Srpanj 21, 2025, 00:31:21 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pijesak ili ne ? novi user :)  (Posjeta: 10017 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pijesak ili ne ? novi user :)
« Odgovori #25 u: Siječanj 29, 2008, 10:18:00 prijepodne »

Pluta malena jer je šokirana. Bolje je vrati natrag odmah! A klipana stavi u kuglu na dva sata i vrati natrag - ribe se isto, kao i ljudi, mogu zaljubiti, a kod njega je očito pala veeeeeeeeeeeeeeeeeelika ljubav!

Jel možda dobio bijele točkice na škržnim poklopcima? To je znak da je dečko i da je spreman za parenje. A kad ih to uhvati onda znaju biti napasni do bola. Curice uglavnom guraju u trbušćiće ne bi li ih primorali da puste jajašca van. A nije ih briga jel malena spremna ili nije. Jednostavno su blesavi od ljubavi. E, a kad pretjeraju, onda nije loše malo ih "ohladiti" stavljanjem u drugi tank na sat-dva (pazi da imaju nutra istu vodu kao u akvariju)... smirit će se nakratko i opet juriti dalje. To ti traje do tjedan dana, onda ih pusti!

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Siječanj 29, 2008, 19:42:00 poslijepodne »
Nema prasac one točkice zato mi i je bilo čudno, uz ženku se trljao i onak treso ali ovu malecku doslovno hoće progutat, ko da brsti biljku.
\" Ne igraj se sa ženskim srcem ono je samo jedno. \" \" Igraj se sa sisama, one su dvije! \"

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #27 u: Siječanj 29, 2008, 19:47:00 poslijepodne »

He, očito ga hvataju hormoni, ali još nije skroz zreo....niš, malo ga "ohladi", i vrati natrag...

Da vidiš kako moj mali Janko koji jedva ima 6 cm ganja Galu koja ima 20 cm...a ona, samo da zamahne repom bi letio van iz akvarija....

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Siječanj 30, 2008, 07:23:00 prijepodne »
hahahahahaha, ma lude ribice. Malecka je ok stalno je oko lubanje, stvarno ne bi htio da joj se kaj dogodi, jer mi je baš lijepa skroz je bijela osim jedne narančaste perajice i jednog dijela repića. Morta ću nekaj smislit da papa, jer ne želi gore na površinu ić.
\" Ne igraj se sa ženskim srcem ono je samo jedno. \" \" Igraj se sa sisama, one su dvije! \"

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #29 u: Veljača 04, 2008, 11:27:00 prijepodne »
probaj joj staviti zgnječenog graška, ili usitnjenog špinata u mrežicu od voća i pritisni nekim kamenom na dno....

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Veljača 04, 2008, 11:52:00 prijepodne »
Malena je sad super, papa pliva i ne brsti biljke ta zarliku od ostalih kravica

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #31 u: Veljača 04, 2008, 13:14:00 poslijepodne »
bravo za malenu!

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Veljača 04, 2008, 13:27:00 poslijepodne »
bilo je nekakvih pizdarija na jednoj perajici ...izgledalo je ko neka plijesan ,a sam dodao jdnu žličicu soli više i povuklo se nakon jednog dana.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #33 u: Veljača 05, 2008, 10:09:00 prijepodne »

odlično!

takve stvari ako se uoče na početku se uglavnom sa malo ectopura (soli) i laganim povišenjem temperature relativno lako riješe - samo treba reagirati na početku...

ali, pazi, ako se učesta, onda nešto debelo s vodom nije u redu....

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #34 u: Veljača 05, 2008, 10:18:00 prijepodne »
Pratim, ali za sad ništa, to se malenoj stvorilo na oštećenoj perajici, ovaj debeli sebastijan joj je uništio sve perajice, sad se oporavlja malena super, nadam se da će narast ponovo, malena uopće nije mogla mahat perajicama upočetku, ali sad veselo plivucka okolo s ostalima

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #35 u: Veljača 05, 2008, 10:33:00 prijepodne »
samo naprijed - neka malena brzo ozdravi....daj im malo pojačanu dozu vitaminčeka...

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #36 u: Veljača 20, 2008, 01:08:00 prijepodne »
Imam jednu tužnu vijest, malena je uginula, samo mi je jedno popodne kad sam se vratio iz grada izdahnula, a lijepo se oporavljala..

Elodee koje sam kupio nisu preživjele ostale kravice su ih obrstile....sad sam očajan....koje biljčice mogu imat uz moje male kravice

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #37 u: Veljača 20, 2008, 08:52:00 prijepodne »

joj, jadničak maleni....baš mi je žao!

Ali, probaj sada jedno vrijeme čekati da se situacija sa akvarijem skroz ustabili, a onda nabavi novu (nove) ribicu... Najbolje pričekaj još mjesec dana...

A biljke sa kravicama - he, jedino i samo jedino anubias - drugo će sve, kad tad pasti junački u njihovim tibicama...

