Kolovoz 11, 2025, 16:17:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ancistrusi me ljute  (Posjeta: 1879 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AmMe

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Ancistrusi me ljute
« u: Prosinac 08, 2007, 20:35:00 poslijepodne »

Cao, novi clan odmah sa problemom!

Vec 4 godine imam ženku ancistrusicu (prvi stanovnik mog akvarija). Prije nekoliko dana su se mom poznaniku imrijestili ancistrusi, pa sam ja odlucio od njega uzeti slobodnog mužjaka (ne onoga koji se mrijestio) za svoju usidjelicu. Tako ja sav sretan donesem kuci brkatog mužjaka, pustim ga u akvarij i buljim sat vremena cekajuci susret i ljubav na prvi pogled. Oni sekonacno sretnu - i pobiju se .

Tek tada samprimjetio male razlike u njihovom izgledu.On je tamniji i možda malo manji od nje. Njene pjegice mi se čine sitnije imutnije, a njegove krupnije i žarko žute.Pomirio bih se sa tim da će moja ancistrusica ostati usidjelica, ali šta cu kada se stalno biju i pritom sva go*na dignu na površinu.

Evo slika pa, molim vas, prosudite jesu li iste vrste i ima li šanse da se bar ignorišu.

Ženka:

Mužjak:

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #1 u: Prosinac 08, 2007, 22:45:00 poslijepodne »
pa jesu, ista su vrsta, na gornjoj slici ženka, na doljnjoj mužjak!
možda če se s vremenom sparit, nikad se nezna!
pomalo, imaj strpljenja!
pozz!

Offline AmMe

• Novi član
  • *
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #2 u: Prosinac 09, 2007, 17:15:00 poslijepodne »

Lijepa maca na avataru

Za sada se ni ne podnose. Prvi je dan ona njega prebila, drugi dan on nju... Sada kad god vide jedno drugo, bježe ko od vraga

Offline Jingo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #3 u: Prosinac 10, 2007, 16:45:00 poslijepodne »

Ej, dugo me nije bilo, a pošto sam i ja imao istih problema, mogu ti samo prenijeti savjet koji sam ja dobio kod ljudi koji se bave razmnožavanjem ancistrusa. Dobro je što si njega ubacio kod nje, moraju se malo pobiti oko teritorije, jer je to normalno, ali ako nastave tako, izvadi ih oboje na dan, dva -tri u hladnu vodu. Prije nego ih vratiš u zajednički aq. obezbjedi im dva-tri mjesta gdje se mogu zavuć, i nadaj se da će sve biti ok...

Pozdrav

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #4 u: Prosinac 10, 2007, 18:30:00 poslijepodne »

Dobro došao na forum!

E, sad, kako Jingo kaže... No, prvo im stavi neke prostore gdje se mogu sakriti jedno od drugoga...kokos, pola keramičke (prokuhane i nove!) tegle...nešto tome slično... i to svakome jedan takav prostorić. Pa,a ko šora i dalje bude trajala, onda ih, ali oboje, stavi posebno na 24 sata (ne u skroz hladnu vodu, nego na 22 stupnja) i vrati zajedno nazad, predvečer kad postaju polako ativni... E, ako ni to ne bu funkcioniralo...cura bu i dalje stara frajla!

Offline AmMe

• Novi član
  • *
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #5 u: Prosinac 11, 2007, 13:22:00 poslijepodne »

Hvala na odgovorima i na dobrodošlici

Imaju mjesta ispod filtera i nešto slično onom dvorcu (izgleda odvratno nepriordno ali šta ću, žrtvovat ću se), ali mužjak je pored toga sebi iskopao rupu ispod drveta. Već su sedmicu dana zajedno (od prošlog ponedeljka), je li vrijeme za hlađenje?

Ako se i dalje ne budu htjeli "voljeti", poslat ćem je u samostan

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #6 u: Prosinac 11, 2007, 15:20:00 poslijepodne »
...još se tuku? E, onda malo odvajanja...svaki su svoju teglu (s pola vode iz akvarija i pola odstajale!) na 24 sata...pa tako par puta!

