Evo još par slikica za one koji ne znaju kako odvojiti artemiju od vode, i kako izgleda ambalaža tj.početna kultura artemije.
Sudeći po mom iskustvu, bolja je Serina artemija-ima bolji postotak izlijeganja,no ne reklamiram nikoga..

Evo i postupka u slikama.
Artemija je spremna za korištenje nakon 24sata provedena na temp. od 27 stupnjeva. Zaustavljamo joj dotok zraka i izvadimo bocu iz akvarija.

Nakon cca.20min provedenih bez zraka, pokrivena krpom, izlegnuta artemija (vidimo ju na dnu boce) se odvojila od neizlegnute.

Izlegnutu artemiju povučemo kroz cjevčicu iz boce i procijedimo ju kroz fino sito,a vodu skupimo u vrč tako da ju možemo poslije opet vratiti u bocu i nastaviti uzgajanje svježe artemije.

Procijedimo koliko nam je dovoljno za naše mališane, a ostalo ostavimo u boci.

Vratimo vodu u bocu i dodamo 1 čajnu žličicu artemije, (svatko stavlja određenu količinu artemije,ovisno o količini ribe).

Nakon toga, opet krećemo sa svime ispočetka...

Ja svoju bocu svakih 3 dana u potpunosti ispraznim, tj. isperem ju i stavljam novu morsku vodu i novu artemiju... Ovako izgleda
moj cijeli postupak, kojeg nisam odmah opisao, pa ovim putem to ispravljam...
Nadam se da sam pomogao svima vama koji želite uzgajati artemiju i svoju ribu vidjeti živahnu i zadovoljnu..
Btw,Dubravko... Bez ljutnje,ali nije li staklo glađe od plastike i jednostavnije za održavanje?
A što se tiče uzgajanja artemije-svjetlo ili ne... Na akvarij.net(znači ova web str.) u slatkovodnoj akvaristici postoji članak o uzgajanju artemije koji je ustupljen s akvaristika.org, i tamo je navedeno "...neophodna je minimalna količina svetla za izleganje i dalji život artemije..." Ne želim se prepucavati, no bio sam toliko slobodan da iznesem svoja mišljenja i iskustva...