Svibanj 09, 2025, 19:19:56 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: opet ja-J.Rekord60  (Posjeta: 17227 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TILjO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #50 u: Srpanj 23, 2007, 23:38:00 poslijepodne »

Dobro ti je to sa gupijima, vidim ide ti... Hehe... Neka, drago mi je!

Što se panja tiče... Hmmmmmmmm... Zaista ne znam što bih ti više savjetovao, jer vidim da si isprobala sve moguće. Ipak, mislim da nakon svega toga ipak ne otpušta boju baš toliko? Možda će ti malo i obojati vodu, da bude blago narančastocrvenkasta... To bi ti bilo super kada bi imala jako gusto sasađen akvarij i neku prigušeniju rasvjetu, a u akvariju samo dvodihalice... Ja ću to pokušati napraviti u svome akvariju... Meni se to sviđa, ne sad da je voda crvena, ali blago obojena je OK... Barem meni... Ne znam što da radiš da tim komadom drva! Je li mangrov? Kod nas u Osijeku komad mangrova drva košta 30 kuna! Ne kužim zašto je kod vas to toliko duplo skuplje...
Mama Africa

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #51 u: Srpanj 23, 2007, 23:55:00 poslijepodne »
a jer tu je sve skupo ko vrag 80kn su drva a oni kao dvorci su od 60kn na dalje . bilje najjeftinije je 35kn (ono sto oni skartiraju) a normalno je od 40 na dalje... bette su 60kuna nadu se malo starije i po 55 (tolko sam ja svog platila)

ma uvjek isto pusta bolju...a neki korjen je al od cega neznam.

ah 30kn da si blize... aj dodi na more u rovinj pa mi doneses;)

Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #52 u: Srpanj 23, 2007, 23:58:00 poslijepodne »
gupi su 16.50/17 (jednom sam ih 14 platila) a neonke su 14obicne i one sa duzom crtom crvenom 16...kod vas kako stoje cjene?

uglavno sve normalne ribice su od 20kuna na dalje(osim zivotvorki...valjda jer ih too much ima i svaka bud... ih moze uzgajat - evo primjera;) hahhaha

Rovinj

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #53 u: Srpanj 24, 2007, 00:04:00 prijepodne »

Citat: eve22
vidila sam par akvarija koji imaju neku plavkastu neonku..i to mi se svidilo ;) pa neznam dal su to neke posebne za akvari i pod kojih imenom da ih trazim ako postoje po pet shopovima

PS na takvu plavu boju sam mislila
https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=24526&P N=1&TPN=1

to je lampa za morski AQ i mozes ih naci pod imenom sylvania coralstar, hagen marin-glo, itd... neznam dali ti je pametno stavljati takvu lampu, ja na tvom mjestu bi recimo stavio sylvania gro-lux...

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #54 u: Srpanj 24, 2007, 00:11:00 prijepodne »
@eve22: odavno sam ti vec napisao da kupujes u krivom shopu
Edited by: Mastino

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #55 u: Srpanj 24, 2007, 13:36:00 poslijepodne »

Citat: Mastino

@Mastino - Odvedi ju u onaj u kojem se ti opskrbljuješ!

@eve22 - Pozivaš me na ljetovanje kod sebe??
Mama Africa

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #56 u: Srpanj 24, 2007, 13:39:00 poslijepodne »

Kod nas su cijene OK u usporedbi kod tebe... Mangrov panj je oko 30kn, živorotke su između 10 do 15kn, sijamski borci 30kn, neonke 15 do 20kn... Šta te još zanima??

Eh, da, bilje... Košarica je oko 30kn, a ovak "na kamare" je od 5 do 10kn...Edited by: TILjO
Mama Africa

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #57 u: Srpanj 24, 2007, 19:19:00 poslijepodne »

Citat: TILjO
@Mastino - Odvedi ju u onaj u kojem se ti opskrbljuješ!

savjetovao sam joj 2 shopa di da pogleda u puli, neznam dali me poslusala jer nisam dobio nikakvu povratnu informaciju ali po onom sta citam vidim da nije bila tamo di sam joj savjetovao.

