Pa to si sad Korni opisao,kao da je to nešto jako teško,mislim izvaditi malce iz majčinskih usta.Mislim,da ako pogledam svoje početke,znam da mi je prvi put bio najteži,onda se to radi rutinsko.Nije to ništa strašno i sa ničim mi ne možemo povrediti nit majku nit malce.U biti moramo gledati samo na činjenicu,da mi te malce izdvojimo što kasnije,u biti treba gledati ,da nemaju žumančevu kesu,jer to nam malo otežava dalji postupak.
U slučaju Kornija,malci su se sakrili u kokos,pa kao takvi nisu mogli više da se vrate u majčinska usta.U mresnom akvariju se obično nema ništa i kad ženka pušta malce i da mi stavimo prst u vodu oni odmah beže nazad u majčina usta.
Neče jih majka pojesti,obično nju možemo pustiti i do 14 dana sa malcima,pa jim neče biti ništa,no večina se odlučuje,da je nakon 7 dana preseli.Inače malce sad treba hraniti i do 5 puta dnevno,pade mi na um SERA micropan ,kao dobra hrana,stavljati vitamine ipak sad su u najosetljivoj dobi i svakako neki manjak ili loša kvaliteta vode,lako jih učini deformiranom,to se pokaže ili krivom kićmom ili zaostatak u rastu.
I da to je več dugo opisana vrsta Melanochromis cyaneorhabdos