Kolovoz 09, 2025, 09:25:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hypancistrus zebra info?  (Posjeta: 2672 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Matejko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • rijeka
Hypancistrus zebra info?
« u: Prosinac 19, 2007, 00:21:00 prijepodne »
predivna zivotinjica

izgooglao sam;

http://www.scotcat.com/factsheets/hypancistrus_zebra.htm

Da li se moze nabaviti u hrvatskoj i kolika joj je cijena?

Vidio sam na nekakvom makedonskom forumu da ih je neki lik nabavio vise komada i predivno izgledaju.

pozdrav!

Bolje ispast GLUP nego iz avijona!

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #1 u: Prosinac 19, 2007, 00:25:00 prijepodne »
hm, teško češ ih nabavit u RH.
ima ih u austriji, ako se ne varam, cijena malih primjeraka 25 €, ali to stvarno nisam siguran. znam da sam čitao temu o tome na forumu, ali se ne sječam više detalja!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #2 u: Prosinac 19, 2007, 00:33:00 prijepodne »
25€ za zebru? ne vjerujem, premalo love za takvu ribicu...

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #3 u: Prosinac 19, 2007, 00:41:00 prijepodne »
čini mi se da je to bilo na jednom sajmu akvaristike u austriji, kad su bili neki od članova foruma!
a ribe su bile skroz mlade, male. nisam siguran je li 25 ili 35 €, ali tu negdje...
ponavljam, možda sam skroz u krivu, ali znam da sam nešto tako čitao na forumu, pa ti kažem čisto da imaš neku info, za prvu ruku!

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #4 u: Prosinac 19, 2007, 00:50:00 prijepodne »
Od kada sam te ribe vidio prvi puta odlucio sam da cu ih kad-tad nabaviti...s obzirom da do sada jos nisam bio u mogucnosti, planiram to realizirati u sljedecih 2 ili najvise 3 godine....inace koliko ja znam cijena im od 100 eura (min.) pa na vise...mislim da se u Hr ne mogu nababviti, mozes probati kontaktirati neke pet shopove ali racunaj cijenu minimalno 1000 kuna....pozdrav

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #5 u: Prosinac 19, 2007, 02:11:00 prijepodne »
Koliko se ja sjecam jedan naš član (pred dosta) ih je imao i uspiješno izmrijestio, prodavali su se za sitnu lovu (ne sjecam se koliko) s obzirom kolika je njihova prava cijena, tako da nije nemoguce da dodjes do njih, ako ih jos uvijek neko drzi... Budi strpljiv pa se mozda neko od forumasa javi, ako ne uvijek ti preostaje neki od shopova.

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #6 u: Prosinac 19, 2007, 09:30:00 prijepodne »
Imao ih je Vedran ali on ih nije izmrijestio koliko se ja sjecam, a da li ih je imao jos netko, nemam pojma...

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #7 u: Prosinac 19, 2007, 09:58:00 prijepodne »
Dosta maštanja i ostvarite si želje

OVDJE legalno prodaju, uzgajivačnica ralnih L brojeva, ima dosta Hypancistrusa, pošaljite mail i upit...

Inače, MOJ savjet je da odete na google.at, znači austrijski i da potražite neki lokalni forum, uvijek se nađe neki uzgajivač(a danas ih ima PUNO), koji se bavi uzgojem Hypancistrusa... cijene su duplo jeftinije nego u dućanima.

Eto, žao mi je što sam ja prešao na more prije nego sam izmrijestio određene ribe, a danas mi nepada na pamet još jedan akvarij slagat.
Također mi je žao da nisam vidio na forumu istog zaljubljenika u te predivne ribe kao što sam ja... ajde ljudi, nećete požalit, ta riba se nemre sa niti jednom mjenjat.

Hypancistrus zebra je unikat i predivna je, ali i drugi Hypancistrusi su predivni, moj favoriti su definitivno L250, L401, L333, L400, L201, ma joj SVI su predivni...

Evo vam primjer da vidite kako se JEFTINO prodaju na stranim forumima, jer riba odavno nije bauk i sve se može...

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #8 u: Prosinac 19, 2007, 11:04:00 prijepodne »

Citat: Stina
Također mi je žao da nisam vidio na forumu istog zaljubljenika u te predivne ribe kao što sam ja... ajde ljudi, nećete požalit, ta riba se nemre sa niti jednom mjenjat.

