Srpanj 19, 2025, 15:13:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Riblja posada u riu 180 i rekordu 60  (Posjeta: 1113 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline speedcats

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Riblja posada u riu 180 i rekordu 60
« u: Rujan 30, 2007, 17:13:00 poslijepodne »

Dakle šta mislite na ovu posadu u akvariju:

Barbus titeya - 7 kom

Barbus tetrazona - 8 kom

Barbus schuberti - 5 kom

Ancitrus sp. - 2 kom (m i ž).

Da li je to o.k?

Rekord 60:

Otocinclus affinis -6 kom.

Oba akvarija biti će gusto zasađena akvarijskim biljem, pretežno cryptocorynama , valisneriom i hygrophiliama, lotusom.

Offline speedcats

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2007, 17:15:00 poslijepodne »
Btw zaboravih napomenuti - prvi je akvarij rio 180 sa 180 L zapremine, a drugi rekord 60 sa 54 L zapremine.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #2 u: Listopad 01, 2007, 08:21:00 prijepodne »

nema ti ni rio 180 baš 180 l zapremnine jer ga ne puniš više od one crvene linije, a tu je i filter i podloga. Što se tiće cm/l obje kombinacije izgledaju o.k.

možda malo šteta jer u rio 180 možeš staviti i neke velike ribe, ali svatko ima svoj ukus pa...

A i u rekord samo otocinkluse? tak ih jako voliš? ak ih uspiješ razmnožiti ja potražujem
u oblacima

Offline speedcats

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 01, 2007, 23:35:00 poslijepodne »

Citat: ivanka

nema ti ni rio 180 baš 180 l zapremnine jer ga ne puniš više od one crvene linije, a tu je i filter i podloga. Što se tiće cm/l obje kombinacije izgledaju o.k.

možda malo šteta jer u rio 180 možeš staviti i neke velike ribe, ali svatko ima svoj ukus pa...

A i u rekord samo otocinkluse? tak ih jako voliš? ak ih uspiješ razmnožiti ja potražujem

Velike ribe prividno smanjuju akvarij a male ga čine većim kao i bilje, pa je to razlog zašto sam se opredjelio za patuljke:-) No neki od tih patuljaka narastu i 7 cm.
Malo sam korigirao postavu i za sada će biti 10 tetrazona, 2 ancitrusa, a ostalo ostaje isto.
U malom će biti za sada samo oticinclusi, imam ih 5 i nisam vjerovao da su tako simpatične ribice. Jednostavno se podignu na prednje peraje i gledaju, te neprestano čiste alge. Od kad ih je 5 stalno su skupa. Rekord će biti biljni sa otocinclusima da čiste alge, ali planovi se mogu promijeniti, kako to biva u akvaristici, iako mi se čini da je ovo maximum za veliki akvarij, a u mali ne želim ništa stavljati jer može poslužiti za parenje drugih riba, jer oto-i neće smetati. Mislim da oni ne jedu nikakvu živu hranu, pa tako sigurno ne bi dirali ni ikru.:-)
Naravno ako bude malaca imaš ih

Offline speedcats

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2007, 22:37:00 poslijepodne »
Evo ipak sam odlučio staviti samo tetrazonu, schuberti i ancitruse u rio, a u rekordu će ostati titeye i otocinclusi.
A evo i slika oto-a no na žalost peti se nije htio pridružiti, bio je malo predaleko.