Srpanj 20, 2025, 20:52:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crvenouha i koni kornjača  (Posjeta: 27904 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Maslačak

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Crvenouha i koni kornjača
« Odgovori #50 u: Veljača 11, 2008, 14:02:00 poslijepodne »

Pa dobro, super za Korija, ali nisu svi roditelji kao njegovi. Svaka čast njima. Mada nisu svi tak dobrostojeći ko njegovi...

što se tiče mog hrvatskog, da, dok sam išao u školu imao sam pet, ali zbilja nije tema. Hvala što misliš da sam genijalan i sam sam to uvijek slutio, ali sam ipak polaskan.

Tita sam ispravio u najboljoj namjeri i, molim te, ne izvlači iz konteksta. Bolje da ti netko kaže nego da cijeli život pišeš krivo.

Što se tebe tiče par savjeta: nemoguće s mekim ć; odjedanput s n

što se pak tiče kornjače, kao da vam je krivo što se oporavila. Ono što je napisao Xzyle ne želim više niti komentirati, premda ste se baš ulovili za to. Ne znam zašto, valjda vi znate.

Ja sam za pomoć svima kojima je potrebna, a vi ako hoćete ih možete i razvrstati, neke zvati trolovima, goblinima, orkama ili kako vam drago.
Supernatural by Milan
Najbolja humoristična serija ikad

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #51 u: Veljača 11, 2008, 14:05:00 poslijepodne »
Bože, ti se Zoolog samo znaš rugati. Dojdi malo na selo, pa buš videl kak babe drže kornjače.
Supernatural by Milan

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #52 u: Veljača 11, 2008, 14:20:00 poslijepodne »
A selo, sad mi je sve jasno!

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
« Odgovori #53 u: Veljača 11, 2008, 14:22:00 poslijepodne »
Citat: TITO

Za one koji neznaju, a ipak citaju:
Nemoze se upala ociju od danas do sutra tako lakopreboliti.
Neki ljudi ovdje ili nekuze sto je u stvari upala ociju,
ili napisu nesto pozitivno i ako nije istinito samoda nebi oni ispali negativni.
Stime mislim reci da su dva tripredhodna komentara u ovoj temi cisti apsurd.
A neki se poceli ponasati kao na jednom drugom forumu, koji se odmah nadju
uvrijedjeni cim im nesto kazes da nije u redu.
Usput, Xzyle nije neugodan nego samo realan.

ja nisam ni rekla da se može za dva dana izliječiti. i ne pišem zato da bi ispala pozitivna!! ja kažem onako kako je bilo9: "Kornjača je imala 2 tjedna upalu očiju, i čim su joj se oči ´otvorile´ počela je jesti ko luda." liječila sam ju maxitrol kapljicama i 1 puta na dan stavljala po 2 sata na suhom. i za tjedan dana je bila izliječena u potpunosti....

Citat: Maslačak
Sabaku No Gaara,

Prvo: kornjača ti ima baš zgodnu facu, drugo: zanima me koli ti je akvaterarij i koliko je velika tvoja kornjača?

hvala...akvaterarij je 105*40*40. znam da nije dovoljno, al kasnije će akvarij biti pun vode, skroz do vrha (ideja od TITA) sa poklopcom iznad akvarija i kopnom...

ah, vidjet ćeš...

a kornjača je 14.5 cm....

Edited by: Sabaku No Gaara
I live for animals......

Offline dora

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Veljača 11, 2008, 14:26:00 poslijepodne »

Citat: Maslaèak
Što se tiæe TITA bit æe mu korisna informacija za ubuduæe. Odbija ih od foruma jer je užasno bezobrazan i pun sebe. Ako netko nešto ne zna ne treba ga zato šikanirati, ili se ti slažeš s tim da treba?

Ako je bezobrazno nekom rec da se zivotinja nedrziako nemasprimjerenih uvjeta, onda je bezobrazan. Inace, to se zove informacija. Jer, i ja vecinom po interntu, po forumima citam o luemnima koji godinama drze kornjace bez grijaca, bez filtera, u super malim akvarijima, neprimjerno ih hrane, a UV lampe su SF i ti isti lumeni jos tvrde kak oni kornajce drze u famoznim uvjetima i cudom mi se cude pa do toga da mi izjavljuju da ja - pretjerujem. Zato vise nis ni ne pisem (svkaa cast ekipi ala TITO, Kori i ini kaj mi se opce iz pocetka svaki put da tumacit isto i opet isto i opet isto).

