Pozdrav svima

Ovako, prvo ću se odma ispričati ukoliko po xy otvaram temu koja je vec bila, zbilja mi nije bio cilj isprovocirati moderatore ili administratore.. No prolistao sam malo po temema no vidim ovdje ne da ne znam o čem pričate nego - ne znam o čem pričate jer vidim da akvarij nije baš "staviš vodu, hitiš biljke i gruneš ribice"

Naime, obožavam vidjeti lijep akvarij i mislim da daje jedan sasvim novi ugođaj gdje god se nalazio. Prije sam ko klinac imao neke ribice no to je zbilja bilo kao što sam opisao -> voda, dvije ribice, hranim ih mjesec dana.. i tu +/- one jadne odapnu..
Sad sam se zainteresirao malo više za akvarij i htio bi nabaviti jedan, no da ne srljam ko sivonja išao sam se malo informirati, zato i došao ovdje

Molio bi da mi kao početniku onako zdravo seljački preporučite što, kako kupiti i koliko to košta?
Evo da krenem - vidio sam u Bauhausu (ok, znam neki se križaju al kažem, početnik sam

) jedan komplet akvarij + filter vode + .. još nešto.. za cca 700kn.. i to je cifra koja mi je prihvatljiva i razmišljao sam to kupiti..
Pa krenimo redom:
1. Koju vrstu ribica bi preporučili - uzmite u obzir da ne bi htio neke "jako osjetljive" da ih možda moje početničke pogreške ne koštaju glave.. znači nešto što je lako za održavanje, a opet lijepo vidjet.. jesu li to slatkovodne, morske.. itd?
2. Koje bi filtere i grijače preporučili - spoj kvaliteta-cijena?
3. Kako za početak urediti akvarij (ne moraju sad to bit neka velika brda i planine, al opet da se ribice osjećaju "kao kod kuće") te na šta moram posebno obratiti pozornost (položaj akvarija u stanu, osvjetljenje koje mi je potrebno.. )?
Eto, zahvaljujem se unaprijed na pomoći