti je iguana mlada-koliko vidim sa slike nije starija od godinu-godinu ipo dana bar ne bi trebala biti s obzirom na velicinu, nece biti problema a kad se krenu nagomilavati znat ces zasto veterinari imaju velike place

Edited by: babydoll2
of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
novi terarij
« Odgovori #17 u: Veljača 04, 2008, 23:12:00 poslijepodne »

Ha? Otkud si to izvukao iz mog posta...

izvini nisam gledal ko je napisal mislil sam da je iguana, ali iz tvog posta se  isto vidi da odobravaš da ljudi rade premale terarije jer kak veliš da te to ne uzbuđuje 95%. Mene to uzbudi kak ti veliš jer se životinja muči.Mada mi se više neda raspravljati o takvim stvarima jer večina ljudi ne pita nego samo naprave premali terarij, ili ako pitaju onda ne prihavčaju ono kaj im iskusniji u tom hobiju. preporuče
Ne uzbuđuje u smislu *ništa novo* ... *ništa čudno* ... *ponavlja se konstantno* ... većina ljudi koji su tražili savjete ili ih dobili,kak'god,nisu ih uopće poslušali...tak da,ne uzbuđuju me uopće više ljudi koji se javljaju na forum s iguanom i njihovim staništem...nažalost,savjeti ništa ne mjenjaju nit'ih itko doživljava,nitko ne poduzima nešto oko svoje životinje...

Konstantno ista priča...uvijek...

No za to mislim da su krivi pet shopovi,prvo i osnovno...a onda tek ljudi koji ne mare za ljubimce...jer mogu shvatit čovjeka kojemu je pet shop prodao terarij od 5000kn za iguanu kojoj to nije dovoljno velik prostor ni za obavljanje nužde...

Brutalna je to realnost,ja bi osobno da mogu zabranio prodaju iguana u pet shopovima,jer se stanište iguane ne zove terarij nego se radi posebno po narudžbi kod majstora,a tu pet shop nema zaradu pa stoga to za dobrobit životinje ni ne preporuča...

Komentirao sam tako jer nažalost,ovdje se ljudi pojave pred gotovim činom,s već kupljenom životinjom u neprikladnim uvjetima + uložen novac kojeg je sve manje u ovoj državi.

Graniči s crnim humorom,no svakako ne odobravam kao što si ti to shvatio uvjete koji životinji ne odgovaraju,točnije,štete.

Hebiga,tužna realnost...djelomice su krivi i ljudi,jer se ne informiraju o životinji iz nekog pouzdanog,stručnog izvora...već vjeruju trgovcima.

Offline Ćos1992

• Punopravni član
  • **
novi terarij
« Odgovori #18 u: Veljača 05, 2008, 14:32:00 poslijepodne »
Citat: iguana
bok! vidim da su "svi" ovdjejako pametni, i puni
znanja,pa mi recite tko moze u kuci ili stanu imati terarij 3+3+3m,
koliko sam vidio na ovom forumu ljudi drze iguane u puno manjim
terarijima nego sta je ovaj, pa dajte stavite i vi koju sliku od vasih
terarija da vidimo i vase ljubimce kako uzivaju u puno prostora!
podloga je pijesak, a dimenzije su 180cm+100cm+100cm. IV@N@ ZASTO MISLIS DA NECE DUGO TRAJAT?

samo da kazem da se nemozes ovako bahato ponasat ,jer ovo ljudi na
formu imaju iguanu 10 puta duze od tebe.ako si si kupio iguanu pruzi
joj najbolje moguce uvjete

terarij ti nije dovoljno visok jer se iguane vole penjat a i sto su
vise to se osjecaju sigurnije.ti se nisi ni udostojio ni raspitat kakve
treba dimenzije ali glavno da si ju kupio.

Offline iguana

• Novi član
  • *
novi terarij
« Odgovori #19 u: Veljača 05, 2008, 18:55:00 poslijepodne »

evo ti slike od mog prijasnjeg terarija imala je visinu 2mkao sto si rekao da treba imati pa mi reci kako je spektar zraka mogao doci do nje kad je bila na nizim granama? u tom je terariju imala puno vise grana ali je uvijek bila na jednoj.

za informaciju: iguana je stara 2 i pol godine (babydoll lani kad si mi odgovorila na pitanje zasto ne jede,je imala godinu i  pol!&n bsp;&n bsp;&n bsp;&n bsp;

duga je 130 cm (zenka!)

svaki dan je vani i trci i skace po sobi.