Al ovaj tvoj post je bio naprosto - ingeniozan, morala sam

Citat:
Mislim da je zbilja žalosno što ne shvaæaš da je i Hrvatska, kaoi druge zemlje, prepuna ljudi koji svoje kuæne ljubimce drže u neadekvatnim uvjetima desetljeæima i ne traže pomoæ. zato vjerojatno ni ne znaš jer samo èitaš ono što se događa ovdje na ovom ili sliènom forumu, pa nisi svjesna èinjenice daneke nije je briga, a još gore veæina nije niti svjesna toga što èini. Zašto? jer nije praksa, do nedavno bila, odmah skoèiti na internet i pogledati sve o životinjici jer si pun nepovjerenja prema onome u što te uputio prodavaè (a eto, nije veæine niti sada).

To sto prije 10 godina nesto nije bila praksa, ne znaci da danas je ili nije. Internet postoji, na njemu hrpa korisnih informacija, hoce li to netko iskoristit il ne - to je stvar svakog covjeka pojedinacno. Nigdje, ama bas nigdje nisam procitala da se 4 kornajce moze i da je jos k tome preporucljivo, drzat ih u 50 litara, jer tak i tak ne zive dugo (jesi i to procito na tom istom sajtu? ).

Aj daj link, bas da vidim tu famoznu stranicu.

Samo odes na www.google.com i upises ''kornjače uvjeti držanja'', izbacice ti hrpe stranica i to jos na hrvatskom. I lijepo pise ono sto vecina ovdje govori.

Uostalom, cak i da nije praksa kak ti kazes, otic na internet i ne daj boze, stogod procitat o zivotinji koju imas, postoje, nes vjerovat - knjige. Lijepo odes u Algoritam i kupis knjigu o kornjacama, ako ih vec imas. Al neee... bolje doc na net i rec kak si ti cito da je superiska drzat kornje (njih 4 naravno) u 50 litara i onda jos uletit i izjavit da se upala ociju - vidi cuda - moze izljecit sama od sebe u ni vise ni manje - 10 sati (!)

Zagreb

Offline dora

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Veljača 11, 2008, 14:30:00 poslijepodne »
Pa dobro, super za Korija, ali nisu svi roditelji kao njegovi. Svaka èast njima. Mada nisu svi tak dobrostojeæi ko njegovi...

Dobrostojeci = mogu pljunut lovu za grijac?! U moje vrijeme definicija dobrostojeceg roditelja je bila; dobrostojeci tata/mama = dobra pila/omanji stan

Uostalom, ako ti starci nemaju para za akvarije, lampe, griajce i ino - zakaj ti kupuju/daju kornjacu ili zakaj ju ti kupujes/uzimas?

Zagreb

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #56 u: Veljača 11, 2008, 14:32:00 poslijepodne »

A kaj ti imaš protiv sela? Ne znaš da najveći 'seljaci' žive u gradu? Pitaj bilo kojeg filozofa ako ne znaš.

Nećeš vjerovati i ljudi na selu imaju kućne ljubimce jer znaš oni su ti isto ljudi.Što svašta nećeš danas saznati.

sažetak:na selu žive ljudi; imaju kućne ljubimce; nemoguće se piše s mekim ć, a jedanput s n! E, ja sam za tebe kak enciklopedija.
Supernatural by Milan

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #57 u: Veljača 11, 2008, 14:41:00 poslijepodne »

Prvo Sabaku! Super ti je kornjača! Terarij mi se baš sviđa zato pitam.

