Kolovoz 08, 2025, 06:37:32 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Od početka pa do sada,svi moji akvariji!  (Posjeta: 8117 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domagoj22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Od početka pa do sada,svi moji akvariji!
« u: Kolovoz 26, 2007, 13:21:00 poslijepodne »

Evo da se i ja malo predstavim svima vama na ovom forumu!Prije odprilike godinu dana sam počeo sa akvaristikom kada sam svoj stan odlučio ukrasiti jednim malim tankom od 50l,a evo kako je to izgledalo!

http://img520.imageshack.us/my.php?image=akvarij030fv8.jpg

http://img523.imageshack.us/my.php?image=akvarij025ej4.jpg

Nakon tog mališana na poklon sam dobio jedan homemade akvarij od90lkoji je svojim vlasnicima stvarao manjak prostora i postao je veliki problem,pa sam ga ja uzeo i uredio,a to je izgledalo ovako,izgleda ravan ali je u obliku slova V,s jedne strane je uži,a sa druge širiji!Evo i slikica

http://img461.imageshack.us/my.php?image=akvarij012ks2.jpg

http://img461.imageshack.us/my.php?image=akvarij013rx4.jpg

Evo i došli smo do sadašnje situacije!Prije tri dana sam kupio Ferplastov Cayman110Profesional od 230l i odmah sam ga posložio i stavio u upotrebu i sada je u funkciji i radi,a evo i slikica mada je to tek početak i još će biti puno uređivanja i posla oko njega jer planiram i nove biljkice i neke ribice nabaviti,a kada ga sredim do kraja budem opet stavio nove slike!

http://img206.imageshack.us/my.php?image=akvarij038xb7.jpg

http://img526.imageshack.us/my.php?image=akvarij040pl2.jpg

http://img526.imageshack.us/my.php?image=akvarij041sk9.jpg

Evo to je za sada sve od slikica,ali još samo da vam kažem kojih ribica imam,a imam ovako: 2 srednja skalara,2 odrasla i 6 mladih kribova,1 bikolor,1 sijamski algojed,1 koridoras,2 plehostomusa,4 gupya,5 zebrica,1 colisa lalia i meni najdraži 1 misgournus!

Zagreb(Črnomerec)-Zaprešić

Offline VenomLord

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Kolovoz 26, 2007, 14:20:00 poslijepodne »
Zgodno...pazi se sad ce ti pocet prigovarati za brodic...
Osijek

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 26, 2007, 14:39:00 poslijepodne »

Zašto i tko će mi počet prigovarati za brodić;pojasniš mi to malo molim te?!

Offline VenomLord

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 26, 2007, 14:45:00 poslijepodne »
Ma nebrini se ti drzi kak tebi odgovara i kak se tebi svidja, reci ce ti kako neizgeda prirodno, al ak se mene pita ti stavi i ciglu unutra ako se tebi tako svidja...o ukusima se neraspravlja...
Osijek

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 26, 2007, 14:49:00 poslijepodne »

A to,ma ne brinem se ja oko toga!Ja isto tako djelim tvoje mišljenje kaj se toga tiče,ako neko hoće stavit u svoj akvarij neznam kaj nek stavi,a istina ukusi su različiti i o njima se ne raspravlja!Zato sam i napisao gore da je ovo tek početak jer imam u planu još puno toga za ovaj akvarij!Ali opet hvala na upozorenju!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #5 u: Kolovoz 26, 2007, 17:12:00 poslijepodne »
Dobrodosao! Puno jos za uciti imas, savjetujem ti da odes na pocetnu stranu, http://www.akvarij.net, tamo imas brosuru za pocetnike u kojoj ces naci puno korisnih stvari! Brodic i moze proci, ali ribice ne smiju odmah prvi dan nikako... da ne duljim, procitaj sve tamo!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 26, 2007, 18:00:00 poslijepodne »
Gle bez brige ti budi već sam ja odavno to tamo sve pročitao i proućio,a i posavjetovao sam se sa poznanikom koji je studirao akvaristiku tako da znam dosta,ali opet uči se cijeli život tako da imamo svi još puno za naučiti!!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #7 u: Kolovoz 26, 2007, 22:34:00 poslijepodne »
Onda procitaj ponovo i posavjetuj se ponovo s tim poznanikom jer ovo nema veze s akvaristikom!
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #8 u: Kolovoz 27, 2007, 00:32:00 prijepodne »
Jebate Ruki drito u glavu..

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #9 u: Kolovoz 27, 2007, 08:28:00 prijepodne »

Citat: Ruki
Onda procitaj ponovo i posavjetuj se ponovo s tim poznanikom jer ovo nema veze s akvaristikom!