Hypancistrus zebra je unikat i predivna je, ali i drugi Hypancistrusi su predivni, moj favoriti su definitivno L250, L401, L333, L400, L201, ma joj SVI su predivni...

tko kaze da ih nitko ne voli ili ima , trenutno se igram sa mrijestom L333

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #9 u: Prosinac 21, 2007, 08:53:00 prijepodne »
..ja sam ih imao daaavno tri komada,još iz doba dok su bile njemačke marke i bili su 40 DEM/kom,narasli su lijepo i onda sam ih svojom greškom izgubio...
..pokušao sam ih ponovo nabaviti,ali sve bezuspješno,jer su na Cites-ovoj crvenoj listi i uveženih više nema,nekim kanalima su mi rekli da mogu nabaviti,ali po 200 E/kom,a to je pak malo previše čak i za freak-a kao što sam ja...ovo mi je dobra informacija da ima uzgajivača u blizini i sad ću se izgleda ponovo aktivirati...

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #10 u: Prosinac 21, 2007, 08:56:00 prijepodne »

Također mi je žao da  nisam vidio na forumu istog zaljubljenika u te predivne ribe kao što sam ja...  može...

....pogrešno,ja sam lud za L-brojevima i extra Coridorasima i svaka vrsta mi je izazov za pokušaj reprodukcije....

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #11 u: Veljača 02, 2008, 13:30:00 poslijepodne »

Citat: Mastino

Također mi je žao da nisam vidio na forumu istog zaljubljenika u te predivne ribe kao što sam ja... ajde ljudi, neæete požalit, ta riba se nemre sa niti jednom mjenjat.

tko kaze da ih nitko ne voli ili ima , trenutno se igram sa mrijestom L333

Moro sam potražit adresu koju sam zagubio... pa sam naletio na ovu temu i vidio ovo... morat ću te razočarat i to nije L333.
To možda čak nije ni L260 pod šta su vjerojatno prodani.
To ti je L411.. relativno nova vrsta, došla unazad 5 godina na tržište...

Uglavnom, postavi samo jednu špilju, što manje mjesta za sakrivanje, neka 2 ribe budu na otvorenom, a samo alfa mužjak u špilji i mislim da će ti to bit receptura.
Digni temperaturu na 27-28°C, stavi powerhead da tuče po površini, možeš čak i zračni kamen stavit jer je na toj temperaturi otopljenost kisika minimalna, a ti želiš visoku koncentraciju DO.

Tovi ribe 3 tjedna proteinskom hranom, bloodworms, pureće srce+banane, tubifex ako imaš čiste, možeš probat i sa mysis šrimpićima ili krill pacifiko - samo dobro preperi.

i to ti je to, nakon 3 tjedna tovljlenja, ugasi štrom, na tjedan dana, nemoj mjenjat vodu, možeš čak i odljevat malo po malo vode, i onda bum RO voda, malo hladnija, pališ opet štrop, bacaš opet hranu i čekaš...

Trebalo bi uspjet.

Gluposti koje su mene spriječile jda mrijestim svoje su nedostatak RO aparata i juvenilni primjerci riba, vjerojatno su sad svi L-ovi od mene sexualno sazrijeli i trebalo bi biti uspjeha!!

puno sreće želim!

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #12 u: Veljača 02, 2008, 13:31:00 poslijepodne »
E da, vidim da je ovo zajednički akvarij, sa takvom igrom smanjio si si šanse maximalno.
Te ribe zahtjevaju akvarij za sebe, vjerujem da im je 60l akvarij dostatan, iako bi 100l akvarij za 3 odrasla primjerka bio sasvim u redu.