Dorici,

Već zamišljam kako moja susjeda ide u algoritam po knjigu o kornjačama, a kad se vrati doma googla ko luda po netu jer joj neki podaci nisu jasni. Što misliš ko kupuje sve one posudice s palmicama koje možeš naći u svakom pet shopubilo u Zg-u ili drugdje? Ako nitko ja ne znam zašto ih onda uopće drže u ovo osvješteno vrijeme.I da,mislimda je akvarij od 450l malo skuplji od grijača koji nikad nije niti bio pod upitnikom. Znači, radilo se o akvariju.

onako usput, mene roditelji odavno ne moraju financirati. Kaj ćeš! sposoban čovjek!
Supernatural by Milan

Offline zoolog

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Veljača 11, 2008, 14:44:00 poslijepodne »

Ne znaš da najveći 'seljaci' žive u gradu? Pitaj bilo kojeg filozofa ako ne znaš.

Ima nešto i u tome....pogledaj samo splitsku rivu ili uskoro zagrebački cvijetni

nemoguće se piše s mekim ć, a jedanput s n! E, ja sam za tebe kak enciklopedija.
Maslačak, kad se malomakneš iz tog mista di si i prošetaš po državi, vidit ćeš da u nekim regijama HR ne postoji razlika u č i ć nego da je to jedan jedini glas, pa se ljudi muče (jel 'muče' meko ili tvrdo? HAHA) to razlikovat.

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #59 u: Veljača 11, 2008, 14:46:00 poslijepodne »
A čuj, pravopis je pravopis. Kod nas je sve tvrdo, pa se ja ipak trudim. Usput ja sam u Zagrebu.
Supernatural by Milan

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Veljača 11, 2008, 14:50:00 poslijepodne »

Zamolit ću ekipu da duboko udahne i ostane u okvirima pristojnosti.

A Maslačka i da se suzdrži od ispravljanja tuđe gramatike, jer kako pjesnik kaže.. prvo gledaj i pometi ispred svog dvorišta. Nadam se da znaš da je moja zadnja na tu temu.

DRŽITE SE TEME!!!

Edited by: Strichek Matija

Offline dora

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Veljača 11, 2008, 15:53:00 poslijepodne »

Veæ zamišljam kako moja susjeda ide u algoritam po knjigu o kornjaèama, a kad se vrati doma googla ko luda po netu jer joj neki podaci nisu jasni.
Nije mi jasno sto mi pokusavas tako promocudno implicirati? Da eto, ah, ima ljudi koji ne rabe net kao tvoj susjeda? Da i? To joj daje za pravo da zivotinje drzi na naprimjeren nacin? Da ti je susjeda pametna, ne bi uzima zivotinje o kojima nema pojma niti je voljna na ovaj ili onaj nacin, nesto nauciti.

Citat:
Što misliš ko kupuje sve one posudice s palmicama koje možeš naæi u svakom pet shopubilo u Zg-u ili drugdje? Ako nitko ja ne znam zašto ih onda uopæe drže u ovo osvješteno vrijeme.
Sasvim sigurno lumeni koji su citali da se u 50 litara moze kvalitetno drzati 4 kornjace. Inace, jos mi nisi naveo link sajta na kojem si to procitao.

Citat:
I da,mislimda je akvarij od 450l malo skuplji od grijaèa koji nikad nije niti bio pod upitnikom. Znaèi, radilo se o akvariju. onako usput, mene roditelji odavno ne moraju financirati. Kaj æeš! sposoban èovjek!
Ako si vec tako sposoban i solventan da se ovdje busas u prsa (sto me zanima otprilike ko lanjski snjeg), nekih 200 litara akvarija, stvarno ne bi trebalo znato opteretit tvoj dzep. Uostalom, ako ti ta cifra opetrecujuca zadzep, ima jeftinijih zivotinja za drzanje, nego sto su to kornjace. A i ima ikul postera i slikca.
Zagreb

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #62 u: Veljača 11, 2008, 16:17:00 poslijepodne »

Vidim da si totalno fascinirana, Dora, mnome, ali na tvoju žalost ja ovdje nisam tema. pa ćeš za raspravu o meni morati otvoriti novi post s naslovom Maslačak. Nije mi jasno što te toliko brine moj džep???Postoje forumi i za takve susrete. Ovdje raspravljamo o kornjačama.

Za one koji još nisu shvatili slažem se da je 50l premali akvarij za 3-4kornjače. Kao što sam već napisao na svom postu, ali ko ne čita...

