Eto samo da se malo pohvalim
.
Zoo shop u mom susjedstvu će procvijetat samnom, do sad sam kupio, aq od 54 l, 2 misgurnusa i puno bilja, većinom anubiasi te cryptocornye i naravno filter i sve ostalo. Pošto mi je aq umalo cikliran (prošlo je 3 tjedna)sljedećih dana ću u intervalima kupit, 2 zlatne ribice, 4 malih (1.5 cm) sijamaca, 4 onih kozica Japonica i još bilja. Za mjesec dana kupujem 300+ litreni koji će se ciklirat do proljeća, a u njego do tad idu razne biljke i one crvene kozice.
Koristim ponovo priliku da pohvalim kolegicu dudu, zahvaljujući kojoj sam došao u posjed Cladophore koju isto na proljeće imam namjeru množit.
Poslije svega što sam naveo, samo moram još reč, akvaristika je zakon a minus na računu je obavezan 
.
Pozdrav svima
Bez uvrede,ali hladnovodne i toplovodne ribice ne idu skupa,ma ko ti god rekao da ide.To je mučenje zivotinja.....Nadam se da nećeš kupiti planiranu ekipicu...
Možda zbog slijedečeg:
- Hladnovodne ribice imaju sluz preko ljuski, koju otpuštaju kod povećanih temperatura. Da ne ulazim previše u detalje, koristi im kod promjena temperature. E, tu sluz toplovodne ne vole.
- Hladnovodne ribice su "tvornice dreka" ili proizvođaći velikih količina amonijaka i potrebno im je češće mijenjati vodu. E, to toplovodne ne vole.
- Hladnovodne ribice se zovu hladnovodne, a ne toplovodne. Možda neko nije primjetio razliku (toplo i hladno ---- vodne).
- Hladnovodne ribice bi trebale imati temperaturu između 18 i 23 stupnja. E, to toplovodne ne vole.
- Toplovodne ribice žive, dakle na večim temperaturama od hladnovodnih, smeta im velika količina amonijaka koje proizvedu hladnovodne, a i sluz koju ispuštaju u vodi.
Sad se postavlja pitanje, a što smeta hladnovodnim ribicama?
Hladnovodne ribice na večim temperaturama, osim več spomenutog, fino papaju, lijepo izgledaju, brže rastu i kake s užitkom.
Ali?????
Pošto su izložene večim temperaturama, njihov metabolizam se ubrzava, otkucaji srca se povećavaju, životni vijek se rapidno ubrzava.Nadam se da ce ovo svi pročitat i shvatit neke stvari u svojim glavama.
Nadam se da se nitko nece uvrijedit...