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #13 u: Veljača 02, 2008, 15:21:00 poslijepodne »
pa da i meni se cini da su različiti

uglavnom ti zebrasti su mi jedni od najljepših L-ovabilo bi lijepo da ih neko ima u hrvatskoj

pegaC
Prelog

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #14 u: Veljača 02, 2008, 15:58:00 poslijepodne »
ćo stina to su nekada bili tvoji

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #15 u: Veljača 04, 2008, 17:27:00 poslijepodne »

Citat: Jurupari
æo stina to su nekada bili tvoji

Znam da jesu,žalosno ali 50% HR L-ova su od mene... no ja isto tako znam da sam ti ih prodao pod L260, kao što sam ih u Austriji i kupio, a L333 sam dofurao sa sjevera Njemačke i oni su 100% L333, samo neznam dal su kod tebe još i kako su?

nečeš vjerovat, ali mi je samo za te ribe žao što sam ih prodao...ajd dobro, možda i za L201 što su Tuljanu otišli, gravidna ženka i mladi mužjak... sad ako je živ, pravi je igrač, pazi kaj ti kažem

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #16 u: Veljača 04, 2008, 20:47:00 poslijepodne »

ej Stina tnx za info za mrijest. dobro si skuzio u zajednickom su tanku i bas sam poceo sumnjati da radi toga se ne micu jer su totalno splaseni... vec neko vrijeme racunam ih ubacit u posebni tank di ce biti sami... mislio sam napravit jedan cube 50x50x40v, je to OK?
jos jedno pitanje: dali je dovoljno da RO bude 1-2°C hladnija ili bolje jos i malo hladnija i koji postotak da je dodam na 100L?

p.s. na kraju koji su ovi moji posto sam ih kupio od Jureta? L411 ili L333?

p.s.2. sta je strom ili štrop?
Edited by: Mastino

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #17 u: Veljača 04, 2008, 23:33:00 poslijepodne »
Pa napisao sam ti L411 vjerojatno.
L333 nije 100%

Što se tiče mrijesta, obavezno zaseban akvarij, obavezno jedna špilja na jednog mužjaka(ako si ih kupio 3, mislim da su 2 ženke i 1 mužjak), poslikaj ih bolje, mužjak bi trebao biti "dlakaviji" po prvoj pektoralnoj peraju...to su odontoide.
ili kad su na staklu po genitalnoj papili, to je isto precizno određivanje spolova!

Što se tiče mrijesnog tanka, bolje je ciljati na 60*30*v akvarij, zbog lakšeg reguliranja protoka(to ja zovem štrom)
Moraš znati da su L-ovi isto teritorijalni...

Moj savjet je da napraviš akvarij, 30cm visine ti je dosta, može i 40ako ti paše, postaviš tamniju podlogu, ne predebelu, 2cm dosta, 1-3mm pijesak.
Jednu pećinu napraviš sam od keramičkih pločica i silkona, rade i od crijepa... cirka 14cm dugačka, 6cm široka, a svega 4cm visoka, govorim ti o unutarnjim dimenzijama.
Sve je to posebno planirano da bi se mužjak osjećao sigurno.
Treba biti zatvorena sa jedne strane, ali opet kažu da je radi vađenja ikre dobro tu zadnju stranu ostaviti flexibilnu...

postaviš pećinu tako da protok prolazi drito po ulazu, ali ne i unutar pećine.
znači ako je powerhead na desnoj strani i puca po dužini akvarija, onda pećina stoji okomito na dužinu akvarija.

Što se tiče RO vode, možeš im komotno sa 28°C spustit na 24°C-25°C.

Budi strpljiv, to je glavno riješenje.
znači ako krećeš mrijestit, hrani ih dobro 2 tjedna, treći tjedan smanji hranjenje i protok, možeš i svaki dan malo vode odljevat iz akvarija(taj tjedan predstavlja sušno razdoblje!) i onda ad uđešu 4 tjedan napraviš recimo 20l promjenu vode, sa kombinacijom 80% Ro, 20% pipovača i baciš hrane...to simulira kiše i potope.
voda se spusti na određenu temperaturu, nije baš striktno definirano koliko, važno je samo da se osjeti razlika, i pusti se da se grijačem postepeno vrati na 28°C.

I onda čekaš...

Ukoliko ne uspiješ prvi puta, try try again...

nadam se da pomaže!

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Hypancistrus zebra info?
« Odgovori #18 u: Veljača 05, 2008, 01:10:00 prijepodne »
je da kupio sam ih 3 ali Jure mi rekao da su 2 muzjaka i jedna zenka (L333 Hypancistrus sp. Golden King Tiger), dok ne dobiju svoj tank nemoguce ih je slikati za tocnije odredjivanje spola posto svaki ima svoj teritorij kako si i napisao...
za ostalo sljedit cu tvoja uputstva, pomaze i te kako, ja sam od onih strpljen spasen ako bude dobro ako ne isto...
tnx za sad
pozdrav