Četiri godine kasnije, ponovo sam se registrirao jer sam zaboravio password i ponovo odlučio probati "udati" svoju, sada već osam i po godina staru ancistrusicu. Inače, mužjaka o kojem sam govorio 2007. morao sam vratiti, pošto je njihov odnos bio neizdržljiv.
Dakle, u subotu sam udomio četiri mužjaka, najvjerovatnije potomke onog odbijenog prosca, i postupio po savjetima Jinga i Babyboom. Uhvatio sam ženku koristeći jednu kuhinjsku posudu s poklopcem u koju sam je namamio hranom (

) i ostavio cca 20 h u poklopljenoj šerpi. Takav tretman dobili su i mužjaci, s tim da su oni prethodno živjeli u negrijanom akvarijumu u tako ledenoj vodi da sam se prehladio loveći ih (podrazumijeva se da tokom lovljenja nisu pružali nikakav otpor - trebalo ih je samo pokupiti s dna). Istovremeno sam vratio ženku i ubacio kod nje dva mužjaka, a ostala dva u drugi akvarijum. Sve teče glatko, nema nikakvih sukoba, a možda bude i ljubavi

Dakle, puno hvala Jingu i Babyboom, iako su mi trebale četiri godine da se usudim poslušati ih