za kupovinu...
Valisneriji treba malkice vremena da te pocne radovati... Doduse uz koze, i to je pitanje... Ali nadajmo se...

Cini mi se da si opet napravila jednu gresku... Kupila si panj danas i on je vec u akvariju?
To se ne radi...

Ali jos nije kasno. Naime, sve panjeve treba prethodno otkuhati... Dakle van s njima i u lonac na otkuhavanje. Dakle da kljucaju sto duze. I to ne jednom, nego vise puta (dok ti zivci dozvole)...

Svrha iskuhavanja panjeva je prije svega sterilizacija. Zamisli gdje je sve taj panj bio i ti si sad mozda bucnula ko zna kakve baje u aq...
Osim sterilizacije kuhanjem ce izaci i tanini iz tog panja. To ti je ono zuto, sto boji vodu... Dakle, da ne bi morala mijenjati dio vode svaki drugi dan, jer ce biti bas zuta... Nije otrovno, ali ako ga je previse izgleda ruzno.
Dakle, panjevi van na kuhanje...
Jesu li panjevi iste vrste?
Naime, mi ne znam put tog panja do tebe, dakle ne znamo u kakvim je uvjetima sve bio cuvan, tako da ne znamo ni odgovor na pitanje zasto pluta. Istini za volju to ipak dokazuje da je jedan suvlji od drugog.
Kako natjerati da panj potone? Kad ih budes kuhala, lijepo onako vrelog ga ubaci u drugu posudu sa hladnom vodom. Pa kad se ohladi onda opet naglo u vrucu i tako par puta. Valjda ce popustiti. Moj nije ni poslije 5 kuhanja, pa sam ga na kraju pritisnula kamenom i ostavila u aq. Poslije 2 mjeseca je popustio...

Plantamin je tekuce gnojivo, koje se inace dozira jednom tjedno. Medjutim posto ti nemas mnogo biljne mase, savjetujem da malo smanjis doziranje, jer ako pretjeras moglo bi doci do naglog razvoja algi.
Aquasafe je sredstvo za pripravu vode. Dakle, naspes vodu u neki sud u kojem ce stojati do redovite tjedne promijene vode u aq. I u taj sud sipas aquasafe. Po preporucenoj kolicini. Dakle, naspes onoliko ml aquasafe-a koliko odgovara kolicini vode koju mijenjas.
Easybalnce nisam koristila pa ne bih ni da savjetujem. To ce ti se vec babyboom javiti...

Ej da, kad ce slikice. Mislim sad dok jos imas te biljcice...

Sto sam grozna, oprosti...
Edited by: Ninina mama