Srpanj 23, 2025, 12:11:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: red pirana (2)  (Posjeta: 106092 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nikily

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
Odg: red pirana (2)
« Odgovori #575 u: Prosinac 19, 2009, 18:18:17 poslijepodne »
Mozes im ako imas prilike, malo obogatiti prehranu. Moje jedu govedje srce, mesne pelete za kornjace, lignje, tu i tamo puretinu/piletinu, razne ribice koje mi tete u ribarnici beplatno daju (par srdelica) i slicno. ;)

Offline kotoranin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • me & son
« Odgovori #576 u: Prosinac 19, 2009, 23:48:27 poslijepodne »
Mozes im ako imas prilike, malo obogatiti prehranu. Moje jedu govedje srce, mesne pelete za kornjace, lignje, tu i tamo puretinu/piletinu, razne ribice koje mi tete u ribarnici beplatno daju (par srdelica) i slicno. ;)
male su jos 3cm za lignje i ribice
ali rastu bas brzo :klap:

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #577 u: Prosinac 20, 2009, 07:44:54 prijepodne »
nisu nista male.moje su tak male jele jetrica i nisam im nis rezo nego su trgale same.imaju one zube i dok su male tak.slobodno i daj ribu ili lignju

Offline kotoranin

• Punopravni član
  • me & son
« Odgovori #578 u: Prosinac 20, 2009, 10:31:31 prijepodne »
nisu nista male.moje su tak male jele jetrica i nisam im nis rezo nego su trgale same.imaju one zube i dok su male tak.slobodno i daj ribu ili lignju
probacu popodne da im dam

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #579 u: Siječanj 03, 2010, 16:02:55 poslijepodne »
male su jos 3cm za lignje i ribice
ali rastu bas brzo :klap:

Ah, taj mi je dio promakao. :D
Male jesu, ali dobro Tomek kaze, imaju one lijepe jake zubeke. ^^
U svakom slucaju, ubaci pa vidi sto ce napraviti.

Offline ferenna007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #580 u: Siječanj 04, 2010, 10:11:53 prijepodne »
Jučer sam baš bila sa rodbinom u zološkom,pa u onom akva-tera odjelu,u divovskom akvariju bbilo je negdje 10 red belly pirana...Prekrasne su,ali ne kužim,zašto su stavili komad  mesa na udicu (nekakvo zavinuto oštro koplje) vidi se odgrizeni komadići,al ne kužim (what's the point?) zar to njih ne ozlijedi ili koja fora...pitam to jer mislim da su bile gladnema hrana visi,grickale su se i ganjale stalno,otkidale peraje i repove (mislim otkidale,čupale su se) a jedna se skoro zabila u staklo kad sam prstom plazila i glumila nešto jestivo...  :nerd:  -?

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #581 u: Siječanj 08, 2010, 21:00:35 poslijepodne »
Meso stavljaju na sipku zbog lakseg odrzavanja cistoce u akvariju - lakse izvadis ostatke nepojedenog mesa. Ne ozljedjuju se, nisu glupe. :P

Naravno da se medjusobno grizu i tuku kada im je to u prirodi. Ma koliko ti njih hranio i ne znam sto, uvijek ce doci do neke svadje oko teritorija, zenke, hrane...

A ne vidim sto si htjela postici plazenjem po staklu. :rolleyes:

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #582 u: Siječanj 08, 2010, 23:10:50 poslijepodne »
To što sam i postigla,privući im pozornost pa da ih fotkam na okupu,al je fotka na tuđem fotiću tak da nemam slikicu za vas... :( nezznam kaj je to bilo,al su bile...čudne...i nekakvi puževi su bili po cijelom aqv.  -?

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #583 u: Siječanj 09, 2010, 13:40:05 poslijepodne »
Meni je fotografija pirana ljespa kada su one rasporedjene u akvariju po svojoj volji. ^^

Ne znam sto mislis pod cudne, molim te objasni.
A puzevi, ah.. Ako mislis na one male iritantne zute, imam ih i ja. >.< Dosadna mala bica. Dosli su im vjerojatno kao jajasca na nekoj biljci koju nisu dobro pregledali, a kad se pocnu mnozit ne mozes ih se rijesiti.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #584 u: Siječanj 09, 2010, 13:55:05 poslijepodne »
vidim ja nikly da od tvojih slika nista. :)reko sam ja da ce moje bit 20 cm dok vidimo tvoje slike malo bolje.a i jos cekamo nekakvu kavu uzivo ;)

