Srpanj 22, 2025, 13:50:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj prvi aq  (Posjeta: 2288 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline andy_88

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Moj prvi aq
« u: Studeni 30, 2007, 12:31:00 poslijepodne »

Evo konačno da sam i ja nešto složila, kvaliteta slike je
grozna, ali za sada imam samo to.

Ako imate kakve prijedloge za promjenu, poboljšanje i
ostalo, samo izvolite..

Aq je 54l, Juwel Rekord 60 i unutra je Cabomba, Elodeja,
Spathipyllum Walisi i još neke dvije.

I da, zamislite tamno plavu pozadinu i zanemarite ono ružno
kablovinje iza i još malo niskih biljčica će doći u desni prednji dio aq - samo
da ih nabavim

Offline bazoa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
    • http://google.com
Moj prvi aq
« Odgovori #1 u: Studeni 30, 2007, 12:57:00 poslijepodne »
Nisam neki znalac što se biljaka tiče, ali mislima da će ti Cabomba brzo biti prevelika za taj akvarij, ispravite me ako griješim. Da li si stavljala još kakvu podlogu osim šljunka?
Sada ne izgleda loše, možda još bilja u pozadinu, ova grana se ne vidi baš najbolje izgleda mi ovako poprilično ravno, možda da je malo zakosiš. Probaj fotkat akvarij ravno bolje će se vidjet.
Uostalom sve zavisi od toga što si ti zamislila, samo naprijed i bit će o.k.

Zagreb/G.Vrapče

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #2 u: Studeni 30, 2007, 13:08:00 poslijepodne »
Kao podlogu stavila sam CompleteSubstrate, a Cabomba bi trebala prekriti kutiju od grijača i filtera, ali ako se razraste previše, budem ju prorijedila. Granu sam možda trebala okrenuti na drugu stranu - ovako je preravna, ali sam mislila da će ovako ribice imati nekakvo mjesto za sakriti se - ne znam, bum ju okrenula pa bumo vidli. Planiram staviti još bilja - aq je star samo 1 dan, a ovo je sve što sam stigla pribaviti.

Offline Helloween

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #3 u: Studeni 30, 2007, 13:46:00 poslijepodne »

Moj predlog je samo neka vrsta pozadine, ostalo je ok za pocetak Stavi pozadi neki poster sa biljem (ima ih u radnjama), ili ako imas volje napravi neku vestacku stenu ili kamenu pozadinu...

Offline Marsel

• Punopravni član
Moj prvi aq
« Odgovori #4 u: Studeni 30, 2007, 14:00:00 poslijepodne »
Super početak, samo naprijed !!! Predlažem ti da ispod panja staviš neki manji kamen da panj stoji koso a opet da se kamen ne vidi.
Od bilja ti preporučam anubias, jako otporan i lijepo bi sjeo na ovaj panj i sto kao i mahovina. Koliko wati rasvjete imaš?
Što misliš od ribica imati ?

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #5 u: Studeni 30, 2007, 15:02:00 poslijepodne »
Napraviti ću nešto takvo sa panjem - i to sam i htjela - staviti neku biljčicu na panj.

Imam 15W - mislim da je premalo?????

Imam dva gupija koji siroti čekaju na aq u jednom malom, malom aq - bili su poklon, a sada im pokušavam stvoriti normalne uvjete.
Mislila sam 1 bettu, ali nisam sigurna kako će se slagati sa gupijima.
Colisa chuna mi se jako sviđa i moli ili bi se okrenula skalarima i barbusima, ali nisam sigurna da li imam dovoljno veliki aq.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Moj prvi aq
« Odgovori #6 u: Prosinac 04, 2007, 04:28:00 prijepodne »
Andy dobrodosla!

Za pocetak strpi se... Vjerojatno si vec do sad procitala o vaznosti cikliranja pa budi srpljiva. Gupiji su vjerojatno jos mali, pa ce se moci strpiti jos 20-ak dana...

Samo polako...

Sto se rasvjete tice, nemoj ju sad nakrcavati. Sacekaj da cikliranje prodje, pa lako to poboljsas...

Nisam nikad imala bete, ali kazu ljudi da se ne slazu... Grickaju jedni drugima perajice, pa onda radije nemoj...

Moj prijedlog, kad si vec krenula sa zivortkama, zadrzi se neko vrijeme na njima i naravno cistacima... Meni su fantasticni akvariji samo sa zivorotkama... Kasnije kad se zasitis lako udomis njih i sa nesto iskustva prijedjes na nesto drugo...

