Kolovoz 17, 2025, 17:25:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Diskusi u necikliran akvarij???  (Posjeta: 6872 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Diskusi u necikliran akvarij???
« Odgovori #50 u: Studeni 12, 2007, 00:01:00 prijepodne »
Nek sam i ja jednom nesto sazela...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Baracuda

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #51 u: Studeni 12, 2007, 09:58:00 prijepodne »
Ovo se očito razvuklo.......

Samo jedna opaska,
- NISAM REKAO DA DOMAĆI UZGAJIVAČI IMAJU LOŠE DISKUSE - DAPAČE - SVI MOJI SU BILI OD NJIH I PONOVO ĆU UZIMATI AKO BUDEM TREBAO JER VIŠE VJERUJEM NJIMA NEGO ......;
- NISAM REKAO DA DISKUSI NE MOGU U VODU IZ PIPOVAČE - TO JE JEDINO ŠTO SE NAMA POČETNICIMA NUDI I MOJI SU U TAKVOJ VODI;

ali ako kupiš bicikl da ti stoji u sobi, bez da i malo si daš truda da ga naučiš voziti, onda to nije to.

Možda sam ja preveliki riboljubac, ali mi takav način razmišljanja ne ide iz glave, nemam ništa protiv toga da bilo tko, netkom drugom održava akvarije, dapače, obzirom da se i sam profesionalno bavim jednom vrstom posla koje zahtjeva poznavanje odredjenog proizvoda i njihovu pravilnu primjenu, ali ne bih volio da nekome zbog sitnice propadne akvarij, a tih sitnica ima toliko puno i bez poznavanja tih sitnica, po meni je prepotentno žvrtvovati riblji život, bez obzira koji pa bio to diskus ili bilo što jeftinije i stoga sam protiv toga.

Ja nisam profesionalni akvarist, moji diskusi su tu zato što mi je neobično svidja ta vrsta ribe i njihovo ponašanje, ali obzirom da sam toliko toga pročitao o njima, od vode, od načina života, ponašanja, hranjanja, i kada pomislim da u ovim uvjetima oni nemaju niti 30% svoga prirodnog okoliša, žao mi ih je, i s toga je savjet bio dobronamjeran, za relativno skupu ribu, barem predhodno saznaj osnovne stvari, a u osnove spada i dali zaciklirati i kako zaciklirati, te zašto je bolje zaciklirati, a zašto ne i što bi se moglo desiti ako se ne zaciklira, te kako pomoći u tom slučaju, jer prva i hitna pomoć je najvažnija, ostalo i dalje ostaje na profesionalcima.

Prema toma diskusi svakako (prkrasna, ljepa i dobra riba), ali prvo proučiti što je to akvarij, koji su to uvjeti i kako ih držati, da se nebi desilo da zbog drveta ne izgubimo šumu

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #52 u: Studeni 12, 2007, 12:48:00 poslijepodne »
Veoma se razvuklo jer zapravo nismo htjeli raspravljati o ispravnosti i moralu drzanja akvarija bez znanja ili bez zelje za biti akvarista.

Nemozes usporediti biciklu i akvarij, ne! Bicikla je za voziti se, pa u sobi nebi imala smisla, al akvarij je za gledanje i uzivanje - ne nuzno i za "voznju"!

Treba se staviti u kozu nekoga tko "pojma nema o akvaristici" niti zna da se ta voda u kojoj plivaju ribice koje je vidio kod nekoga mora posebno pripremati, jer, ruku na srce - znaju li to svi prosjecni ljudi??? Koliko nas je prve akvarije upalilo dan nakon kupnje??

Nemojte biti tako iskljucivi. Svi ce nauciti, i ovaj je covjek imao srece da su ga pravi ljudi upozorili na vrijeme i da je slusao i jos nekoga a ne samo "onog strucnjaka koji uzgaja te divne diskuse", jer, mogao je reci "pa, ovaj ima tako divne ribe i uzgaja ih, on sigurno zna bolje od onih tamo koji samo pisu a ne vidim da nesto i imaju..."

Jel tako?

Zato bih ja zakljucila raspravu s obzirom da su nasi postovi djelovali onako kako su trebali, i nadam se da ce doticni predstaviti svoj zdrav, zacikliran akvarij sa diskusima za nekoliko tjedana. Uz savjete, njegove ce ribe biti zdrave.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #53 u: Studeni 12, 2007, 15:33:00 poslijepodne »

Trogir Dalmacija

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #54 u: Studeni 12, 2007, 16:50:00 poslijepodne »
Bla, bla, truć, truć ... najbolji savjetnik je ipak na kraju novčanik, percepcija se brzo mijenja kada se muški dobije po njemu ... znam mnoge koji su na kraju umjesto s Diskusima shvatili i da se s Gupijima itekako lijepo opušta
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #55 u: Studeni 12, 2007, 18:42:00 poslijepodne »
Lijepo rečeno
Trogir Dalmacija

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #56 u: Studeni 12, 2007, 21:40:00 poslijepodne »
Istina istina, na kraju uvijek prozbore pare
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...