Moja kornjača će imati vjerojatno vrtno jezerce ispred kuće i neće biti usamljena.

kad vidim tvoju, Sabaku, crvenouhu žao mi je što ne mogu nabaviti takvu.

P.S. Ti ćeš me Dorica još tražit da ti dam hard disc na pregled, pa da vidiš točno što sam radio zadnjih mjesec dana na netu.
Supernatural by Milan

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
« Odgovori #63 u: Veljača 11, 2008, 16:31:00 poslijepodne »

kad vidim tvoju, Sabaku, crvenouhu žao mi je što ne mogu nabaviti takvu.

a da... pre dobra je... hehe jako ju vojim...meni su to naj kornjače...al ih već jendo vrijeme nema u prodaji...zaštićene.....

sad ću tak lijepo pofotkati Geu kaj budete svi LJUBOMORNI do bola!!

imaš žutouhe, ""potpuno"" iste, samo što imaju žute fleke... hehe. tak su ko klonovi...
I live for animals......

Offline dora

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Veljača 11, 2008, 17:09:00 poslijepodne »

pa æeš za raspravu o meni morati otvoriti novi post s naslovom Maslaèak.
Zali boze.

Citat:
Nije mi jasno što te toliko brine moj džep???Postoje forumi i za takve susrete. Ovdje raspravljamo o kornjaèama.
Mene brine? Iz kojeg si todijelamog posta zakljucio? Miki, sam si se busao u prsa o svojoj solventnosti i poduzetnosti.

Citat:
Moja kornjaèa æe imati vjerojatno vrtno jezerce ispred kuæe i neæe biti usamljena.
A kornjaca moze biti usamljena? Od kad? Daj mi pojasni taj pojam -usamljenost kronjace? Jel onda placu, tuzne su ili sto?

Citat:
P.S. Ti æeš me Dorica još tražit da ti dam hard disc na pregled, pa da vidiš toèno što sam radio zadnjih mjesec dana na netu.
Znam sta si radio: Nis koristi
Zagreb

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
« Odgovori #65 u: Veljača 11, 2008, 17:21:00 poslijepodne »

OFFTOPIC................................
zaboravljate temu.......nije vam polako dosta ptičjih kompeticija?

zapamtite...."Pametniji popušta!"
I live for animals......

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #66 u: Veljača 11, 2008, 18:19:00 poslijepodne »

Pa dobro, super za Korija, ali nisu svi roditelji kao njegovi. Svaka čast njima. Mada nisu svi tak dobrostojeći ko njegovi...

Ako mislis da plivam u lovi varas se, onda bi vec imao zoo sa kornjacama Za akvarij sam stedio i prirpremao se nekoliko godina. Ovime sam samo zelio reci da ukoliko nesto dovoljno volis i ako si voljan uloziti dovoljno novaca i vremena u to nista ti ne moze stati na put. Ali ako nisi dovoljno posvecen svojim ljubimcima onda je normalno da nece dobro zavrsiti. U ovim godinama si vec sve mozes napraviti sam. Sve se moze kad se hoce, a ako stvarno nemas novaca onda ne uzimas kucne ljubimce na koje si svjestan da ces kadtad morati trositi novac.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #67 u: Veljača 11, 2008, 18:51:00 poslijepodne »
Ja se slažem s tobom, Kori. Nažalost, ljudi toga najčešće nisu. I meni se skoro dogodilo.
Supernatural by Milan

Offline Maslačak

• Novi član
  • *
« Odgovori #68 u: Veljača 11, 2008, 18:53:00 poslijepodne »
Svjesni se misli, pobjegla mi je riječ, ali evo ulovio sam ju! (Nažalost, ljudi toga najčešće nisu)
Supernatural by Milan

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #69 u: Veljača 11, 2008, 19:23:00 poslijepodne »

Iako je ova tema otišla poprilično OT, mislim da se još uvjek nalazi u domeni edukativnog.

Dobro je nastaviti suprotstavljanjem mišljenja dok god to ne preraste u emocionalnu prepirku - zapamtite: dobrobit naših ljubimaca je apsolutno na prvom mjestu; svakako prije naše taštine.

