Srpanj 25, 2025, 13:25:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribe za hladnovodni  (Posjeta: 8704 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #25 u: Rujan 21, 2007, 15:13:00 poslijepodne »

Ines, dobro došla!

Nemoj se ljutiti, ali s obzirom da si nam došla, malo bih ti želio skrenuti pažnju na nešto. Naime, ribice više nije "in" držati u kugli jer je shvaćeno da je to neprirodno za njih.

No, da ne baljezgam bez veze, kakvu to kuglu imaš? Mislim kad možeš stavit filter nutra i pumpicu?

I, sad sam malo baba (po tome sam poznat na forumu), koliko i kakve zlatice imaš?

Offline duda

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #26 u: Rujan 21, 2007, 16:39:00 poslijepodne »

Ines dobro došla!

PS bebač ti si babac!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #27 u: Rujan 21, 2007, 21:50:00 poslijepodne »
Ines dobro dosla! Babyboom je pravi babac (i nije jedini), ali i neko kome je najvise stalo do zlatica, pa nije upitno treba li citati njegove postove...

Kolegice nemojte se ljutiti i naoruzajte se strpljenjem. Ovdje je puno iskrenih (i preiskrenih )... Ali sve je to dobronamjerno...

Sretno i uspjesno krstarenje ovim stranicama zeli vam i kolegica iz susjedstva...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #28 u: Rujan 21, 2007, 23:03:00 poslijepodne »

Fala curice! Klanjam se! Vaš babac!

Ines, ja se jako volim zezat, ali i jako volim zlatice, pa ako bilo kaj trebaš, viči!

A duda i ninina mama uživaju onda mene malo...jelte.... ... nek, nek....frendicama i frendovima sve opraštam!

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #29 u: Rujan 22, 2007, 13:33:00 poslijepodne »
Bok Ines.

Dobro nam dosla i probaj sredit nei pravi aq za svoje ribice, vjerujem da im je ok u "kugli" kao sto je ljudima na kaucu, ali tu i tamo i mi volimo se dignut pa otic do kreveta , daj im vise prostora, bit ce sretnije i jos ljepse za gledat

Forza Fiume ;)

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #30 u: Rujan 22, 2007, 13:35:00 poslijepodne »
Samo kratko: stavio sam link jer je zanimljiv iako moje misljenje je da je doticni tip trebao "eksperimentirat" sa 300 i vise litrasem
Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #31 u: Rujan 24, 2007, 15:06:00 poslijepodne »

E, danas vidjeh preliijepe perl-scale zlatice----bebice, promjera oko 3 cm----ajme kako su slatke! Iako su hibridi i malo pretjerane, preslatke su!

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #32 u: Rujan 25, 2007, 10:52:00 prijepodne »

Nakon mukotrpnog istraživanja, odlučio sam u još nažalost ne kupljeni 300+ l, kad se sve dobro izciklira, napravit lagani miks, srednje i južne azije na temperaturi od minimalno 18 C. Ipak neču držat konstantnu temp, jer nakon istraživanja po netu, sam otkrio par vrsta koje mogu zajedno živit i kojima pogoduje lagana promijena temp aq ovisno o godišnjem dobu. Vrste su sljedeće:

danio rerio, danio devario, danio frankei, caridina japonica, albonubes, sijamski algojed (koji malo iskaće od tih parametara, al neće mu bit niš ) i zlatne perla i ranchu (koje ću morat pripazit u vrijeme hranjenja jer su sporije od ostalih).

To je plan za budučnost, do tada ko zna, možda se predomislim, a možda i kupim još jedan aq za tropske......

Pozdrav
Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #33 u: Rujan 25, 2007, 13:52:00 poslijepodne »
Znaš što? Lijepo ti štedi i kupi jedan akvač za tropske, od recimo 200 l i jedan za hladnovodne od 200 l i onda imaj prave stvari, bez eksperimenata ----- jer, kad zaraza krene, akvači se množe geometrijskom progresijom!

