Evo sad sam napisala odgovor na drugu temu, a mislim da bih se tu mogla ponavljati, pa evo pogledaj:
LINK 
Izmedju ostalog mislim da bi bilo dobro i da skines vodic za pocetnike, koji se nalazi na naslovnoj stranici...

Dok nam ne odgovoris na ova pitanja koja su vec postavljena evo par upozorenja:
1. nikada ne mijenjati SVU vodu, nego 1/3 i to tako da USISAS dno
2. voda mora biti odstojala i pripremljena nekim deklorativom (npr aquasafe za zlatne)
3. mutna voda se moze desiti iz vise razloga, a kod tebe vjerojatno, jer si pranjem pobila sve dobre bakterijice i sad nema bioloske ravnoteze u akvariju... Jos ako si im dala malo vise hrane, eto idealnog zagadjivaca vode...
A konkretni odgovori na tvoja pitanja:
1. Ribe su vjerojatno skocile od soka... Tko zna kako bi mi reagirali u slicnim situacijama. Npr. zamisli kako te netko zakljuca u nepoznatu prostoriju bez objasnjenja. Sigurna sam da bi pocela vikati i lupati po vratima... Dakle, riba je lupala...
2. Inace se mijenja jednom tjedno, ali ako nemas filter onda 2 ili 3 puta tjedno...
3. Muti se zato sto nemas dobre bubice koje prerade smece u akvariju u manje opasno smece...
4. Ribe su vjerojatno istraumatizirane pretakanjem iz akvarija i nazad, ali i to iskakanje je moglo ostaviti posljedice.
5. Kad zlatne ne jedu, nesto nije OK. One su inace velike prozdrljivice i jedu sve na sto naidju...

Probaj im ubaciti malo dobrih bakterijica (npr. Sera Nitrivec) (vidi uputstvo)... Nece mnogo pomoci, ali barem si pokusala...
Veliki pozdrav! Sretno i obavjestavaj nas!