Srpanj 28, 2025, 01:20:28 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ludi sijamski algar  (Posjeta: 2806 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline edimar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ludi sijamski algar
« u: Listopad 29, 2007, 11:42:00 prijepodne »
Kao što naslov govori moj sijamski algar je popizdio. Naime počeo mi je pred dva dana proganjat i napadati ribe u akvariju i to uglavnom samo veće od sebe, kolise, srebrne tetre i sl. pa me zanima ako je još tko imao takav slučaj i što bi to moglo točno bit jer do prije dva dana bio je sasvim normalan, a pošto imam dva algara mislio sam da možda ima negdje jajašca pa da ih brani ali nema ničega nit se zadržava ni jedan ni drugi na jednom prostoru pa čak napada i ovog drugog. Lud skroz na skroz.
Opatija, Rijeka

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Ludi sijamski algar
« Odgovori #1 u: Listopad 29, 2007, 12:15:00 poslijepodne »
Kod mene bilo obrnuto. Bikolor nije volio sijamce (velike) te ih je jurio po akvariju. Sijamci su poklonjeni i harmonija je vraćena u akvarij.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Toco

• Punopravni član
  • **
Ludi sijamski algar
« Odgovori #2 u: Listopad 29, 2007, 13:43:00 poslijepodne »
Ja sam se navikao da moj algojed tjera sve gupije i molije, stoji na ulazu u kokosov orah i neda primaknut a kada ode iz oraha na drugu stranu akvarija ostale ribe idu prema orahu i tako stalno patroliraju.
Umag

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ludi sijamski algar
« Odgovori #3 u: Listopad 29, 2007, 18:01:00 poslijepodne »
kaj mu je, nemam pojma, al prati, i ako nastavi, udomi ga ili, probaj jednu varijantu koja pali kad moji muškići pop...., a to je da ga staviš dva-tri dana u karantenu, i vratiš nazat - misli da je došao u novi akvarij i onda bude dobar...

Offline edimar

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #4 u: Listopad 29, 2007, 18:59:00 poslijepodne »
Ok pokušat ću s karantenom ili da mu nabavim dvije tri ženkice pa da svoj višak energije isprazni na njima
Opatija, Rijeka

Offline Damir

• Punopravni član
  • **
Ludi sijamski algar
« Odgovori #5 u: Listopad 29, 2007, 19:17:00 poslijepodne »
I ja sam imao sličan problem,imao sam takva dva divljaka u aq-u koji nisu ništa radili i samo terorizirali ostale ribe.Aq mi je bio pun algi ali to njih nije zanimalo ni 5%.Onda sam ih fino frebacio svakog u svoj aq i od onda mir,totalni preporod a od algi ni a...
Viškovo,Rijeka

Offline DANNY

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #6 u: Listopad 29, 2007, 20:03:00 poslijepodne »
Moj je imao pik samo na ženke bete,a sad kad su bete preseljene u drugi akv. se smirio,ali sad sam kupila 4 molija pa sad njih ganja. Ipak mislim da nije pretjerano agresivan,samo ih potjera i onda se smiri.Jaaako je vrijedan,ni jedan kamenčić ne ostane neočiščen,pa ga ne bi dala ni pod razno! A i izuzetno mi je simpatičan!
DANNY

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ludi sijamski algar
« Odgovori #7 u: Listopad 30, 2007, 10:19:00 prijepodne »
A kak znaš da je dečko (ima pi....?)... Ma, vidjet ćeš, fora s izletom u nepoznato sigurno će upaliti...uostalom kad postane opet zloćest, a ti ga opet pukni na izlet!

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Ludi sijamski algar
« Odgovori #8 u: Listopad 30, 2007, 11:44:00 prijepodne »

Evo da i ja podijelimsto znamosijamskim algojedima.

Glede agresivnosti, dok su mladi algojedi su vrlo mirne ribe. No, kadana- i odrastunajcesce postanu agresivni. Stoga se i preporuca da ih se drzi u jato od barem 5 jedinki, kako bi se agresivnost onih najvecih mogla rasprsiti po vise jedinki a ne po jednom/dva manja primjerka.

Tako je bilo i kod mene, od mojih 5 algojeda jedan je od pocetka bio najveci, pa je cim je jos narastao maltretirao sve ostale u jatu. Nakon sto je on uginuo, slijedeci po velicini je preuzeo njegovu poziciju, pa je poceo naganjati i terorizirati one nesto manje. No, kako ih je ipak jos 3 svako dobije po malo a ne samo jedan.

