Long time no write...

Vidim da je tema još aktivna i da ima novih piranoljubaca, pa eto i mene natrag. Neko vrijeme sam bio away od svih mogućih foruma i online života uopće, ali sad bude možda više vremena i za hobby što se vidi i iz akvarija koji je dobio makeover. Prije svega, vidi se nedostatak vegetacije koji proizlazi iz manjka vremena, ali i iz činjenice da je Gilmour prilično narastao, pa sam morao napraviti mjesta. Lijevi panj je tako morao van jer se siroče već udarao u sve i sva kad se pokušavao okrenuti. Umjesto njega je došlo par echinodorusa koje je ljeto dotuklo. Nisam odmah stavio nove što se pokazalo dobrim potezom jer je riba bila ful sretnija s prostorom tako da sam žrtvovao malo estetike za njegov gušt. Sad stvarno ima mjesta i baš sretno patrolira po akvariju. U tom kutu ionak niš ne raste jer pumpa tamo tjera sav višak leće s površine i uvijek je mrak koji ubija bilje, ali ribi jako paše i eto ti ga na. Meni je bolje izgledalo onako krcato biljem i drvećem, ali nismo se složili

Desni je kut ostao manje više isti s time što je udica riješila problem senegalskog zmaja, ubojice svega što je došlo u akvarij, a stalo mu je u usta. Sad već duže vremena preživljava mini jato red cherry barbusa koje sam stavio kao "dither eksperiment". Gilmour ih uopće ne doživljava, ali si ih škicne svako malo, pa ga to tjera na aktivnost i češće patroliranje. Dok je sit, sumnjam da bi ih doživio kao hranu, a i presitni su mu. Navikao je na veće komade ždrebećeg srca ili inćune s placa, a ovo kaj mu je malo veće od oka i nije neki zalogaj. Dajem im tri mjeseca, a ako sve bude ok, brijem si staviti veće jato dithera, možda crvenih zebrica ili garden variety neonki da malo ožive prostor. Možda čak i kojeg corya ili ancistrusa... Probao sam već par puta, ali zmaj je to brzo rješavao

Slike su dole, komentari i sugestije dobrodošli...
Nadam se da bude sad više vremena za konstruktivni prilog i s moje strane