Offline kotoranin

• Punopravni član
  • me & son
« Odgovori #585 u: Siječanj 12, 2010, 00:15:21 prijepodne »
caos drustvo,evo i ja da se javim.
ove male piranice vise nisu bas male,nekih 7-8cm,gube crne pijege,vide im se zubi i jedu kao lude,vec dobijaju crvenu boju na obraze.
kreteni pravi

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #586 u: Siječanj 13, 2010, 19:24:08 poslijepodne »
Meni je fotografija pirana ljespa kada su one rasporedjene u akvariju po svojoj volji. ^^

Ne znam sto mislis pod cudne, molim te objasni.
A puzevi, ah.. Ako mislis na one male iritantne zute, imam ih i ja. >.< Dosadna mala bica. Dosli su im vjerojatno kao jajasca na nekoj biljci koju nisu dobro pregledali, a kad se pocnu mnozit ne mozes ih se rijesiti.

milijon takvih puževa...a akvarij je velik,ko 2 kade otprilike  :D ako vam ikako pomažem , a čudne pod to da su se podjelile u grupice i buljile a kasnije su divljale,neznam ko da su u nekoj fazi naglih promjena raspoloženja..ma blebećem... :roll: i usput ako nekog zanima,tko ima nat geo wild program,sutra će biti neka emisija o piranama,uvijek je,već je bila par puta (ponavljaju reprize stalno -.-" ) i kasnije još jedna "Amazona" tak nešto,istražuju amazonu i još nešto...provjerite  :)

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #587 u: Siječanj 19, 2010, 01:25:41 prijepodne »
Imam ja jedan dokumentarac o njima. Divne zivotinje. :buw:

Ah, sto se slika tice, imala sam malu krizu oko nastupa pa sam se tome u potpunosti posvetila, ali kad ponovo osposobim fotic, dobijete slike.  :-[

Sto se kave tice, bring it on.  :D
Ovaj tjedan mogu od srijede nadalje, a kasnije cu imati malo vise vremena. :)

Zagrepcani, pisite vase rasporede i prijedloge za mjesto.  :klap:

Offline Ascar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #588 u: Veljača 07, 2010, 16:05:52 poslijepodne »
Long time no write...  8)

Vidim da je tema još aktivna i da ima novih piranoljubaca, pa eto i mene natrag. Neko vrijeme sam bio away od svih mogućih foruma i online života uopće, ali sad bude možda više vremena i za hobby što se vidi i iz akvarija koji je dobio makeover. Prije svega, vidi se nedostatak vegetacije koji proizlazi iz manjka vremena, ali i iz činjenice da je Gilmour prilično narastao, pa sam morao napraviti mjesta. Lijevi panj je tako morao van jer se siroče već udarao u sve i sva kad se pokušavao okrenuti. Umjesto njega je došlo par echinodorusa koje je ljeto dotuklo. Nisam odmah stavio nove što se pokazalo dobrim potezom jer je riba bila ful sretnija s prostorom tako da sam žrtvovao malo estetike za njegov gušt. Sad stvarno ima mjesta i baš sretno patrolira po akvariju. U tom kutu ionak niš ne raste jer pumpa tamo tjera sav višak leće s površine i uvijek je mrak koji ubija bilje, ali ribi jako paše i eto ti ga na. Meni je bolje izgledalo onako krcato biljem i drvećem, ali nismo se složili  :-[ Desni je kut ostao manje više isti s time što je udica riješila problem senegalskog zmaja, ubojice svega što je došlo u akvarij, a stalo mu je u usta. Sad već duže vremena preživljava mini jato red cherry barbusa koje sam stavio kao "dither eksperiment". Gilmour ih uopće ne doživljava, ali si ih škicne svako malo, pa ga to tjera na aktivnost i češće patroliranje. Dok je sit, sumnjam da bi ih doživio kao hranu, a i presitni su mu. Navikao je na veće komade ždrebećeg srca ili inćune s placa, a ovo kaj mu je malo veće od oka i nije neki zalogaj. Dajem im tri mjeseca, a ako sve bude ok, brijem si staviti veće jato dithera, možda crvenih zebrica ili garden variety neonki da malo ožive prostor. Možda čak i kojeg corya ili ancistrusa... Probao sam već par puta, ali zmaj je to brzo rješavao  :punch:

Slike su dole, komentari i sugestije dobrodošli...

