Nisi me skontao. SPORE je načelno *teško* za skužiti - sitne piknjice koje omogućuju determinaciju rodova i vrsta, što je moguće precizno samo uz mikroskop. PLIJESNI se *lako* skuže, nitaste paučinaste tvorbe (hife gljivice) u nakupinama (miceliji) raznih oblika, boja, dimenzija itd.
Ovo što kaže kako-lako za ostatke hrane ima također logike. Plijesni su saprofiti. Dio su i paraziti al to je drugo poglavlje

No, kako je zukauskas izjavio da je problem lokalne prirode - samo oko jednog komada drveta i ispod njega, čekamo novi trag koji će nam pomoći da razriješimo misterij terarijske plijesni. Do iduće epizode u kojoj ćemo posjesti sve sumnjivce oko okruglog stola, laku noć

BTW. Uzgojitelju plijesni, daj mi reci koje je boje bila plijesan? Razmaši se riječima da mi objasniš i ne libi se koristiti naizgled nebulozne usporedbe

Ako nekako provalimo rod, znat ćemo i tko/što je krivac, dakle, kako je ušla. Možeš bar poslikati nekim fotoaparatom koji ima dobar macro? Sad me baš svrbi koja je vrsta!