Glede drugih riba, primjetio sam da vole grickati po perajama onih vecih, tako dasu uslijed njihovog "napada" stradale peraje skalara isijamskih boraca, pogotovo jednog mog Crowntail muzjaka, kojem su u roku od par dana skoro skorz "skratile" zbice koje su strsile. Nakon toga muzjak je izdvojen, pa se sada jos uvijek oporavlja od tako drskog ponasanja algojeda.

Eh da, glede grickanja i hrane, citao sam (a bome i sam se uvjerio) da su algojedi vrlo dobri cistaci algi dok su mladi. No, cim odrastu pocnu preferirati zivu hranu ili ovu obicnu hranu za ribe, te umjesto da tamane alge po AQ tamane sve drugo sto im dode pred usta :-(

Tako da sada na zalost moram reci, da me ti algari vise i ne odusevljavaju tako kao sto su to cinili dok su bili mladi.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Ludi sijamski algar
« Odgovori #9 u: Listopad 31, 2007, 00:46:00 prijepodne »
Ja sam svoje kupila prije par dana. Jako su mali, rade naokolo, ali ne skidaju cak ni tockice crne alge, a vec pri prvom hranjenju najveci je dosao lijepo do povrsine, onda se ispravio uspravno i jeo s povrsine... Lude ribe... Niskoristi, ali neka ih... Bas su super kako se naganjaju i foliraju da rade nesto non-stop...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ludi sijamski algar
« Odgovori #10 u: Listopad 31, 2007, 10:30:00 prijepodne »
Pravi mali (neču sad bit zločest i reći što)....majstori...

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #11 u: Listopad 31, 2007, 11:04:00 prijepodne »
Evo da i ja podjelim svoje iskustvo.

Imam 6 algara, kupljenih pred nekih 2 mjeseca cca, bili su mali svega 1.5, 2 cm. Sad su se fino ugojili, sad je najveài oko 5 cm a drugi su nešto manji. Slažu se svi ok, međusobno i s ostalim ribicama (colise, cory i zebrice). Tu i tamo se međusobno malo gurkaju ali bez posljedica. Moji su vrijedni, jedu alge neprestano iako naravno pojedu i kupovnu hranu kad im se pruži prilika.

Akoželite algare koji će ostat mali i biti mirni, onda nabavite otocinluse ili kozice, te ribe koristi Amano u svojim aq . Samo pažljivo sa kozicama jer ih masu riba doživljava kao obrok. Imao sam ih 6, dok nisam nabavio colise i preko noći sve su bile poubijane.

Forza Fiume ;)

Offline edimar

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #12 u: Listopad 31, 2007, 23:12:00 poslijepodne »
Za sad sumoji još u karanteni na hlađenju a da im možda nabavim brnjice???
Opatija, Rijeka

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ludi sijamski algar
« Odgovori #13 u: Studeni 01, 2007, 17:49:00 poslijepodne »

probaj, možda ne skinu...al su ti oni jako vješti - odmah perajice postanu ručice i skinu brnjice i onda tebe ganjaju okolo ....(ajme,već vidim crtić...)

ma šljakat će ovo s izdvajanjem, na neko vrijeme....i nisu oni tako strašno zločesti već se vole igrati i onda gnjave okolo mirnije članove... moji su srećom ostali toliko veliki da ih povijaju (kitovi)

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Ludi sijamski algar
« Odgovori #14 u: Studeni 02, 2007, 01:13:00 prijepodne »
Moram se ispricat mojim malcima. Danas je 6 dana kako su tu i veceras kad sam radila izmjenu vode, vidim da vise nema crne cupave na filteru!

Dakle trebalo im je samo malo vremena.

Najgora sam.

Uvijek nekog stanovnika cinkam prije vremena... Necu vise!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline edimar

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #15 u: Studeni 02, 2007, 20:56:00 poslijepodne »
Ja sam moje jučer stavio natrag u akvarij i niš nije pomoglo čim sam ih ubacio opet isto sra..e morat ću im stvarno nabavit brnjice i priljepit ih sa super atackom
Opatija, Rijeka

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ludi sijamski algar
« Odgovori #16 u: Studeni 02, 2007, 21:35:00 poslijepodne »
samo pazi da ne zalijepiš prste....pa zaplivaš skup s njima...

Offline edimar

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #17 u: Studeni 04, 2007, 08:48:00 prijepodne »
pa da izađu slike na forumu sa pitanjem zna li tkokoje je ovo vodeno čudovište i u koju skupinu spada ?
Opatija, Rijeka

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ludi sijamski algar
« Odgovori #18 u: Studeni 04, 2007, 10:06:00 prijepodne »
Stavi im soli na rep, možda se smire
Forza Fiume ;)