Studeni 01, 2024, 01:30:27 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: Biljke iz Singapura  (Posjeta: 8619 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mastino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • AVOID HYBRIDS!
Biljke iz Singapura
« Odgovori #25 u: Siječanj 07, 2008, 22:57:00 poslijepodne »
stanje solidno, nit naprijed nit nazad
biljke su privremeno smjestene u rasadnik na oporavak...

Offline mgall

• Novi član
  • *
Biljke iz Singapura
« Odgovori #26 u: Siječanj 09, 2008, 12:51:00 poslijepodne »
Pozdrav,

Evo nakon 10 dana u kaslicu su me docekale biljke iz Singapura, a veselje jos vece kad sam vidio da su biljke stigle u jako dobrom stanju.

Fissiden fontanus je stigao vec pripremljen sa mrezivom.
Druga biljka je Fissiden mini tj. tepih.

Slike u prilogu...

Offline Boris RI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Biljke iz Singapura
« Odgovori #27 u: Siječanj 16, 2008, 18:09:00 poslijepodne »

Ja sam takođe naručio neke biljke iz istog web shopa 5.01.2008. a 11.01.2008 mi je stigla obavjest na mail da je pošiljka poslana pa sada čekam da vidim koliko će to potrajati. kupio sam amazonicus čisto da vidim kako to sve skupa klapa.

Par dana prije sam naručio hrpu biljaka iz nekog drugog shopa u USA koji imaju pre jeben izbor svega a naručito biljaka i sve e bilo ok 2 dana dok mi nije stigao mail da su mi vratili sredstva tj. lovu na račun pošto ne šalju bilje preko oceana.

Mogu vam reć da me to naljutilobaš sam se ponadao.

pozdrav veliki iz Rijeke
Boris_RI

Offline Boris RI

• Punopravni član
Biljke iz Singapura
« Odgovori #28 u: Siječanj 16, 2008, 18:21:00 poslijepodne »
ako neko zna za još neki web shop ali da šalju preko oceana neka mi šine adresu hvala
Boris_RI

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
Biljke iz Singapura
« Odgovori #29 u: Siječanj 16, 2008, 20:51:00 poslijepodne »
Poštovani kolege,

Ovakve i slične teme "vječni" su predmeti rasprava, ne samo na ovome forumu.Iskustva su slična,i identična ovima koje i sami navodite.
Nebih htio biti "žalosna sova", ali želio bih sve skupa upozoriti, na neke činjenice:
- Singapur kao odredište ili bolje rečeno mjesto sa kojega se "nešto" kupuje, sa zdravstvenog aspekta je NAJOPASNIJE
- ovu upozorbu, dobio sam od stručnjaka sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu
- povijest kaže ovako: Tražio lijek za Lerneu,koju nemaš pojma kako si fasovao?
- kad dođeš do "doktora za ribice", koji su vrlo često na studijskim putovanjima, upravo u tom gradu, jer su tamo izvorišta,poznatih i nepoznatih bolesti, i oni te upozoravaju: Nemam pravog razloga, zašto ne vjerovati ljudima, koji su "stručnjaci sa zvanjem", a još k tome ,uvjeriš se u njihovu stručnost i na koncu vidiš,kako izgledaju laboratoriji u kojima se vrše istraživanja i ispitivanja, pa opet nešto promakne.
- Nisam pristalica, moralnih prodika, ali vrlo često u životu "ne želeći" doprinesemo nečemu što može postati i pošast......

Pozitivno pravne odredbe koje zabranjuju, nekontrolirani uvoz živih organizama,itd...., su tu da sve nas zaštite!Istina, i tu može doći do zloporabe državnih organa (favoriziranja pojedinaca ili privatno-poslovnih interesa), ali ipak smatram da se u
ovom slučaju RADI NA DOBROBIT DRUŠTVENIH INTERESA!

Koliko puta su mnogi od nas, po pojedinim ovlaštenim ZOO-shopovima i sličnim centrima, susretali tankove u kojima na očigled ,su zaražene-bolesne ribe?Bilo da se radi o ICH-u, bakterijama i sl.Razmislite sami!Zašto ovo: Pa oni prvi nebi smjeli prodavati, niti ribe a niti biljke koje nisu prošle karantenu!Koliko ste puta čuli od prodavača da im ribe stižu iz inozemstva za 2 tjedna, i da se malo strpite?Pitanje: kada je provedena karantena u ovim slučajevima?itd......

