Ja sam ti jos svjeza u tom makrokemiji, ali evo sta sam naucila do sad...
Znas onaj osjecaj da ti se bas pije cedevita? To ti organizam kaze da ti nesto fali. Isto tako ima dana kad bi bas voli da je malo vise sunca na tvojoj kozi.
Zakljucak bi bio da je priroda savrsenija nego mi mozemo to pojmiti.

Isto tako i biljke trebaju svasta nesto za rast. Do sad sam primjetila da je dodavanje makrognojiva za nijansu bitnije nego dodavanje mikrognojiva, iz jednostavnog razloga, sto u obicnoj vodi postoji gotovo dovoljno MIKRO elemenata.
Dakle, da li je potrebno? DA, DA, DA... (Naravno veliko pitanje je doziranje...)
Mislim da je za vece kolicine svakako pametnije DIY. Ako imas manji aq, mislim da nije problem kupiti i NPK, ali ako pricamo o bocici mjesecno, to je vec na granici ekonomske racunice...
Ja sam si nabavila KH2PO4, KNO3, K2SO4...
Sto se izracuna tice, skini si chuckov kalkulator (progooglaj) i on ce ti sve reci o kolicinama. Meni je bilo super sto sam si mogla "nastimat" koncentraciju...

Pogledaj
moju temu od skoro, mozda ti stogod pomogne... Je da sam ja to malo zakomplicirala, ali tako je meni stimalo...

Mislim da su testeri obavezni, osim ako nisi dovoljno strucan da vidis alge u nastajanju... Naime, one ti indiciraju sve viskove i manjkove... Ipak, meni su drazi testeri, mada sam svjesna njihove (ne)tocnosti...
Mislim da bi bilo dobro dnevno gnojiti, ali vidim naokolo da ljudi to podjele na 2 ili 3 tjedne doze i to mi se cini OK. Ja sam prelijena da se sjetim toga svaki dan...

Eto nadam se da sam ti barem stavila bube u uho...