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #34 u: Rujan 25, 2007, 17:20:00 poslijepodne »
Nije ti to losa ideja, ako nis drugo, cjenovno 2 od 200 l sa ojacanjima i 6 mm staklo kostaju isto kao i 300 l od 1 cm staklo
Forza Fiume ;)

Offline Ines

• Novi član
  • *
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #35 u: Rujan 25, 2007, 21:54:00 poslijepodne »
Hvala vam na dobrodošlici

Na žalost ja živim u 10 kvadrata pa se i moje ribice moraju strpiti u
svojih 14 litara dok se ne preselim u nešto veće (za par mjeseci nadam
se). Imam dvije zlatne fintail, velike su oko 3 cm (bebe).
Za sada mogu samo ljubomorno promatrati kako se vi nabacujete sa tih par stotina litara više ili manje.
Već mi se sviđa ova i deja - 2 akvarija po 200 litara. Jedan, naravno, samo za zlatne. Samo, to dođe barem 5000, pa da li se više isplati kupiti gotovi ili sam raditi akvarij?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #36 u: Rujan 25, 2007, 23:54:00 poslijepodne »
Ines, ajd otvori novu (svoju) temu, pa cemo tamo konkretno tebe savjetovati...
Mislim meni je svejedno, ali postoje neka forumska pravila...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #37 u: Rujan 26, 2007, 08:44:00 prijepodne »

Fiuman: Viš kako sam pametan! Al ja bih ipak išao s tim 200-litrašima na malo deblje staklo, bez obzira na ojačanja - čisto da ne dobiju trbuh, a i nekak je (možda samo psihološki) sigurnije... I nije neka razlika u cijeni (barem bila, kad smo se mi interesirali)

Ines: Otvori nam novu temu,kako kaže Ninina mama! A razumijem te glede prostora potpuno - moj slijedeći akvač je predviđen da se objesi na strop (nema mjesta više ) - zezam se sad, ali lijepo je barem što imaš filter za njih, i najljepše je što ih voliš! Čuvaj ih!

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #38 u: Rujan 26, 2007, 08:55:00 prijepodne »
Bolje je otvorit novu temu, jer àeè ako niè dobit vièe odgovora, a i ljudi koje traze info ce se lakse snac.
Forza Fiume ;)

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #39 u: Listopad 07, 2007, 17:39:00 poslijepodne »
Evo samo da vas obavjestim da nakon dugog razmišljanja, odlučio sam se na dva aq, jedan za zlatne i jedan za tropske. Prvi će ić za tropske, iz dva razloga: jer me fascinira riba koja mi je avatar ilitiga patuljasti guarami (colisa lalia) a drugi razlog jer bi mi se činilo kao da zanemarujem moje zlatne iz ribnjaka ako druge "povlaštene" stavim u aq.

Moram vam se požalit da sam kupio aq, samo staklo, 360 litara, i napunio sam ga da testiram i katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaa, izrada je očaj, moja nona bi bolje napravila. Nažalost te mane sam primjetio tek kad sam ga napunio , da sam bar prije, bar bi si uštedio živce i transport. U utorak vam javit novosti.

Pozdrav

Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #40 u: Listopad 07, 2007, 22:19:00 poslijepodne »

Bravo za odluku! Super, jedva čekam novosti! I ribica s avatara je zaista prekrasna - samo se sad dobro informiraj što im treba, kakva voda, okoliš, papica....

I sr...e za kadu! Jer, očito si nabavio kadu, a ne akvarij...grozno.... No, i tako bi skužio tek kod punjenja valja li ili ne - a jel možeš reklamirati?

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #41 u: Listopad 09, 2007, 09:12:00 prijepodne »

Kada je riješena samo moram vidit šta ću u zamjenu, javim novosti.