Zaključak: Da li ste spremni doći do saznanja?Da ste iz nehata, donijeli,kasnije prenijeli, neku od egzotičnih bolesti, koje kod nas nisu niti poznate ili nisu imale uvjete za razvoj,a vi ste tu bolest omogućili nekontroliranim unosom, u svoju domovinu , nesebično poklonivši biljku ili ribu, prijatelju akvaristi

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • www.23whiskeystreet.com
Biljke iz Singapura
« Odgovori #30 u: Siječanj 17, 2008, 00:39:00 prijepodne »
Ovi iz Singapura su prejaki
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Boris RI

• Punopravni član
Biljke iz Singapura
« Odgovori #31 u: Siječanj 17, 2008, 19:36:00 poslijepodne »

i evo ga 6 dana nakon što sam dobio mail stigla mi je obavjest o preporučenoj pošiljci pa sam otišao po svoj paketić. mogu vam reći da sam ugodno iznenađen sa stanjem biljaka koje je stiglo od 6 kom samo sam jednu bacio jel mi je izgledala trulo. sve u svemu mislim da je ok i preporučio bi ovaj način nabave biljaka i ostalih sitnica svima koji imaju načina platiti to.

pozdrav
Boris_RI

Offline CooL

• Novi član
  • *
Biljke iz Singapura
« Odgovori #32 u: Siječanj 18, 2008, 11:20:00 prijepodne »

Citat: kolonelo sipica
Poštovani kolege,Ovakve i slične teme "vječni" su predmeti rasprava, ne samo na ovome forumu.Iskustva su slična,i identična ovima koje i sami navodite.Nebih htio biti "žalosna sova", ali želio bih sve skupa upozoriti, na neke činjenice:- Singapur kao odredište ili bolje rečeno mjesto sa kojega se "nešto" kupuje, sa zdravstvenog aspekta je NAJOPASNIJE- ovu upozorbu, dobio sam od stručnjaka sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu- povijest kaže ovako: Tražio lijek za Lerneu,koju nemaš pojma kako si fasovao?- kad dođeš do "doktora za ribice", koji su vrlo često na studijskim putovanjima, upravo u tom gradu, jer su tamo izvorišta,poznatih i nepoznatih bolesti, i oni te upozoravaju: Nemam pravog razloga, zašto ne vjerovati ljudima, koji su "stručnjaci sa zvanjem", a još k tome ,uvjeriš se u njihovu stručnost i na koncu vidiš,kako izgledaju laboratoriji u kojima se vrše istraživanja i ispitivanja, pa opet nešto promakne.- Nisam pristalica, moralnih prodika, ali vrlo često u životu "ne želeći" doprinesemo nečemu što može postati i pošast......Pozitivno pravne odredbe koje zabranjuju, nekontrolirani uvoz živih organizama,itd...., su tu da sve nas zaštite!Istina, i tu može doći do zloporabe državnih organa (favoriziranja pojedinaca ili privatno-poslovnih interesa), ali ipak smatram da se uovom slučaju RADI NA DOBROBIT DRUŠTVENIH INTERESA!Koliko puta su mnogi od nas, po pojedinim ovlaštenim ZOO-shopovima i sličnim centrima, susretali tankove u kojima na očigled ,su zaražene-bolesne ribe?Bilo da se radi o ICH-u, bakterijama i sl.Razmislite sami!Zašto ovo: Pa oni prvi nebi smjeli prodavati, niti ribe a niti biljke koje nisu prošle karantenu!Koliko ste puta čuli od prodavača da im ribe stižu iz inozemstva za 2 tjedna, i da se malo strpite?Pitanje: kada je provedena karantena u ovim slučajevima?itd......Zaključak: <SPAN style="TEXT-DECORATION: underline">Da li ste spremni doći do saznanja?Da ste iz nehata, donijeli,kasnije prenijeli, neku od egzotičnih bolesti, koje kod nas nisu niti poznate ili nisu imale uvjete za razvoj,a vi ste tu bolest omogućili nekontroliranim  unosom, u svoju domovinu , nesebično poklonivši biljku ili ribu, prijatelju akvaristi </SPAN>Lijepi pozdrav!

Slažem se s tobom ali primjer aqaticmagic dučan sa svojim biljem može poslati i "veterinarski certifikat" odnosno potvrdu o bilju koju zahtjeva Hrv. inspekcija!

Pročitaj malo po forumu vidjet češ slučajeva di je normalno pritnati taj certifikat!

Offline lopov-jack

• Punopravni član
  • **
Biljke iz Singapura
« Odgovori #33 u: Siječanj 20, 2008, 02:34:00 prijepodne »

Citat: kolonelo sipica
Poštovani kolege,

Ovakve i sliène teme "vjeèni" su predmeti rasprava, ne samo na ovome forumu.Iskustva su slièna,i identièna ovima koje i sami navodite.
Nebih htio biti "žalosna sova", ali želio bih sve skupa upozoriti, na neke èinjenice:
- Singapur kao odredište ili bolje reèeno mjesto sa kojega se "nešto" kupuje, sa zdravstvenog aspekta je NAJOPASNIJE
- ovu upozorbu, dobio sam od struènjaka sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu
- povijest kaže ovako: Tražio lijek za Lerneu,koju nemaš pojma kako si fasovao?
- kad dođeš do "doktora za ribice", koji su vrlo èesto na studijskim putovanjima, upravo u tom gradu, jer su tamo izvorišta,poznatih i nepoznatih bolesti, i oni te upozoravaju: Nemam pravog razloga, zašto ne vjerovati ljudima, koji su "struènjaci sa zvanjem", a još k tome ,uvjeriš se u njihovu struènost i na koncu vidiš,kako izgledaju laboratoriji u kojima se vrše istraživanja i ispitivanja, pa opet nešto promakne.
- Nisam pristalica, moralnih prodika, ali vrlo èesto u životu "ne želeæi" doprinesemo neèemu što može postati i pošast......