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #38 u: Veljača 20, 2008, 09:43:00 prijepodne »
stvarno su ko male kosilice

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #39 u: Ožujak 17, 2008, 19:44:00 poslijepodne »
Sebastijan ima malih problema s mjehurom ili nadutosti... :(. Dam ribicama papat ujutro ( nutrafin ) ilijepo sve popapaju I Sebastijan se nakon nekog vremena počne dizat gore na površinu i više ne može dolje ić , i to traje par sati i onda je ko nov, i prestalo je par puta kad sam mu dao graškić. Svaki put kad se napapa on dobije te probleme i onda je stalno gore na površini i okreće ga na trbuh ali se on neda.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #40 u: Ožujak 17, 2008, 22:51:00 poslijepodne »

očito da je sklon crijevnim problemima, ali ima problema s mjehurom...

ipak, dok god ne počne neartikulirano plivati (kao da ga je zdrmala struja, trzati se, bacakati...), a nadamo se da neće...davaj mu redovito grašak (salata poparena isto pomaže), barem svaki drugi dan po jedan obrok....

drugo, daješ mu definitivno najbolju papicu na našem tržištu, po mom iskustvu, za zlatne ribice, ali probaj miješati - pahuljice, kuglice, štapiće, malo one papice sa spirulinom (zelena naljepnica sa žutom ribicom, tropskom, ali nema veze, jer je to biljna papica)....da mu olakša probavu...

sretno!

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #41 u: Ožujak 18, 2008, 00:32:00 prijepodne »
Ok, davat ću im graškić par dana sad. Evo npr, sad je Sebastijan super, ali će opet kad mu dam papat ujutro počet lebdit :(

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #42 u: Ožujak 18, 2008, 08:35:00 prijepodne »
joj, mišek mali....davaj ti njemu graškića i bit će dobro...ako niš, svaki drugi dan mu daj barem jedno zrnce!

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Ožujak 18, 2008, 22:05:00 poslijepodne »
Jesu li ti problemi s mjehurom uopće izlječivi?

Naime, jedna od mojih ribica se slično ponaša čim pojede neku suhu hranu (ne okreće se, ali diže se prema gore i pliva pomalo okomito), s tim da takvu dobija samo preko tjedna, ujutro, dok je popodne i preko vikenda obavezno hranim graškom i tada je sve OK.

Negdje sam pročitala da bi te listiće i sl. prvo trebalo potopiti u malo akvarijske vode, a tek onda nahraniti ribice. Ipak, nisam primijetila razliku.

FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #44 u: Ožujak 18, 2008, 22:19:00 poslijepodne »
sebastijan je do sad bio u redu, kod mene su počeli ovi problemi prije 3 tjedna. do tad je bilo sve super. Sebastijan je kod mene od 10. mjeseca. Uf on obožava graškić, i malo je agresivan prema njemu kad mu bacim u vodu :P, doslovno ga uništava :)

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Ožujak 18, 2008, 23:04:00 poslijepodne »
Držim fige da sve bude u redu sa Sebastijanom, samo mu nemoj davati previše hrane. Inače, ako tako neustrašivo tamani grašak, možeš ga naučiti i jesti iz ruke (ako već nisi) - te pohlepe bi sve napravile za dobar zalogaj.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #46 u: Ožujak 18, 2008, 23:30:00 poslijepodne »

na žalost ti problemi s mjehurom su izuzetno teško izlječivi - iskreno, ne znam da je netko potpuno uspio (nek se javi i podijeli s nama iskustvo, ako ima...)...ali grašak im bitno smanjuje probleme, gotovo i potpuno smiri stanje...

trebalo bi probati dati mu papati i one kuglice ili štapiće (ima od tetre), ili tabletice koje tonu na dno (ima tetra, sera, nutrafin), pa vidjeti jel se u tom slučaju javlaju problemi...

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #47 u: Ožujak 18, 2008, 23:39:00 poslijepodne »
Aha, od kad su se javili ti problemi ja ih hranim samo jednom dnevno. ali svejedno i to s puno manje hrane. sad ću im davat malo grashkich par dana, ak ne pomogne idem kupit te tabletice.

Prozhdrlljifci mali mi daju pusu u prst za sad samo, ali nema toga kaj sebasitjan ne bi za hranu dao :))), skoro je mrava jednog pojeo koji je upao unutra :)

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Ožujak 19, 2008, 10:02:00 prijepodne »
U ekstremnijim slučajevima čak se preporučuje prvo dan-dva uopće ne hraniti ribicu, a tek onda prijeći na grašak. Nisam imala srca to probati. U svakom slučaju, javi ako će tabletice djelovati, baš me zanima (kuglice i štapići baš i ne funkcioniraju, barem ne kod moje ribice).

Tako to počinje – prvo pusa, uskoro će ti pokušati pojesti
cijelu ruku (čim naviknu da bi u njoj mogla biti hrana). Ne mogu više niti
akvarij očistiti u miru, a da se bar neka ne zaleti i svu me pohlepno izgrize, da ne pričam što se događa kad jedu.

Offline kekecinapaka

• Novi član
  • *
« Odgovori #49 u: Ožujak 19, 2008, 10:08:00 prijepodne »
Prasci mali :P