Nadam se da bude sad više vremena za konstruktivni prilog i s moje strane  :P

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #589 u: Veljača 07, 2010, 16:47:45 poslijepodne »
Ako usporedim stare i novu fotku mogu zaključiti da je sada veličine oko 25 do 35cm? Koje su dimenzije akvarija?

Offline Ascar

• Punopravni član
« Odgovori #590 u: Veljača 07, 2010, 17:13:35 poslijepodne »
Negdje je oko 30... Mislim da je to maksimu, sad samo dobiva na grbi  ;)

Akvarij je Rio 300, znači 120x50x60 ak se dobro sjećam...

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #591 u: Veljača 07, 2010, 18:18:41 poslijepodne »
ajde da si se i ti javio iz mrtvila.sta si napravio sa tim panjem koji si izvadio?jel se mogu predbiljezit za njega.moj akvari od 900 lit bas ceka nesto takvoga :D

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #592 u: Veljača 07, 2010, 18:20:43 poslijepodne »
Lijepa je to riba. Šteta da nema društvo u nekom malo većem akvariju!

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #593 u: Veljača 07, 2010, 18:23:26 poslijepodne »
ja sam si htio nabavit par komada ali skoro je nemoguce doc do njih ovdje kod nas.ascar jel znas di bi se moglo kupit?moze na pp

Offline Ascar

• Punopravni član
« Odgovori #594 u: Veljača 07, 2010, 18:28:32 poslijepodne »
Heh, panj je završio kod Vedrana... A što se društva tiče, Geryi ima šanse živjeti u manjem jatu, ali koliko sam čitao šanse su relativno male, treba ti JAKO puno prostora i jako puno strpljenja i živaca da uspije. Naravno, trebaš ih uspjeti i pronaći više komada i iskeširati jako puno za takav eksperiment. Jedva sam i ovog jednog divljim kanalima uspio nabaviti. Čak i vani ih se jako teško nađe u prodaji...  Iskreno, ne bih bacao pare s tako slabim izgledima uspjeha, a i šteta je tako krasnih riba. Serre jednostavno bolje idu kao same. Da sam htio jatašice, kupio bih par cariba koje je slovenac imao kad sam bio po Geryia. Probao sam s davno crvenima i nije to baš sretno izašlo  :rolleyes:

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #595 u: Veljača 07, 2010, 18:29:56 poslijepodne »
sad cu ja nove slike stavit vec dugo nisam

Offline Ascar

• Punopravni član
« Odgovori #596 u: Veljača 07, 2010, 18:43:31 poslijepodne »
Evo kaj Frank veli o tome:

http://www.opefe.com/geryi.html

;)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #597 u: Veljača 07, 2010, 20:37:18 poslijepodne »
evo i mojih slika malo.nisu neke kvalitete ali tek tolko da vidite ribe posle god dana a bile su velike 2 cm.za one koji neznaju.akvari je 200x70x60.grijac atman 300w.5 lampi silvania 865.sveukupno 180w.filtracija 2 filtera svaki po 2000 lit protoka vanjski i 2 pumpe cirkulaciske atman svaka po 2000 lit.izmjena vode jednom tjedno po 300 lit.

Offline nikily

• Punopravni član
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #598 u: Veljača 08, 2010, 02:09:07 prijepodne »
Aaaaaa! Ascaaaar!  :a040:

Bas mi je drago da te opet citam.  :-[
Geryi je vidim vec pravi, veliki ribek. :buw:
Svidja mi se novo uredjenje akvarija - jednostavno, ali ipak lijepo. I sto je najvaznije, odlicno iskoristen prostor.  :)

I da, nesto smo govorili o nekakvoj kavi/ nalazenju nas piranoljubaca... Sto ti mislis?  :D

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #599 u: Veljača 08, 2010, 10:11:21 prijepodne »
Tomek imam jedno logističko pitanje. Kak zamjenit 300l vode? Da imam takav akvarij ne bi mi bilo problem ispraznit 300l vode i zalijat s tim čemprese na dvorištu, al kak pripremit 300l nove vode (pod uvjetom da ti odstoji 24h) i to natočit u akvarij?