Ej čos1992 nemoj mislit da sam je kupio jucer, imam je puno duze nego sto ti mislis!U ove tri godine sta je imam, nikad nije progutala pijesak i nikad nije bila bolesna, redovito je kod vet. sta jos nitko nije stavio sliku svog terarija ili se sramite jer su premali ali glavno da ste me napali u ovoj temi!

tu je imala godinu i pol! to je prijasnji terarij!

a ovo sadašnji!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
novi terarij
« Odgovori #20 u: Veljača 05, 2008, 19:30:00 poslijepodne »
predlažem svim sudionicima rasprave da dobro udahnu prije bilo kakvog postanja, da nemoram dijelit opomene ili banirat.

Offline iguana

• Novi član
  • *
novi terarij
« Odgovori #21 u: Veljača 05, 2008, 19:32:00 poslijepodne »

Offline babydoll2

• Punopravni član
novi terarij
« Odgovori #22 u: Veljača 05, 2008, 21:03:00 poslijepodne »
ispricavam se na pogresnoj procjeni,kao sto rekoh djeluje mi po slici,jos jednom isprika.
Gle,nemoj pogresno shvatiti jer znam da cesto kritike forumasa izgledaju kao napad ili uvreda,ali vjeruj mi da nikome nije u cilju izvrijedjati i omalovazavati nekoga i na taj nacin ga odbiti od foruma jer na tome gube svi,a najvise zivotinja koja nije ni kriva ni duzna,a razlog zasto su kritike ponekad stroze je taj sto se o istima raspravlja iz dana u dan,a jednostavno imas osjecaj da govoris u prazno i da od truda nema koristi,jer te nitko ne slusa i to je ponekad jako frustrirajuce,ali kad se "ohladis" vidis da je i razumljivo jer kad se (govorim iz tvog gledista) potrudis osigurati zivotinji bolje uvijete zivota pa onda naidjes na negativne komentare drugih ljudi sigurno nije ugodan osjecaj, jer kad si uvjeren da si u pravu jako je tesko suociti se da nisi, ne kazem da smo mi u pravu a ti ne, ni obrnuto,jednostavno treba naci kompromis u svrhu odnosa clanova a najvise u svrhu dobrobiti zivotinje.shvacam te,ali shvati i ti ostale....ponekad ti dodje da si cupas kosu

eh, da uglavnom htjedoh reci da je ona visina terarija bila dobra zajedno sa uredjenjem (mislim na grane) a to sto iguana nije boravila dovoljno blizu UVA i UVB rasvjeti mozes jednostavno rijesiti na nacin da u blizini neonki postavis spoticu za suncanje,ili obrnuto naravno pod uvijetom da postoji grana koja se nalazi ispod tih lampi,a iguana ce dok se sunca ispod spotice takodjer primati spektar neonki...imala sam isti problem i rijesila ga tako i sad stima ko sat.

ne znam za ostale ali ja sam u vise navrata pokusala staviti sliku ali jedini nacin je mobitelom posto jos nemam digi fotic,a na mobu se ne vidi nista. ako upalim svijetlo onda blijesti pa se ne vidi nista a ako ugasim onda se vidi toliko lose da vidis samo obrise terarija jer je smjesten dalje od prirodnog izvora svjetlosti,pokusala sam sa blicom pa isti rezultat...uglavnom smuckat cu nesto vec pa stavim slike. nemoj mislit da je moj od zlata jer nije, dimenzije su 2 x 2 x 1,7 (v x d x s),i znam da cu opet morat radit novi kad mi ljubimac naraste punu velicinu,a ne mogu odmah napraviti 3 x 3 x 2 jer su moji kuci emocionalno slijepljeni za ormar iz doba rata koji mi zauzima pola sobe,pa eto cekam da se srusi

ajde pozdrav i sorry ako sam te previse upilala

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline Ćos1992

• Punopravni član
  • **
novi terarij
« Odgovori #23 u: Veljača 06, 2008, 17:57:00 poslijepodne »
ja se isto ispricavam iguani jer stvarno na prvi pogled je izgledalo malo za iguanu,jos jednom sorry

ćos

Offline Baba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
novi terarij
« Odgovori #24 u: Ožujak 11, 2008, 16:29:00 poslijepodne »
babydoll2 lijepo napisano i kaj je najvažnije lijepo objašnjeno.........
You can't buy life whit money.....