Evo da i ja podijelimsto znamosijamskim algojedima.
Glede agresivnosti, dok su mladi algojedi su vrlo mirne ribe. No, kadana- i odrastunajcesce postanu agresivni. Stoga se i preporuca da ih se drzi u jato od barem 5 jedinki, kako bi se agresivnost onih najvecih mogla rasprsiti po vise jedinki a ne po jednom/dva manja primjerka.
Tako je bilo i kod mene, od mojih 5 algojeda jedan je od pocetka bio najveci, pa je cim je jos narastao maltretirao sve ostale u jatu. Nakon sto je on uginuo, slijedeci po velicini je preuzeo njegovu poziciju, pa je poceo naganjati i terorizirati one nesto manje. No, kako ih je ipak jos 3 svako dobije po malo a ne samo jedan.
Glede drugih riba, primjetio sam da vole grickati po perajama onih vecih, tako dasu uslijed njihovog "napada" stradale peraje skalara isijamskih boraca, pogotovo jednog mog Crowntail muzjaka, kojem su u roku od par dana skoro skorz "skratile" zbice koje su strsile. Nakon toga muzjak je izdvojen, pa se sada jos uvijek oporavlja od tako drskog ponasanja algojeda.
Eh da, glede grickanja i hrane, citao sam (a bome i sam se uvjerio) da su algojedi vrlo dobri cistaci algi dok su mladi. No, cim odrastu pocnu preferirati zivu hranu ili ovu obicnu hranu za ribe, te umjesto da tamane alge po AQ tamane sve drugo sto im dode pred usta :-(
Tako da sada na zalost moram reci, da me ti algari vise i ne odusevljavaju tako kao sto su to cinili dok su bili mladi.