Mislim da mu mogu jednostavno pomoći, ako je spreman na savjete.
Do sada sam tri puta "pao" na trik, diskusa iz domaćeg uzgoja, uz domaću pipovaču i slično. Tri puta u tri godine sam platio lekcije od 1500 do 2000 kn, svi su bili prekrasni (na žalost patim na njih), i nakon toga kao i svi magarci, naučio lekciju.
Obavezno zaciklirati akvarij, obavezno prilagoditi uvjete, obavezno pratiti što se dešava, jer u protivnom, sve će biti OK 2-3-4 mjeseca, a onda će jedan po jedan odlaziti, a "ni sam nećeš znati zašto". Nije mi žao para, žao mi je što sam bio brzoplet i što nisam slušao savjete. Ne mogu reći da diskusi iz domaćih uzgoja su loši, ali uzgajač zna skoro sve cake, a ti si početnik i tu nastaje puno problema, ako mu nije žao novaca, OK, a ako mu je žao životinja (ima i takvih) neka mjesec dana gleda koridorce, botije i neonke, a neka diskuse stavi tek nakon toga, to ne znači da ih on ne može staviti i prije, ali neka prvo ustanovi da je sve OK, da se diskus neće na bilo koji način osjećati neugodno, neka tih mjesec dana ustanovi koja je to vrsta, kako živi, kako raste, što mu paše, što ne........ na žalost ribicu ne možeš kao psa i mačku pustiti na cestu pa netko će se smilovati, to je živo biće, ali tu temu nećemo načinjati.....