Kolovoz 05, 2025, 08:55:57 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Početak - planiranje  (Posjeta: 7064 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline korni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Početak - planiranje
« Odgovori #25 u: Rujan 20, 2007, 21:44:00 poslijepodne »
Citat: TILjO

Slažem se s tobom, korni, u nekim pogledima... gotovo u većini gore napisanog.

ok. a sad me baszanima u cemu se ne slazes. suprotna misljenja su uvijek zanimljivija jer vode preko sukoba misljenja u kreativnost, a slaganje kao i bratstvo i jedinstvo je za "drugove".
Zagreb

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Početak - planiranje
« Odgovori #26 u: Rujan 20, 2007, 22:36:00 poslijepodne »

Kad baš hoćeš...

Kao i N_E_O smatram da živahan akvarij može biti i onaj koji nije ciklidni.

Botije i neki drugi čistači mogu biti vrlo zanimljivi za promatranje u akvariju.

Životni vijek sijamskih boraca je u prosjeku dvije godine, stoga ako ribici omogućimo sve potrebne uvjete ona može doživjeti i više od tri godine.

S ostalim što si napisao se slažem...
Mama Africa

Offline korni

• Punopravni član
Početak - planiranje
« Odgovori #27 u: Rujan 21, 2007, 13:15:00 poslijepodne »

Sve je to u redu ali...

1-i najmirniji ciklidi ce uvijek biti zivahniji od najzivahnijih zivorotki, tetri i cistilica

2-botije mogu izgledati vizualno neobicne, ali po ponasanju sudosadne kao i svi cistaci i mozes ih promatrati jedino ako nemaju nikakvu rupu za skrivanje u akvariju. nekima se cine zanimljivima jertih ribanikada nema na prednjem staklu pa kad se konacno izmozdene gladju pojaveakvarist pomisli da je praznik i da su to ne znam kak zanimljive ribe, a nisu.

3-sijamski borci umojim akvarijima ne dozive godisnjicu. a imati omiljenu ribu dvije-tri godine i onda znati da ce uginuti je veca trauma nego kad mi krepa odmah drugi dan nakon dolaska iz ducana.

Naravno da akvarij pun zivorotki izgleda prilicno zanimljivo, imao sam sve tipove zivorotki i jako sam ih volio zbog koloracije, mirne naravi i sposobnosti za mnozenjem.Neonke su pravi mali dragulji akvarija, tu ne treba trositi rijeci. Imao sam sve te ribe u vise navrata, ali na kraju uvijek nekako zavrsim na ciklidima.

Neonkesjaje, zivorotke se radjaju, somovi struzu, a ciklidi su jednostavno zanimljivi(ji).

Eto TILjO i ja se slazem s onim sto sam napisao i to dvaput.
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Početak - planiranje
« Odgovori #28 u: Rujan 21, 2007, 13:50:00 poslijepodne »

Ako hoćete rusvaj - onda stavite zlatne u kombinaciji sa sijamskim algojedima....

Iako, ni moje zlatice baš nisu neka mirnoća, naročito kad dobiju nove biljke...

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Početak - planiranje
« Odgovori #29 u: Rujan 21, 2007, 15:35:00 poslijepodne »

Joj, korni... Znam kako ti je. O, znam... I ja sam krenuo u akvarističke vode sa svim i svačim. Bio je to onaj pravi početnički mix riba. Od svake vrste po jedna, dvije... I uvijek sam završio na ciklidima.

Prije nego mi je puknio akvarij u njemu je bio skalar (bila su dva, jedan je uginuo... bla, bla...). Zatim, nakon jednog perioda bez akvarija, odlučim ponovno imati akvarij i naletim na mooriije, nažalost moju veliku i premalo iskustvo, a od čitanja knjiga nema baš koristi (iskustvo je iskustvo), nisu dugo trajali. I onda odlučih složiti jedan azijski biotop da bih na sredini toga posla nabavio nigriće i onda nešto kasnije pulchere... Zapitah se da li su mi ciklidi suđeni?!

No, dobro... polako mi odosmo u OT, a bit je da pomognemo kolegi N_E_O... a vjerujem da će nakon svega ovoga biti zbunjen i na kraju neće znati što želi. A dok još uvijek zna što želi, mislim da bi mi trebali odustati od priči o ciklidima i podržati ga oko realizacije njegove želje i pomoći mu što bolje možemo oko izbora i količine riba. Ako se ikad zagrije za ciklide... o, ima tu pravih ciklidofila.
Mama Africa

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Početak - planiranje
« Odgovori #30 u: Rujan 21, 2007, 16:31:00 poslijepodne »
Ja sam u početku mislio uzeti Cayman-a, no odlučio sam se za Rio 240... i to baš poslije brojnih forum- savjeta. Sve je to otprilike slično, ali akva - mačkovi, koliko mi se čini, lagano su bili za Rio... i evo!! Nisam požalio. Samo ti uživaj! To je najbitnije! Otkrivaj, mijenjaj, preuređuj, troši! Naprijed!
U radu je spas!