Sretno!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Mordechaj

• Punopravni član
  • **
Moj prvi aq
« Odgovori #7 u: Prosinac 04, 2007, 11:56:00 prijepodne »
bette i guppiji nisu sretna kombinacija, nit barbusi i skalari isto nisu sretna kombinacija.

bette ce pojest guppijima peraje, tako da ce ovi uginuti, a barbusi ce natjeravat okolo sve ribe koje imaju raskošnije peraje od njihovih (ljubomorna gamad) i skratit ih na nešto što oni smatraju "pristojnom dužinom".

problem s barbusima je još i moguće riješiti ako ih imaš dovoljno pa se samo međusobno naganjaju, ali za to ih treba biti najmanje 6 (ja preporucam preko 8 za svaki slucaj), ali tada ti ne ostaje dovoljno mjesta za skalara u toj litraži.

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
Moj prvi aq
« Odgovori #8 u: Prosinac 04, 2007, 21:47:00 poslijepodne »
dobrodosla! u vezi riba potpuno se slazem s nininom mamom.

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #9 u: Prosinac 04, 2007, 21:56:00 poslijepodne »
Hvala na savjetima i na dobrodošlici !!

Mislim da ću ostati na živorotkama za sada, kako i preporučate.

Na žalost mislim da gupiji nisu najbolje krenuli, nisu baš ni mali i ženka je skroz počupala peraju muškom gupiju i ženka se nekak izvitoperila i počeli su kakati nekaj crno??? Jel to normalno???

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #10 u: Prosinac 04, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
I strpljiva sam sa cikliranjem, bez brige, čekam minimalno 1 mjesec .

Da li znate jel smetaju mjehurići zraka onoj biljčici (ne znam kako se zove) koja je direktno iznad air stone-a?

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Moj prvi aq
« Odgovori #11 u: Prosinac 04, 2007, 23:56:00 poslijepodne »
Bok... Kao prvo da ti velim da si mi izmamila suze na oči: sjetio sam se svojih (ne tako davnih) početaka...  ... Ustvari, jako lijep početak, za svaku pohvalu...pa ti znaš kaj je to cikliranje...      

Drugo: Napiši odakle si, siguran sam da će se naći bilja za tebe...  

Treće: Kaj se riba tiče, živorotke su super za početak. Skalaru bi ovaj akvarij brzo postao pretjesan, pa ako nemaš uskoro u planu nekaj veće, bolje nemoj...   Za gupije ne znam kaj bi to moglo biti...kako ih hraniš?  
Ja bih još osim gupija stavio i 5-6 corydorasa, to su ti zanimljive, slatke ribice koje čiste podlogu od raznog otpada...

Četvrto: Ako imaš priliku i ako misliš stavljati neko malo zahtjevnije bilje, stavi još (najmanje) jednu lampu...ali ako što kaže kolegica pričekaj do kraja cikliranja da ti alge ne buknu...

Peto: Mislim da ti zračna pumpa uopće ni ne treba, pogotovo ako ti filter mreška površinu vode... A inače mjehurići ne bi trebali smetati biljki (jedino ako stvarno jako šibaju van pa ju savijaju ili tak nekaj)... E da...jel ubacuješ CO2? Kakva ti je ono cijev kod filtera (ako ja to dobro vidim   )? Ako ubacuješ, bilo bi poželjno da ti zračna pumpa radi samo noću, a po danu da je ugašena jer ti inače odmah sav otopljeni CO2
"pobjegne" iz vode pa nema nikakvog učinka...  
Šesto: od bilja na panj bi ti išao anubias (kao što reče kolega), ili neka mahovina/paprat... Mislim da su ove druge dvije biljke cryptocornya (kod air-stonea) i neka sagitari/vallisneria naprijed lijevo...ne vidi se baš...joj mogla bi biti i ona terarijska što je znaju uvaliti pod akvarijsku...kakvo joj je lišće,više tvrdo i oštro ili...?

Sedmo: Imaš baš slatki avatar...    

Isuse, kaj sam se raspisal...   Sori, imam inspiraciju u ovo noćno vrijeme...    

Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Moj prvi aq
« Odgovori #12 u: Prosinac 05, 2007, 02:32:00 prijepodne »
Sto se hrane tice, mozda da im probas dati dva zrna kuhanog graska bez kozice?

Zapravo boja kakice ovisi o prehrani, tako da nemoj se cuditi kad poslije graska bude zelena...

A to sto zenka gricka muzijaka mi je malo cudno...

Mozda je on mladji od nje i jos nije spolno zreo (sto je gotovo nemoguce), pa ju njegovo ignoriranje smeta... Ili je ona puno veca od njega... Najcesce kad su u jatu takve stvari su svedene na minimum. Sad cemo se moliti da se tvoj aq sto prije stabilizira pa da im nabavljas drustvo...

Ili joj je jednostavno dosadno, pa ko i svako zensko zanovijeta naokolo...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #13 u: Prosinac 05, 2007, 10:12:00 prijepodne »
Iz Zagreba sam, točnije Špansko, pa ako imate, udijelite malo bilja
Gupije hranim sa hranom za gupije - to je valjda ok??? Ali svakako ću probati sa graškom.
Jel moguće da je mužjaka neka boleština ulovila, pa da mu se peraja od toga ofucala??
A ženkica se izvitoperila u blago slovo S, uopće ne znam kak je to moguće???