@ Sabaku:

Mala ispravka: Crvenouha vodena kornjača (T. s. elegans) kod nas nije zaštićena vrsta, već je proglašena invazivnom vrstom, dakle sposobna je preživjeti i razmnožavati se u našim klimatskim uvjetima i stoga predstavlja prijetnju domicilnim vrstama barskih kornjača (uglavnom E. orbicularis).

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #70 u: Veljača 11, 2008, 19:36:00 poslijepodne »
Kad vec uzmes zivotinju onda si odgovoran za nju i duzan si joj pruziti pristojne uvjete za zivot. Netko ce rađe potrositi 2000kn na novi mobitel nego osigurati kornjaci posten smjestaj. Sve ovisi koliko si odgovorna osoba.
Za ljude koji nemaju toliko novaca ili jednostavno ne zele trositi na kornjacu uvijek postoji alternativa. Akvarij moze zamjeniti neka velika jeftina plasticna posuda poput lavora, kadice za djecu, kace itd. Danas se moze kupiti grijac za 40-50kn (takvi nisu kvalitetni ali sluze svrsi). U tome kornjaca moze prezivjeti, iznad improviziranog kopna stavis obicnu lampu za grijanje i s vremenom jos nabavis filter i UVA/UVB rasvjetu. Znam dosta ljudi koji drze kornjace u takvim alternativnim smjestajima i nista im ne fali. Zato kazem, sve se moze kad se hoce
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline ellye1990

• Novi član
  • *
« Odgovori #71 u: Veljača 11, 2008, 20:37:00 poslijepodne »

Ja ne znam šta ste svi tu stali toliko svađat, moja kornjača je ovo poručujem zoologu itekako stvarna i živa. A sad hvala Bogu i zdrava. I bila sam kod ljudi koji kornjače drže u mnogo gorim uvjetima no dobro izgledaju i zdrave su. A mislim da ni mojo pak ništa ne fali - razboljela se kad smo išli tjedan dana na izlet i ostavili je. Znam da je to grozno i sve, no moji nisu htjeli niti dat je nekom na čuvanje. A oni su tako tvrdoglavi i sve, pa šta ja tu pizdim i uplećem se, nije moja kornjača. Sad se oporavila, sve je u redu, i brinut ću se da se nikad više ne razboli.

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #72 u: Veljača 11, 2008, 21:25:00 poslijepodne »
I sto sada na ovo reci osim da neki ljudi jednostavno nisu za drzanje zivotinje
Kornjace u losim uvjetima ne mogu biti dobro niti mogu biti normalne i potpuno zdrave kao sto ni ti ne bi mogla biti zdrava da cijeli zivot zivis na masnim cipsevima u sobi 2x2m. Bez uvrede, ali znas kako ona uzrecica ide: Misliti je ____ znati. Sve ti ovo govorim u najboljoj namjeri za kornjacu i na tebi je da nesto poduzmes. Ako joj ne mislite osigurati bolje uvjete i ako vam je samo teret koji crpi lovu iz kuce onda je udomite kod nekoga tko ce se za nju bolje brinuti. To je najbolje rjesenje i za vas i za kornjacu. Razmisli pa se javi.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #73 u: Veljača 11, 2008, 21:32:00 poslijepodne »
e jeste ga i vi...kornjačariimam kornjaču i držim je u 60l aq-u nije da uživa ali do kraja zime bude još tu a onda bude se po ljeti vec razmislilo ili bude ribnjak ili pak udomljenje.

i...moja je kornjača ljepša

uhvatio sam je kak se sunča

blago vama koji ste 1990-kad budem ja te godine

btw:jedanput se piše s m - jednačenje suglasika po zvučnostijesi sigurno imao 5 s hrvatskog??

pozz

pegaC
Prelog

Offline zoolog

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Veljača 11, 2008, 21:48:00 poslijepodne »

Citat: pega777
vec razmislilo ili bude ribnjak ili pak udomljenje.

Ni jednu životinju ne smiješ puštati u prirodu iz zatočeništva, a pogotovone svoju kornjaču koja je vrlo opasna invazivna vrsta jer uništava naše autohtone vrste (npr. barsku kornjaču). To je protuzakonito io tome jepisano već miljun puta, pa čak i u ovoj temi!!