Joj, korni... Znam kako ti je. O, znam... I ja sam krenuo u akvarističke vode sa svim i svačim. Bio je to onaj pravi početnički mix riba. Od svake vrste po jedna, dvije... I uvijek sam završio na ciklidima.
Prije nego mi je puknio akvarij u njemu je bio skalar (bila su dva, jedan je uginuo... bla, bla...). Zatim, nakon jednog perioda bez akvarija, odlučim ponovno imati akvarij i naletim na mooriije, nažalost moju veliku i premalo iskustvo, a od čitanja knjiga nema baš koristi (iskustvo je iskustvo), nisu dugo trajali. I onda odlučih složiti jedan azijski biotop da bih na sredini toga posla nabavio nigriće i onda nešto kasnije pulchere... Zapitah se da li su mi ciklidi suđeni?!
No, dobro... polako mi odosmo u OT, a bit je da pomognemo kolegi N_E_O... a vjerujem da će nakon svega ovoga biti zbunjen i na kraju neće znati što želi. A dok još uvijek zna što želi, mislim da bi mi trebali odustati od priči o ciklidima i podržati ga oko realizacije njegove želje i pomoći mu što bolje možemo oko izbora i količine riba. Ako se ikad zagrije za ciklide... o, ima tu pravih ciklidofila.