Mjehurići zraka ne šibaju baš, ali malo se listovi miču - i sada mi je strulio listić koji je bio iznad
CO2 još nije unutra, ali će biti vrlo skoro - samo da smućkam i postavim.
Ona cijev (pokušala sam ju zakamuflirati) je od zračne pumpe, dobro si vidio

Bum opet slikala aq izbliza pa bute vidli koja je to biljčica - ona malo više iza ima mekane listove, a ona skroz naprijed ima tvrđe listove - valjda nije terarijska

wickerman999 hvala na pohvali i na avataru i samo ti piši, uvijek mi je drago pročitati nešto od iskusnijih, i da, znam što je cikliranje, bar mislim da sam većinu toga polovila - sad se pravim malo važna

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #14 u: Prosinac 05, 2007, 11:04:00 prijepodne »

Evo slikica:
1. Biljka sa tvrdim listovima za koju sumnjam da je terarijska - možda mi možete pomoći
2. Biljka iza nje - ne znam kak se zove
3. Okrenula sam panj - mislim da bolje izgleda

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
Moj prvi aq
« Odgovori #15 u: Prosinac 07, 2007, 00:24:00 prijepodne »
Ja sam gotovo siguran da je to ta terarijska...ali ipak čekaj da još netko potvrdi prije nego ju izvadiš van...
A ova iza bi isto mogla biti neka crypta, ne vidi se baš...opet čekaj...  
Kaj se truljenja tiče, vjerujem da se radi jednostavno o privikavanju na novu sredinu...biljci malo treba da se primi i da krene...  
Za gupije ne znam točno...koliko je stara ta ženkica?  
Ako budeš staviljala CO2, onda ti zračna pumpa ne bi trebala raditi dok je svjetlo upanjeno, tj. dok traje fotosinteza...jer ti tako CO2 odlazi iz vode... Ali ju možeš upaliti po noći ako nije pumpa prebučna jer po noći bilje stvara CO2 pa bi se koncentracija mogla popesti na razinu koja je opasna za ribe...  
I da, samo mi jedno nije jasno...kako to da je cijev od zračne pumpe skroz desno, a balončići idu van u sredini?    
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline andy_88

• Novi član
  • *
Moj prvi aq
« Odgovori #16 u: Prosinac 07, 2007, 11:25:00 prijepodne »
Ne znam koliko je ženkica stara, ali nije baš mala.
Pumpa nije prebučna, ali mi cijeli regal vibrira od nje

A za cijev od pumpe - provukla sam ju ispod kamenčića i kamen je na sredini aq pa zato ide zrak van na sredini - kaj to nije dobro??

Biljčica za koju sumnjam da je terarijska mi je nekak najljepša i dobro se drži (bar za sada), ja ju najradije ne bi vadila van, ali ako moram.....

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
Moj prvi aq
« Odgovori #17 u: Prosinac 07, 2007, 13:33:00 poslijepodne »
Stvarno ne znam zašto bi joj se tijelo pigalo...možda je genetski, npr. ako je nastala parenjem bliskih srodnika, znalo se to događati, ali mislim da bi onda otpočetka bila takva, a ne najednom...stvarno nemam pojma...  
Cijev...ma ne, sve ok, samo mi je bilo čudno kako to da je cijev desno, a mjehurići u sredini izlaze van...
Probaj staviti neku krpu ispod pumpe, onda ne bi trebala toliko vibrirati...
A biljka...nemoraš ju vaditi, ali nakon nekog vremena će ti sama propasti...ako je terarijska...i da...mogu ti se ribice porezati na nju jer je oštra...a one su nježne i mekane...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Moj prvi aq
« Odgovori #18 u: Prosinac 09, 2007, 02:43:00 prijepodne »
Sto se savijene zenkice tice, imala sam jednu takvu... Prosto se najednom svinula i uginula za 10-ak dana... Nasla sam negdje objasnjenje, da se radi upravo o genetici i da nema pomoci. Nisam sigurna da je ovo tocno, pa me uzmi s rezervom.
Navodno, joj neki prsljeni popuste s vremenom, ima neke veze sa okostavanjem... Ja sam to sebi prevela kao osteoporozu na kicmi...

Sto se bilja tice nisam sigurna, ali ova do stakla mi se ovako izdaleka cini da bi mogla biti blyxa... Ali mi ona iza nje izgleda kao jedna terarijska koju sam ja imala 7 mjeseci u akvariju. Nije se pocela raspadati. Listici joj nisu htjeli rasti lijepo ravno, nego se izvijala prema vani... Na kraju se ispostavilo da je to jedna sobna biljka... (Ne mogu se sad sjetiti imena )... Uglavnom, ostavi sve jos neko vrijeme i promatraj...
Tuzlanka u Sarajevu