Riba koja mi je avatar, je dwarf guarami. Već se duže vrijeme raspitujem o toj ribi tako da sam je neki dan nabavio. Sve je super a i parametri vode su nepromijenjeni . Kad konačno kupim novi veći aq, tamo selim zebrice a colise ću onda razmnožit u ovom manjem.
Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #42 u: Listopad 09, 2007, 12:54:00 poslijepodne »

Super!

A di ti je avatar?

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #43 u: Listopad 09, 2007, 19:11:00 poslijepodne »
Ne kužim baš pitanje "di mi je avatar", ribica mi je u aq sa zebricama, ako si na to mislio
Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #44 u: Listopad 10, 2007, 13:05:00 poslijepodne »

Ne, mislio sam ovdje na forumskoj stranici - ne vidim ga više, a bio je tako lijep!

A ribica nek uživa sa zebricama i bude lijepa i zdrava...

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #45 u: Listopad 10, 2007, 19:04:00 poslijepodne »
Malo me to čudi jer je meni moj avatar još uvijek tu. Ubrzo ću postat slike mojih
Forza Fiume ;)

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #46 u: Listopad 10, 2007, 19:36:00 poslijepodne »

moj mužijak

on u prvom planu a ženke u drugom, malo je egocentričan

P.s. nemojte kritizirat aq, to je samo privremeno, ja ga zovem skladište

Pozdrav

Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #47 u: Listopad 11, 2007, 11:44:00 prijepodne »

Šteta što nisu malo oštrije slike, a li ribice su stvarno prelijepe!

A gospon Narcis je definitivno svjestan kako je poseban!

E, neki dan sam vidio u Pet centru u Zagrebu ranchue - preslatki su, bebe od cca 2,5 do 3 cm.....

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #48 u: Listopad 11, 2007, 18:14:00 poslijepodne »
Neznam dali si primjetio na slici da sunce lupa u akvarij. Naravno svi bi me radi tog ispljuvali, ALI osmislio sam sistem kako da mi sunce lupa u aq (kad ga ima) na cca pol ure do uru na dan. Algi nema, niti blizu, ribice su presretne jer kako sunce lupi u aq sve doplivaju do sunčeve zrake i tamo stoje. Naravno, da je ljeto, to nebi činio. A i moji sijamski algojedi (5 komada od 2-2.5 cm koje ću naravno preselit da mogu rast i rast i ....) su presretni jer valjda radi sunca rastu one micro alge koje se ne vide, a oni ih žderu, bar mislim.

Btw: po mom mišljenju ranchu su najljepše zlatne!!!

Btw2: riješio sam se kade i protuvrijednost će ić na filter i grijač

Forza Fiume ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Ribe za hladnovodni
« Odgovori #49 u: Listopad 12, 2007, 08:57:00 prijepodne »

Vidio sam Sunce, no priznajem da me ne smeta ako sunce dođe do akvarija na neko kratko vrijeme - ali ne baš direktno da lupa- moje prasice u mojoj sobi ga dobiju ljeti, oko pola sata, i raduju se jako tome...tako da kužim i tvoje mališane!

He, moji sijamèiæi (4) i foxiæ (1) su sjajni tipovi - narasli su na cca 8 cm i naganjaju se po cijeli dan okolo - a najbolji su kad se "odmaraju" - onda svi legnu na dno akvaèa okrenuti u istom smjeru . Dakle, neka i tvoji rastu i budu sretni, veseli, debeli....

Ranchui su preslatki, ali mislim da bi ih trebalo držati zasebno, kao i teleskopiæe - bez ostalih varijeteta...onda je to prava stvar!

Joj, a neki dan sam prvi puta uživo vidio Perl scale bebe - to da vidiš! Male ping-pong loptice s perajama i blesavim nasmijanim lišcima! Izgledaju puno bolje nego na i jednoj slici! I - bio karakter - ostali su u duæanu!

Super za kadu - a kaj æeš sad? Mislim za kadu?Edited by: babyboom