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #58 u: Srpanj 24, 2007, 19:52:00 poslijepodne »
uspila sam nac samo jos jednog kad se prema medulinu ide covjek ima brdooooooo bilja! ostalo nemam pojma di je i sta je;) ipak nisam iz pule;)

TILjO - ako mi doneses mahovinu za aq i "panj" onda slobodno dodi! hahhaha

Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #59 u: Srpanj 24, 2007, 19:57:00 poslijepodne »
a onaj u ZG ULICI rekli su mi jos par njih i pokusali objasnit al nis od toga! nemam blage ako ti se da mastino daj mi objasni "pored" cega veceg i poznatijeg se nalazi
Rovinj

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #60 u: Srpanj 24, 2007, 20:48:00 poslijepodne »
to je s desne strane izmedju žute škole (gimnazija) i RBA, gimnazija i RBA su s ljeve strane ceste a shop je s desne otprilike na sredini, ali moram reci da tamo nema neki izbor iako sam ja slucajno usao prosli tjedan i kupio cladophoru, ostalo bilje katastrofa a ribica nikakav izbor...

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #61 u: Srpanj 24, 2007, 21:01:00 poslijepodne »
a pa onda necu ni ic ribica za sad imam sasvim dovoljno ne zelim im guzvu radit u akvariju al bilje mogla bi...tj ne bilje nego ili jednu
               Vesicularia sp. ili Vesicularia du. ili Riccia Fluitans       vidila sam da i ti mastino trazis ricciu... meni se javio samo neki tip iz PM i pre daleko smo i nece mi poslat ni postom ni busom...

ako nades nekog..da ti salje postom mozemo podjelit troskove pa da dodem do pule uzet;)

Rovinj

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #62 u: Srpanj 24, 2007, 21:40:00 poslijepodne »

...ako mi doneses mahovinu za aq i "panj" onda slobodno dodi! hahhaha

Stvarno ili me zezaš...?? Nije mi problem to donijeti, ali ako me stvarno primaš na bar 4-5 dana... Ako me ne zezaš, dogovorimo se preko pp?! ...nadam se da imaš barem krevet za mene, jer nemam vreću za spavanje...

Mama Africa

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #63 u: Srpanj 24, 2007, 23:39:00 poslijepodne »

vidila sam da i ti mastino trazis ricciu... ako nades nekog... da ti salje postom mozemo podjelit troskove pa da dodem do pule uzet;)

da trazim i ja ricciu, ako je nadjem nema frke, troskovi najmanji problem (20 kuna kosta za poslat paket, slao TILJO-u neke biljcice pa znam), samo da je nadjem a uostalom znam doci ja subotom navecer u Rovinj   tako da bi ti i dostava bila besplatna a za nekih mjesec dana bi ti mogao dati i nesto Vesicularia Dubyana

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #64 u: Srpanj 25, 2007, 09:15:00 prijepodne »
pretpostavljam da dolazis u rv radi monvia;) ja ti zivim blizu:) kad se vracas za pulu moras proc ispred mog stana makar puko;)

Tiljo ako dodes spavat ces na kaucu s mojim tvorovima tako da mos ostat i 20dana;)

Rovinj

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #65 u: Srpanj 25, 2007, 09:33:00 prijepodne »
dobro pretpostavljas

TILJO ja nebi isao da moram spavati sa tvorovima

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #66 u: Srpanj 25, 2007, 10:02:00 prijepodne »

Tiljo ako dodes spavat ces na kaucu s mojim tvorovima tako da mos ostat i 20 dana ;)

TILJO ja nebi isao da moram spavati sa tvorovima

Ha? Tvorovi? Kud baš tvorovi? Ma dobro, bolje i tvorovi nego psi... (Ne volim pse i mačke u stanu/kući... Teta mi ima bijelog perzijskog ogromnog mačka u stanu, pa kada dođem kod nje imam osjećaj da mi dlake te mačke stoje u grlu. Baka i deda mi imaju crnog pekinezera, pa mi se često zalomi koja njegova dlaka u tanjuru kad nešto jedem kod njih. To su razlozi, inače sve OK!) Inače nisam baš ljubitelj porodice kuna, jer imam jako loše iskustvo s njima - kune su mi potamanile jako puno fazana što sam imao! Al' dobro... Šta je tu je! Znači tvorovi? Ma spavat ću na podu, nije problem, prepuštam im cijeli kauč, samo neka me ne diraju... Jako su lijepi i dragi s razumne udaljenosti... Trebao bih vidjet sa starcima da mi daju novaca, ipak ne mogu doći sa vjetrom u džepu ... Onda bi trebao ići u shopping ti to pokupovati i vidjeti šta ti još mogu free nabaviti... Skoro da mi napraviš ceduljicu potrebnih ti stvari, pa da odem u trgovinu... Pola bih toga mogao zaboraviti...
Mama Africa