Edited by: Frida

Offline little fish

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Kolovoz 27, 2007, 09:57:00 prijepodne »

Je drito u glavu, al to je mozda najbolji poticaj da od tog akvarija nastane, sto je moguce vise ugodno i zdravo okruzenje za ribice. Evo, u planu je daljnje uredenje, biljke...pa cemo vidjeti kak ce na kraju sve izgledati.

nadam se da ce saovim ribicama koje su sad unutra biti sve ok, a sa novim ribicama ipak pricekaj neko vrijeme.
 ...part of being sane, is being a little bit crazy...

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 27, 2007, 09:58:00 prijepodne »

Citat: Ruki

Dragi Ruki ajde sada ti meni nešto reci molim te,kada znaš tako dobro napadati i praviti se pametan!Kako znaš da ja nisam ispravno postupio i da sam nešto krivo napravio kada nisi nimalo upoznat sa situacijom koja je bila i kako je to sve išlo,a kada budeš završio akvaristiku na fakultetu onda se možeš naći sa mojim poznanikom i pojasniti mu kako stvari stoje,ali prije toga oprosti ali nisi kompetentan da ga pobiješ jer je dečko svoj prvi akvarij imao sa 7 godina i od tada je u tome!!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 27, 2007, 10:04:00 prijepodne »

Gledajte kako je i u mojim sadašnjim akvarijima bilo sve ok biti će i u ovom,a ako ću imati kakvih problema ja ću vas svakako pitati!Hvala!

Offline Rastaman

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 27, 2007, 10:22:00 prijepodne »

Gle, poznanik ti se kuzi u biologiju, sve ti je objasnio, i ti sad mozes odrzavati ribice na zivotu. Dobro,ali ako ti je to bit akvaristike...?? Ovo je teski kic... Procitaj prvo OVO, pa mozes nastaviti sa raspravom, jer ovako nema smisla.

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 27, 2007, 11:04:00 prijepodne »
Gle kaj se tiče kiča treba malo čitati ono kaj sam napisao prije,jer tvoje i moje mišljenje o kiču nije isto,a o ukusima ne želim jer je to tema koja je od čovjeka do čovjeka različita tako da o tome mi nemoj!!!Dobro ja ne kužim vas sve,kaj je vama cilj popljuvat svakog ko dođe na ovaj forum!Moj poznanik mi nije obijasnijo samo biologiju nego akvaristiku,a kaj se tiče sadašnjeg uređenja akvarija rekao sam već prije da je to sve u akvariju za početak da nebude prazno,jer nemam sada ništa drugo,nemam love!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #15 u: Kolovoz 27, 2007, 11:13:00 prijepodne »

Citat: Domagoj22
Evo i došli smo do sadašnje situacije!Prije tri dana sam kupio Ferplastov Cayman110Profesional od 230l i odmah sam ga posložio i stavio u upotrebu i sada je u funkciji i radi

Evo to je za sada sve od slikica,ali još samo da vam kažem kojih ribica imam,a imam ovako: 2 srednja skalara,2 odrasla i 6 mladih kribova,1 bikolor,1 sijamski algojed,1 koridoras,2 plehostomusa,4 gupya,5 zebrica,1 colisa lalia i meni najdraži 1 misgournus!
Na stranu kic, o ove dvije recenice ja pricam... 25 ribica (i to kakvih) u novi akvarij. I ne slazem se da sam ista drito u glavu jer sam lijepo covjeku dao dobronamjeran savjet koji je on izignorirao "jer sve to zna", a jedino sto se mijenja u njegovim akvarijima je volumen. Pozdravi prijatelja, a tebi savjetujem (opet) da samo citas, citas, citas!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Kolovoz 27, 2007, 11:23:00 prijepodne »

Kaj se tiče ribica da se mene pita bio bi drukčiji raspored,ali i moja draga ima tu svoje mišljenje,a ja da se ne prepiremo podržavam njene želje tako da to kužim!Hvala ti na pojašnjenju!

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #17 u: Kolovoz 27, 2007, 11:31:00 prijepodne »
To je kič sa gledista 99% ljudi ovdje! Ako nemas love poslat cu ti ja hrpu bilja kakvog nema za kupit u zoo shopovima, a sto se tice uredjenja tvog akvarija, koma je. Za takve akvarije bas neces dobit blagonaklonost clanova ovog foruma sto si valjda vec i skuzio.

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #18 u: Kolovoz 27, 2007, 11:51:00 prijepodne »

Kaj se tiče ribica da se mene pita bio bi drukčiji raspored,ali i moja draga ima tu svoje mišljenje,a ja da se ne prepiremo podržavam njene želje tako da to kužim!Hvala ti na pojašnjenju!

mislila sam da se neću javljat, ali više ne mogu izdržat. mučiš jadne životinje zato kaj se nećeš svađat s nekim ko opće ne zna potrebe tih ribica i neke osnove akvaristike. i umjesto da joj objasniš da to tak ne može ić ti ju podržavaš u tome zbog "mira u kući". baš me zanima kaj će bit kad narastu 2 skalara, 2 plehostomusa i uz to sve još nekoliko vrsta. ako te je prijatelj tak dobro uputio u akvaristiku zašto onda ribe koje bi trebale bit u jatu držiš same (korići)???
okolica Zaprešića

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #19 u: Kolovoz 27, 2007, 12:01:00 poslijepodne »
Ej, nije toliko ni stvar u količini i vrstama tih riba (iako si i tu neke stvari zeznuo), nego o činjenici da si u novi, nezaciklirani akvarij potrpao 25 riba odjednom... Mogu samo ponoviti savjet svojih prethodnika: čitaj i konzultiraj se... Jer imaš još puuunnoo toga za naučiti...   No hard feelings  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Kolovoz 27, 2007, 12:57:00 poslijepodne »
Citat: sara16

mislila sam da se neću javljat, ali više ne mogu izdržat. mučiš jadne životinje zato kaj se nećeš svađat s nekim ko opće ne zna potrebe tih ribica i neke osnove akvaristike. i umjesto da joj objasniš da to tak ne može ić ti ju podržavaš u tome zbog "mira u kući". baš me zanima kaj će bit kad narastu 2 skalara, 2 plehostomusa i uz to sve još nekoliko vrsta. ako te je prijatelj tak dobro uputio u akvaristiku zašto onda ribe koje bi trebale bit u jatu držiš same (korići)???

Zato jer sam ga dobio sa starim akvarijem i bio je sam,a nažalost nisam imao nabaviti još kojeg što mi je u planu prvom prilikom,a kaj se tiće plehostomusa već sam se dogovorio sa jednim gospodinom koji ima puno veći akvarij da će ih uzeti,a ja ću uzeti ancistruse!Skalarima će biti dovoljno mjesta i neće im biti loše!!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Kolovoz 27, 2007, 13:02:00 poslijepodne »

Citat: wickerman999
Ej, nije toliko ni stvar u količini i vrstama tih riba (iako si i tu neke stvari zeznuo), nego o činjenici da si u novi, nezaciklirani akvarij potrpao 25 riba odjednom... Mogu samo ponoviti savjet svojih prethodnika: čitaj i konzultiraj se... Jer imaš još puuunnoo toga za naučiti... No hard feelings

Akvarij nije ciklirao zato jer nije bilo mjesta za cikliranje jer imam jako mali stani nisam ga imao gdje držati,ali sam zato mjesec dana prije vodu koja je bila u starom akvariju spremao u karnistere i zamjenio novom,te opet tako par puta,tako da u novi akvarij stavim vodu u kojoj su ribice živjele već i koja je ciklirala,tj. bila je spremna!!

Ja se na nikoga ne ljutim ovdje,samo me smeta pristup nekih koji odma krenu sa napadom,a nisam osoba koja se samo tako da zaj....... ili pametovat,skidam kapu svima koji se kuže,ali neki moraju promjenit pristup ili samnom neće moći razgovarati!!

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Kolovoz 27, 2007, 13:06:00 poslijepodne »

Citat: Karlo
To je kič sa gledista 99% ljudi ovdje! Ako nemas love poslat cu ti ja hrpu bilja kakvog nema za kupit u zoo shopovima, a sto se tice uredjenja tvog akvarija, koma je. Za takve akvarije bas neces dobit blagonaklonost clanova ovog foruma sto si valjda vec i skuzio.

Ok,ali ja mislim da je recimo kič kada neko ima dva ili tri prstena na ruci,a neko misli da je to nešto savršeno i kaj bi ja sad tu osobu trebao napasti i popljuvati,o tome ja pričam,o ukusima se ne raspravlja!!

Hvala ti na savjetu i ponudi za bilje budemo o tome popričali!

Offline murk

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Kolovoz 27, 2007, 13:27:00 poslijepodne »
pozdrav domagoj i samo naprijed. steta sto slike nisu malo vece ali samo malo,malo malo
tko zna zna, ko nezna dva

Offline Domagoj22

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Kolovoz 27, 2007, 13:41:00 poslijepodne »
Pa nisam htio stavljati velike slike jer ih ima puno pa da nebi ispalo sve glomazno!Hvala na pozdravu i potpori!pozdrav i tebi