Srpanj 23, 2025, 18:57:45 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribe za hladnovodni  (Posjeta: 8691 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fiuman 1980

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #50 u: Listopad 12, 2007, 10:00:00 prijepodne »

Čuj idealno bi bilo kad bi držali svaku vrstu u zaseban aq ali koliko bi onda hektolitara vode imali u kuću ;). Stranci kažu da što se tiče kompatibilnosti, postoje tri klase zlatnih:

1. obične, kometi i shunbunkini

2. pajčolanke i masa onih novijih vrsta kojih kod nas nema (wakin.....)

3. ranchu, bubbleye, lionhead, telescope...koje si pašu jer svaka ima nešto radi čega su trome i smotane , loš vid, zdepasto tjelo,itd.

Što se tiče "tuš kabine" , dat ću je da mi je napravi jedna firma koja se bavi time, provjerena firma, i bit će ne tank kako kažu ameri nego tenk , 300l od 10 sa svim ojačanjima, dimenzija 120x50x50
Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #51 u: Listopad 12, 2007, 10:24:00 prijepodne »

Poznata mi je ta podjela - u stvari, iskustvom smo sami došli do nje, a onda našli na netu da je to "službeno"... I, apsolutno se slažem s njom. S time da mislim da pajčolanke mogu s običnima, ali moraju zajedno odrasti... Ove u trećoj grupi svakako moraju posebno!

E, kad bi čovjek mogao imati ih sve! Al, eto, odlučiš se za jednu - dvije varijante, manje-više spontano, a onda treba "voziti" do kraja tako...

Dobar ti tenk neki...samo stvarno pazi na ojačanja - velika je to litraža! Ajd javi koliko bu te to koštalo - čista znatiželja!

Offline s165859

• Novi član
  • *
Odg: Ribe za hladnovodni
« Odgovori #52 u: Prosinac 09, 2009, 01:43:00 prijepodne »
Ja imam 2 pajčolanke u 20L i 2 šubunkina vani u plastičnoj bačvi i svi oni nestrpljivo čekaju preseljenje u novih 130L. Mogu li sigurno zajedno, šubunkoni su dosta oprezni, a zlatice pitom,pitome.. :roll:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #53 u: Prosinac 09, 2009, 09:05:54 prijepodne »
mogu bez problema - sve su to zlatne ribice, ali različitog izgleda - pogledaj članak o zlatnima na početnoj stranici!  :)

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #54 u: Siječanj 14, 2010, 17:15:32 poslijepodne »

Eto samo da se malo pohvalim .

Zoo shop u mom susjedstvu će procvijetat samnom, do sad sam kupio, aq od 54 l, 2 misgurnusa i puno bilja, većinom anubiasi te cryptocornye i naravno filter i sve ostalo. Pošto mi je aq umalo cikliran (prošlo je 3 tjedna)sljedećih dana ću u intervalima kupit, 2 zlatne ribice, 4 malih (1.5 cm) sijamaca, 4 onih kozica Japonica i još bilja. Za mjesec dana kupujem 300+ litreni koji će se ciklirat do proljeća, a u njego do tad idu razne biljke i one crvene kozice.

Koristim ponovo priliku da pohvalim kolegicu dudu, zahvaljujući kojoj sam došao u posjed Cladophore koju isto na proljeće imam namjeru množit.

Poslije svega što sam naveo, samo moram još reč, akvaristika je zakon a minus na računu je obavezan .

Pozdrav svima

Bez uvrede,ali hladnovodne i toplovodne ribice ne idu skupa,ma ko ti god rekao da ide.To je mučenje zivotinja.....Nadam se da nećeš kupiti planiranu ekipicu...

Možda zbog slijedečeg:
- Hladnovodne ribice imaju sluz preko ljuski, koju otpuštaju kod povećanih temperatura. Da ne ulazim previše u detalje, koristi im kod promjena temperature. E, tu sluz toplovodne ne vole.

- Hladnovodne ribice su "tvornice dreka" ili proizvođaći velikih količina amonijaka i potrebno im je češće mijenjati vodu. E, to toplovodne ne vole.

- Hladnovodne ribice se zovu hladnovodne, a ne toplovodne. Možda neko nije primjetio razliku (toplo i hladno ---- vodne).

- Hladnovodne ribice bi trebale imati temperaturu između 18 i 23 stupnja. E, to toplovodne ne vole.

- Toplovodne ribice žive, dakle na večim temperaturama od hladnovodnih, smeta im velika količina amonijaka koje proizvedu hladnovodne, a i sluz koju ispuštaju u vodi.

Sad se postavlja pitanje, a što smeta hladnovodnim ribicama?

Hladnovodne ribice na večim temperaturama, osim več spomenutog, fino papaju, lijepo izgledaju, brže rastu i kake s užitkom.
Ali?????
Pošto su izložene večim temperaturama, njihov metabolizam se ubrzava, otkucaji srca se povećavaju, životni vijek se rapidno ubrzava.Nadam se da ce ovo svi pročitat i shvatit neke stvari u svojim glavama.
Nadam se da se nitko nece uvrijedit...
WWW.VESELJKO.NET