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #67 u: Srpanj 29, 2007, 22:22:00 poslijepodne »
opet ja... dok sam bila u prolazu opazila sam maaalog maleckog puzica na jednoj biljki... i onda isla sam uzet to po sto sam krenula i kad sam se vratila nisam ga vise nasla... i tako mali ljepi puz...moram ga ubit ili mogu ga pustit da kolonizira akvari? znam da ih je moj susjed imao na tone i stalno ih bacao ...jedva ih se rjesio, sta vi kazete?

e da sa svom spirulinom ostalo mi je 4 cuperka one biljke sto je cistac cuclao ... pa sam je izvadila i stavila u casu neku s vodom di ima puno svjetla da "dode k sebi" ili je sad mogu u smece bacit? hahahha

Rovinj

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #68 u: Srpanj 30, 2007, 13:19:00 poslijepodne »
Bilo bi OK kao prevencija, a i nakon kolonizacije akvarija da staviš botiju u akvarij... da ti sredi te puževe. Inače, što se botija tiče, preporučuje ih se držati više zajedno jer su kao i coryji - vole biti u skupinama. No, tvoj je akvarij mali za nekoliko njih, a k tome znaju i velike narasti, pa ti preporučujem da nabaviš 2 Botia almorhae, odnosno Yo-yo botije. Ne znam šta će biti sa onom biljkom, no, vjerojatno će se oporaviti ukoliko ima dobre uvjete.
Mama Africa

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #69 u: Srpanj 31, 2007, 19:01:00 poslijepodne »
e nazicala sam u porecu saku

Vesicularia dubyana                           

http://www.akvarij.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=388','win2','status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no'; return false;" title="PDF" target="_blank">

http://www.akvarij.net/index2.php?option=com_content&task=view&id=388&pop=1&page=0&Itemid=142','win2','status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no'; return false;" title="Ispis" target="_blank">

http://www.akvarij.net/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=388&itemid=142','win2','status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=400,height=250,directories=no,location=no'; return false;" title="E-mail" target="_blank">

Javanska mahovina

tako da mastino kad se malo rasiri dobit ces saku i ti;)
Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #70 u: Srpanj 31, 2007, 21:27:00 poslijepodne »
bem ti tiljo sta mi uradi spirulina guzvu u akvariju! hahah

evo i mahovine al jos je jadnica sva skupljena;)

ove biljke sto sam posadila pustaju mi korjenje na sve strane sve bjelo korjenje visi svugdje hahahah sad bas gledam slike izgleda ko da je staklo puklo a oni biljka

Rovinj

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #71 u: Srpanj 31, 2007, 22:59:00 poslijepodne »
Pravi, lijepi i napredni početnički akvarij... Bravo, vrlo je lijep! Čak ti zavidim na mahovini, veća je nego moja užicana!
Mama Africa

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #72 u: Kolovoz 01, 2007, 00:00:00 prijepodne »

tako da mastino kad se malo rasiri dobit ces saku i ti;)
pa ne treba meni mahovina, ja sma ti napisao da kad se meni rasiri da cu ti dat
svejedno hvala sta mislis na mene

Offline eve22

• Punopravni član
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #73 u: Kolovoz 01, 2007, 11:00:00 prijepodne »
sta bas tu imas?

bivsi je dobio na poklon ribe od nekog lika sto je odustao od aq pa uz ribe dobio je i kozice pa mi je reko da ih dodem uzet... oce mi radit masakre po akvariju? vidila sam ih tu medu organizmi neke prozirne....

Rovinj

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
opet ja-J.Rekord60
« Odgovori #74 u: Kolovoz 01, 2007, 11:48:00 prijepodne »
da bas tu imam, kozice ti nikakav masakr nece radit po aq, kad ti se malo razmnoze racunaj ih par za mene pliz