Pozitivno pravne odredbe koje zabranjuju, nekontrolirani uvoz živih organizama,itd...., su tu da sve nas zaštite!Istina, i tu može doæi do zloporabe državnih organa (favoriziranja pojedinaca ili privatno-poslovnih interesa), ali ipak smatram da se u
ovom sluèaju RADI NA DOBROBIT DRUŠTVENIH INTERESA!

Koliko puta su mnogi od nas, po pojedinim ovlaštenim ZOO-shopovima i sliènim centrima, susretali tankove u kojima na oèigled ,su zaražene-bolesne ribe?Bilo da se radi o ICH-u, bakterijama i sl.Razmislite sami!Zašto ovo: Pa oni prvi nebi smjeli prodavati, niti ribe a niti biljke koje nisu prošle karantenu!Koliko ste puta èuli od prodavaèa da im ribe stižu iz inozemstva za 2 tjedna, i da se malo strpite?Pitanje: kada je provedena karantena u ovim sluèajevima?itd......

Zakljuèak: Da li ste spremni doæi do saznanja?Da ste iz nehata, donijeli,kasnije prenijeli, neku od egzotiènih bolesti, koje kod nas nisu niti poznate ili nisu imale uvjete za razvoj,a vi ste tu bolest omoguæili nekontroliranim unosom, u svoju domovinu , nesebièno poklonivši biljku ili ribu, prijatelju akvaristi

Lijepi pozdrav!

nisam akvarista(još) ali bi komentirao ovu temu sa veterinarskim , slažem se da je loše donosit biljke i zivotinje iz drugih država, ali pitanje za tog veterinara, koliko se riba i biljaka moze u hrvatskim potocima nać? ovo je nemoguće primjenit na akvaristiku, pošto većina riba i biljaka dolaze izvana, i nemamo pojma u kakvim je uvjetima bilo, uvoz iz singapura je ista stvar koda si kupio u sesvetama, većina zoo shopova ne prijavljuje otkud dobavlja ribice i biljke tako da baš i nema neke kontrole, pošto se bavim nekim drugim stvarima znam kako posluju zoo shopovi, npr. zoo shop kupi 10 neonki s papirima od provjerenog dobavljaća, dode duro i kupi 5 komada, koliko ih ostane? ostane ih 10(5 kupe na crno, jel je tako jeftinije) dode pero i kupi 10 neonki, koliko ih ostane? 10 ih ostane, onih 10 koje su sa papirima, tako da to i nije neka kontrola a ako se ide provjeravat samo je 10 neonki u dućanu(kad se proda dode novih 10), u biti po papirima ispadne da je u godinu dana zoo shop prodao 5 ili 10 neonki, 10-je broj koji sam slućajno odabrao, ali u postocima bi bilo sigurno 80 % neprijavljene i nepregledane robe
Zagreb,Sesvete

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • www.23whiskeystreet.com
Biljke iz Singapura
« Odgovori #34 u: Veljača 15, 2008, 10:37:00 prijepodne »

Citat: Mastino
Evo malo novosti...

Pred nekih 15-20 a mozda i mjesec dana sam narucio neke biljke iz
Singapura vrijednosti oko 180kn. cekam ja cekam a danas me u postanskom
sanducicu doceka rjesenje Ministarstva Poljoprivrede, Šumarstva, itd...
kojim mi se odbija uvoz navedene posiljke sa obrazloženjem,
citiram:
"Inspekcijskim
pregledom obavljenim isti dan utvrdjeno je da pošiljku cini akvarijsko
bilje, porijeklom iz Singapura. Predmetna pošiljka prispjela je bez
svjedodžbe o zdravstvenom stanju bilja, iako je ona za takove pošiljke
obvezatna."

vec sam shopu od kojeg sam narucio biljke poslao primjedbu da nisu poslali tu svjedodžbu i sad cekam njihov odgovor. kad saznam sta novoga javim...

Evo kod mene se desila identična stvar sa poštom iz ministarstva, ekipa iz Aquatic magica je brzo regirala nakon što sam im poslao na mail skeniran dokument. Ja sam si ovaj put odabrao nešto drugo, jer nisam više mogao čekati ono što sam prije naručio, no ponudili su mi i povrat novca ako želim. Jučer smo sve obavili mailom, a danas su mi potvrdili da je nova pošiljka poslana, pa budemo vidjeli.
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "