Srpanj 27, 2025, 17:45:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: PUŽ-dva gosta  (Posjeta: 1591 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Buggy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
PUŽ-dva gosta
« u: Srpanj 07, 2004, 21:41:00 poslijepodne »

Prije mjesec dana pojavio se niotkuda,a potom još jedan,tako da su ukupno dva komada koji naveeer uredno krstare akvarijem.Nisam primjetio da ošteauju biljke niti da prave neku drugu štetu.Evo slike pa molimdajte informacije o vrsti i obieajima ova dva gosta...

Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Liquid

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvarij.net
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #1 u: Srpanj 07, 2004, 22:11:00 poslijepodne »

Moja ti je preporuka da ih sto prije izvadis iz akvarija jer ces ih u protivnom imat mali milion i jako ces ih se tesko rjesit.

Ako si kupovao travu najvjerojatnije si sa njom unio jajasca u akvarij.Edited by: Liquid

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #2 u: Srpanj 07, 2004, 22:47:00 poslijepodne »

Ako nemaš botie, nabavi ih!

Trebat ae ti!!!!
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • www.opg-sagi.com
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #3 u: Srpanj 07, 2004, 22:49:00 poslijepodne »

tako je, mala napast. ja ih nemrem istrijebiti makar sam preure?ivao akvarij, i prao biljke nekak su se prokrijumearili. i sad dnevno ubijem 2-3 i tako 2 mjesece, nikad ih nema i samo se pojave mrcine.
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #4 u: Srpanj 07, 2004, 23:21:00 poslijepodne »
Buggy, a dva velika vidiš, ali imaš ti u akvariju još puno malih, probaj jednom u noai posvjetlit akarij... ili zaviri u filter ako je unutarnji... razoearat eeš se njima, vjeruj mi...

Offline Buggy

• Punopravni član
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #5 u: Srpanj 07, 2004, 23:36:00 poslijepodne »
U starom akvariju sam imao slienu pojavu,ali ih je bilo daleko više.Znam,vole se nastanit u sustavu za filtriranje,ali ti su mi pravili sitne crtice po bilju-parali su ga pa sam ih trijebio.Ova dva su za sada simpatiena i vole po staklu plazat,a aktivni su uglavnom naveeer i dosta brzo se kreau.Ako ih bude više što au,morat au bespravno nastale kuaice rušit...to je sad aktuelno...

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #6 u: Srpanj 07, 2004, 23:40:00 poslijepodne »

hoeem ti rea da dok ih ti simpatiziraš, oni marljivo rade i ljepe ikru i ostavljaju potomke... kill bill i tako to buggy...

što eovjek mora ueinit, on mora ueinit...

Offline Buggy

• Punopravni član
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #7 u: Srpanj 07, 2004, 23:54:00 poslijepodne »
OK Stina,tebe moram slušat,ne zaboravljam ja pomoa kod ubacivanja slika i tako to dok sam bio pripravnik ovdje...A Kill bill i ona Thurmanka sa sabljom,pa znaš i Cruise je poeeo mahat sabljom u Last Samurai,izgleda to je moderno...više viteški...nego metkom na daljinu...eh tko ae pokokat ove male uljeze...najbolje kakvu Kill Botiu kako mi netko predloži...

Offline Psyco

• Punopravni član
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #8 u: Srpanj 08, 2004, 00:04:00 prijepodne »
botia M.

tj. Klaun botia....

najlijepša....
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline Keder

• Punopravni član
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #9 u: Srpanj 08, 2004, 03:12:00 prijepodne »
A samo da znas sto kenjaju!!!
riba ribi grize rep

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #10 u: Srpanj 08, 2004, 08:28:00 prijepodne »

Buggy, pogledaj malo kaj se nudi od botia... neke su pravi mali agresivci... a neke su ljeneine... uglavnom malo pogledaj kaj se nudi, pa zapiši koje latinsko ime i odi na google po informacije ili pitaj gospodu sa foruma...

živio ti meni

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #11 u: Srpanj 08, 2004, 08:41:00 prijepodne »
Živa napast ja sam ih sve povadio iz malog akvarija i nestali su na neko vrijeme ali se ponovno pojave prinove nemogu ih se riješiti jer je akvarij premali za botiu 45 l ali ih zasada kvalitetno kontroliram ,neznam šta ae biti kad se vratim s mora pošto idem na tri tjedna nadam se da me neae doeekati katastrofa.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #12 u: Srpanj 08, 2004, 14:27:00 poslijepodne »
Buggy nemoj zuriti,koliko su veliki ovi puzevi sto si slikao.Ja nisam imao ovakve nikada.U akvarijumu sa zivotvorkama drzim puzeve umjesto cistaca-obavljau posao 100%,ne diraju biljke,tu i tamo kad vidim da su prevrsili mjeru navece upalim svijetlo pobijem 10-tak i to je to.Za botiu nikad nije kasno
Oh sto te volim joj

Offline Buggy

• Punopravni član
PUŽ-dva gosta
« Odgovori #13 u: Srpanj 08, 2004, 22:06:00 poslijepodne »
EEEE ljudi kako se doga?aj vezuje uz doga?aj.U zadnjih mjesec dana doga?a mi se pravi pomor riba a da ne mogu odgonetnit zašto.Prvo je poeelo s Colisama,one su imale kvrgave izrasline i nije im bilo spasa.uslijedio je pomor,prvo 2 algojedca,pa 2 barbusa,pa 3 cory-a pa 1 skalar I SVE BEZ VIDLJIVIH SIMPTOMA!!!Bez teksta sam,možda je od tableta s kojima gnojim biljke,možda je od vruaine jer je na katu dosta toplo i termometar doseže do 28 u sobi....pojma nemam.I kad se pomor vea dogodio ubacim ja 2 prelijepa skalara-vrsta s onim duuuugim perajama(nisam znao jer sam mislio da onoj drugoj vrsti narastu kad ostare veae peraje ali su mi rekli da to nije ta vrsta)I kad sam htio izbaciti u dr.akvarij 2 BARBUSA da ih ne diraju nastao je kaos.Od biljaka nisam mogao da ih ulovim mrežicom tako da sam morao pola toga VADIT-poludio sam...Da sad mi recite još da li ae ti skalari s DUUUUUGIM satelitskim perajicama imati problema s 2 udovice,4 kardinala,4 zebrice,2 platija.Još i ovo-imam opieenog cory-a koji nikad nije na dnu nego pliva ko lud po cijelom akvariju-da li je to uobieajeno?A PUŽEVE sam kod eliminacije barbusa izvadio 10-ak a samo su ova dva bila veaa velieine oko 1 cm.Bar sam inventurom malo uveo reda s puževima...Molim opet ponavljam informacije o ovim skalarima s dugim perajicama-prelijepi su....