Ovo se očito razvuklo.......
Samo jedna opaska,
- NISAM REKAO DA DOMAĆI UZGAJIVAČI IMAJU LOŠE DISKUSE - DAPAČE - SVI MOJI SU BILI OD NJIH I PONOVO ĆU UZIMATI AKO BUDEM TREBAO JER VIŠE VJERUJEM NJIMA NEGO ......;
- NISAM REKAO DA DISKUSI NE MOGU U VODU IZ PIPOVAČE - TO JE JEDINO ŠTO SE NAMA POČETNICIMA NUDI I MOJI SU U TAKVOJ VODI;
ali ako kupiš bicikl da ti stoji u sobi, bez da i malo si daš truda da ga naučiš voziti, onda to nije to.
Možda sam ja preveliki riboljubac, ali mi takav način razmišljanja ne ide iz glave, nemam ništa protiv toga da bilo tko, netkom drugom održava akvarije, dapače, obzirom da se i sam profesionalno bavim jednom vrstom posla koje zahtjeva poznavanje odredjenog proizvoda i njihovu pravilnu primjenu, ali ne bih volio da nekome zbog sitnice propadne akvarij, a tih sitnica ima toliko puno i bez poznavanja tih sitnica, po meni je prepotentno žvrtvovati riblji život, bez obzira koji pa bio to diskus ili bilo što jeftinije i stoga sam protiv toga.
Ja nisam profesionalni akvarist, moji diskusi su tu zato što mi je neobično svidja ta vrsta ribe i njihovo ponašanje, ali obzirom da sam toliko toga pročitao o njima, od vode, od načina života, ponašanja, hranjanja, i kada pomislim da u ovim uvjetima oni nemaju niti 30% svoga prirodnog okoliša, žao mi ih je, i s toga je savjet bio dobronamjeran, za relativno skupu ribu, barem predhodno saznaj osnovne stvari, a u osnove spada i dali zaciklirati i kako zaciklirati, te zašto je bolje zaciklirati, a zašto ne i što bi se moglo desiti ako se ne zaciklira, te kako pomoći u tom slučaju, jer prva i hitna pomoć je najvažnija, ostalo i dalje ostaje na profesionalcima.
Prema toma diskusi svakako (prkrasna, ljepa i dobra riba), ali prvo proučiti što je to akvarij, koji su to uvjeti i kako ih držati, da se nebi desilo da zbog drveta ne izgubimo šumu