Biljke iz Singapura iliti mislim da sam našao najčudniji način za nabavljanje bilja
Ponukan katastrofalnom ponudom bilja u Pet shopovima u Lijepoj našoj i nelagodom pri pomisli da pokušam žicati bilje od nekoga, odlučih na netu potražiti neku alternativu i nađoh ju u Singapuru!!!
Vjerovali ili ne, u tom dućanu, koji ima odličan izbor bilja, odlučih za prvi pokušaj naručiti dva komada Fire mossa (slično javanskoj mahovini, samo što ima crvenkaste vrhove) po cijeni od 5 dolara komad (cca 26kn), a poštarina je za taj artikl BESPLATNA (0kn za one koji sumnjaju u značenje riječi besplatna). Mahovina je uredno došla 2 tjedna kasnije zapakirana u kovertu

i potom u plastične vrećice

a evo kako izgleda u akvariju

Što se tiče zadnje slike, imajte u vidu da je jadna mahovina izdržala 7-10 dana u koverti i da sam ju tek posadio

I da ne zaboravim, firma koja mi ju je prodala daje garanciju - ako je biljčica alergična na prekooceanske letove te

putem, imate tri (3) dana da im mailate fotku i pošalju vam novu za koju plaćate samo poštarinu (da, nažalost, za neke biljke se poštarina ipak plaća, ali to uredno piše pored svake biljke).
Čini mi se da će me lokalni Pet shopovi puno rijeđe viđati u mjesecima koji dolaze