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Početak - planiranje
« Odgovori #31 u: Rujan 21, 2007, 17:20:00 poslijepodne »
Trichogasteri su jako živahni i zanimljivi............ ali kolegi svakako savjetujem da si uzme ono što se njemu čini zanimljivim, valjda čovjek zna što želi..... ipak je on taj koji će uživati u svojim ribicama.......

Offline korni

• Punopravni član
Početak - planiranje
« Odgovori #32 u: Rujan 21, 2007, 21:07:00 poslijepodne »

ofkors da ce uzeti ono sto njega zanima, ali dobro je cuti razlicita misljenja, tako da bude jos sigurniji u ono sto zeli. ne?

TILjO, naravno da tu ima pravih ciklidofila i ciklidoprofija ali mi mali, krivi i neznatni i uvijek neodlucni ciklidoljupci sluzimo kao podrivaci dok netko ne zagrize, a onda nek ovi veliki strucnjaci odrade svoj dio posla. tak ja to gledam.
Zagreb

Offline N_E_0

• Novi član
  • *
Početak - planiranje
« Odgovori #33 u: Rujan 21, 2007, 21:34:00 poslijepodne »
@doktor:
Molim te pojasni malo zašto si na kraju ipak uzeo Rio?
Meni je Cayman nekako bolji zbog dimenzija, 10 cm kraći. Koliko sam pročitao, i jedan i drugi su jako dobri, pa me zanima zašto si ti odabrao Rio.

@svi:
Za sada ipak ne bih išao na ciklide, ne sumnjam da nisu zabavni i siguran sam da ću kad tad složiti (još) neki akvarij samo za njih. Ali, idemo po redu, nekako mi je ovo u glavi, a obično su mi te prve ideje i najbolje..
Zahvaljujem svima na savjetima, ali nemojte da se tema pretvori o raspravu o ciklidima, ok?

Offline edimar

• Punopravni član
Početak - planiranje
« Odgovori #34 u: Rujan 21, 2007, 23:03:00 poslijepodne »
Ja ti imam beta mužjaka i tri ženke skupa sa gupy-ima, moly-ima i drugim ribicama i sve je ok. Ili je moj betač takav tukac da se boji svega što se miče ili jednostavno imam sreće, ali sam zato imao i te kakvih problema sa skalarima
Opatija, Rijeka

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Početak - planiranje
« Odgovori #35 u: Rujan 22, 2007, 12:06:00 poslijepodne »

Citat: korni
...ali mi mali, krivi i neznatni i uvijek neodlucni ciklidoljupci sluzimo kao podrivaci dok netko ne zagrize, a onda nek ovi veliki strucnjaci odrade svoj dio posla...

Mama Africa

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Početak - planiranje
« Odgovori #36 u: Rujan 22, 2007, 12:10:00 poslijepodne »

Citat: edimar
Ja ti imam beta mužjaka i tri ženke skupa sa gupy-ima, moly-ima i drugim ribicama i sve je ok. Ili je moj betač takav tukac da se boji svega što se miče ili jednostavno imam sreće, ali sam zato imao i te kakvih problema sa skalarima.

Nikad ne znaš kakvu ćud ima ribica koju kupuješ... To saznaš tek kad ju kupiš, tako da nekad naletiš na dobricu, a nekad na vražićka. Govorim općenito za sve ribice. A moje iskustvo je oko sijamskih boraca vrlo lijepo, svi su bili dobrice, a sa skalarima sam uvijek imao problema...
Mama Africa

Offline korni

• Punopravni član
Početak - planiranje
« Odgovori #37 u: Rujan 22, 2007, 22:32:00 poslijepodne »
sijamski borci ili bette su mi bile jedne od najljepsih riba u akvariju. iako su uglavnom samci svojom raskosi,ljepotom i bojom takva jedna ribica moze nevjerojatno podici atraktivnost cijelog akvarija. zanimljivo je i da usprkos svojoj malenkosti i krhkim perajama ima nevjerojatno zanimljivu cud, spora ali ne bjezi ni pred vecim ribama. zbilja hrabra riba. bilo bi dobro da je m+z par jer muzjak moze uginuti od samoce, ili zudnje, ovisi kak se gleda.
Zagreb

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Početak - planiranje
« Odgovori #38 u: Rujan 22, 2007, 22:35:00 poslijepodne »
Mužjaku treba dodijeliti minimalno dvije ženke... da se nadovežem na kornija.
Mama Africa

Offline korni

• Punopravni član
Početak - planiranje
« Odgovori #39 u: Rujan 22, 2007, 22:53:00 poslijepodne »

da dvije zenke... cijeli harem mu treba dodijeliti... poslugu, konje i pazeve, zlatan stit i sjajno koplje, pa nek ga gledaju drugi.

ma ja bi mu i nobleovu nagradu ili oskara (ne ribu) dao, ili bi ga prijavio u 24sata, ili cak na tv, mozda bigbrother, pa nek gleda nacija lijepu ribu.Edited by: korni
Zagreb