Offline AmMe

• Novi član
  • *
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #7 u: Prosinac 11, 2007, 15:36:00 poslijepodne »

OK, idem odmah prat teglu od eurokrema Samo ko će ih pohvatati

Sad mi javi taj čovjek od kojeg sam uzeo mužjaka da su mu se omrijestili borci.Pogriješio je što je gnijezdo odvojio od mužjaka, ali kako mu je krenulo sa mrijestom ikrašicaizleći će se i na suhom.

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #8 u: Prosinac 11, 2007, 15:53:00 poslijepodne »
...vjerovali ili ne,Ancistrusi su monogamni i uvijek se mrijeste sa jednom ženkom,u ovom slučaju mužjak je ostao bez svoje partnerice i ne prihvaća još novu,ubrzo će se "zaljubiti" i ako im sve ostalo odgovara,donijeti potomke...

Offline Akvarista

• Punopravni član
Ancistrusi me ljute
« Odgovori #9 u: Prosinac 12, 2007, 06:57:00 prijepodne »
ko se tuće taj se voli

Offline ZoCurious

• Novi član
  • *
Odg: Ancistrusi me ljute
« Odgovori #10 u: Studeni 28, 2011, 17:17:36 poslijepodne »
Četiri godine kasnije, ponovo sam se registrirao jer sam zaboravio password i ponovo odlučio probati "udati" svoju, sada već osam i po godina staru ancistrusicu. Inače, mužjaka o kojem sam govorio 2007. morao sam vratiti, pošto je njihov odnos bio neizdržljiv.

Dakle, u subotu sam udomio četiri mužjaka, najvjerovatnije potomke onog odbijenog prosca, i postupio po savjetima Jinga i Babyboom. Uhvatio sam ženku koristeći jednu kuhinjsku posudu s poklopcem u koju sam je namamio hranom (  :D ) i ostavio cca 20 h u poklopljenoj šerpi. Takav tretman dobili su i mužjaci, s tim da su oni prethodno živjeli u negrijanom akvarijumu u tako ledenoj vodi da sam se prehladio loveći ih (podrazumijeva se da tokom lovljenja nisu pružali nikakav otpor - trebalo ih je samo pokupiti s dna). Istovremeno sam vratio ženku i ubacio kod nje dva mužjaka, a ostala dva u drugi akvarijum. Sve teče glatko, nema nikakvih sukoba, a možda bude i ljubavi  :) Dakle, puno hvala Jingu i Babyboom, iako su mi trebale četiri godine da se usudim poslušati ih  :)

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #11 u: Studeni 28, 2011, 19:06:45 poslijepodne »
sad češ morati čekati da mu se mali zgrije jer se skupio od hladnoće  :D :D :D :D :D

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #12 u: Studeni 29, 2011, 13:01:14 poslijepodne »
Četiri godine kasnije, ponovo sam se registrirao jer sam zaboravio password i ponovo odlučio probati "udati" svoju, sada već osam i po godina staru ancistrusicu. Inače, mužjaka o kojem sam govorio 2007. morao sam vratiti, pošto je njihov odnos bio neizdržljiv.

Dakle, u subotu sam udomio četiri mužjaka, najvjerovatnije potomke onog odbijenog prosca, i postupio po savjetima Jinga i Babyboom. Uhvatio sam ženku koristeći jednu kuhinjsku posudu s poklopcem u koju sam je namamio hranom (  :D ) i ostavio cca 20 h u poklopljenoj šerpi. Takav tretman dobili su i mužjaci, s tim da su oni prethodno živjeli u negrijanom akvarijumu u tako ledenoj vodi da sam se prehladio loveći ih (podrazumijeva se da tokom lovljenja nisu pružali nikakav otpor - trebalo ih je samo pokupiti s dna). Istovremeno sam vratio ženku i ubacio kod nje dva mužjaka, a ostala dva u drugi akvarijum. Sve teče glatko, nema nikakvih sukoba, a možda bude i ljubavi  :) Dakle, puno hvala Jingu i Babyboom, iako su mi trebale četiri godine da se usudim poslušati ih  :)

nadam se da će savjeti upaliti ..... ljubavnom vatrom  :D