Kolovoz 03, 2025, 08:16:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bette, genetika i mrijest  (Posjeta: 41505 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Bette, genetika i mrijest
« Odgovori #75 u: Rujan 06, 2007, 01:13:00 prijepodne »
Novoga je da nema nis novoga

Zapravo i ima. Nakon samo 5 dana oporavka, vratila sam zenku u teglu u mrijesni tank. Veoma se brzo udebljala i pocela koketirati sa mladim muzjakom unutar zajednickog akv. Ne vjerujem da je do sada razvila puno jaja, no oporavila se lijepo pa ajmo probat jos jednom. Zapravo mi ni ne treba previse malaca, ako i uspije.

Ona mi je prvi izbor pa cu probati sada jos jednom s njom, makar ne ocekujem da bude zaista spremna za nesto vise od koketiranja jer je zaista malo vremena proslo. No, imam jos jednu zenkicu koja je puna, no nesto sitnija od ove pa sam ju ostavila kao rezervni plan.

Ah da, nisam stavila slike zadnjeg pokusaja.

Zenka i muzjak naizmjenicno pregledavaju "gnjezdo" kojeg nema

Pa se obilaze...

Pa se grle...

I pustaju te muzjak krece u skupljanje jaja, samo sto ih nije imao di staviti glupan.

Vidjet cemo sto bude, imam vremena i zenki

Marsel, hranim ih bloodwormsima od sere, jeftini, jednostavni, a bette ih obozavaju i debljaju se ko lude
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #76 u: Rujan 06, 2007, 10:12:00 prijepodne »

Citat: Gwyneeth
Ajoj pardon, zaboravila na njega Nije vise kod mene, poklonjen je! A i zakljucila sam nakon nekog vremena da je prelos cambodian da bi ga se tako zvalo pa mi nije bilo jasno o kome pricas Taj svijetli dio je imao previse crvenog, a i tamo di crvenog nema ima previse plavog, pa eto, prekrizih ga u "lose crveni"

Inace, sada sretno pliva u svom 20-litarskom akvariju u Zg i odaziva se na ime Šarenko Teo

zar je neko mislio da će me se riješit

znači on je loš, ma šalim se, znam da se sebi ostavlja najbolje, a za mene je on onako savršen

da da Šarenko Teo uživa, al mu moram hitno nabavit društvo - mislim par cura, ipak da mu ne bude dosadno

gw od na Šarenku

khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #77 u: Rujan 06, 2007, 16:11:00 poslijepodne »
Ma Tere nije on los! Isto ko sto moj pas nije los, samo je gledano po standardu nestandardan Sve su bette lijepe, al neke su za uzgoj a neke nisu. Sarenko nema boju za uzgoj ali je jako lijep! I dala sam ti najljepseg sto sam imala od onih koji nisu za uzgoj, budi sretna da nisi isla doma sa onim kojemu jedna skrga zapinje
...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Rujan 06, 2007, 21:45:00 poslijepodne »
Pa ja se i ne žalim
a koliko mi znači to najbolje znaš, koliko te davim, kako da ovo napravim, kako da ono napravim samo da njemu bude bolje
da ne zaboravim i on dva frajera koji čekaju dolazak tebi (narađastko i "onaj")

khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #79 u: Rujan 07, 2007, 18:50:00 poslijepodne »
Da se "pohvalim", danas se par opet po.... ehm, mrijestio Nisam mislila da oce al ovi su nezasitni Ovaj put je napravio bolje gnjezdo, citavih centimetar kvadratni Ona ima brdo jaja s obzirom na kratak rok od zadnjeg mrijesta, oko 50-tak. Jos uvijek su sva u gnjezdu al jedva stoje na 10-tak baloncica.

Jedino sto me tjesi je da ovaj put i zenka aktivno sudjeluje u odrzavanju gnjezda. VIdjet cemo, opet ne gajim velike nade, ali tko zna

...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #80 u: Rujan 08, 2007, 23:06:00 poslijepodne »

Gwyneeth,

PP ti je pun. Daj obrisi par poruka, pa da ti se opet moze slati poruke.

Pozdrav!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #81 u: Rujan 09, 2007, 15:47:00 poslijepodne »

Oops!

Popravljeno! Tko bi rekao da ce se to tako brzo napuniti

Btw. kada sam vec tu, ima novosti!

Nekako je smotani butterfly uspio odrzati na zivotu otprilike 10-tak jajasca koja su se nocas izlegla u male visuljke! I dalje je nesposoban puno napraviti za njih, pa jedan dio bespomocno lezi na liscu i tlu, a jedan se sam odrzava na onih par baloncica sto postoji. Pretpostavljam da ovi koji nisu u stanju sami doc do povrsine nebudu dugo zivi, pa cu biti sretna ako tih cca 5 komada prezivi!

Eee, i sada se, neplanirano vracam starom problemu - hrani! Ubaciti cu danas kap NobilFluida kako bi se na njemu stvorilo nesto infuzorije dok malci pojedu zumanjce. Onda cu nesto smisliti dan-dva s jajima (i infuzorijom), a onda moram sa artemijom. Problem je, cini se da je kolonelina posiljka pokvarena Probala sam na bar 3 razlicita nacina i niti jednom se nista nije izleglo.

Tere, mislim da je onaj dan bez hladnjaka bio presudan

Probala sam: boca sa jakom aeracijom, boca sa slabijom aeracijom i "easy way", samo u posudu bez aeracije. Nista. Ako netko ima jos kakav savjet... dobro je dosao!

...Pula...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #82 u: Rujan 09, 2007, 19:21:00 poslijepodne »

Citat: Gwyneeth

Eee, i sada se, neplanirano vracam starom problemu - hrani! Ubaciti cu danas kap NobilFluida kako bi se na njemu stvorilo nesto infuzorije dok malci pojedu zumanjce. Onda cu nesto smisliti dan-dva s jajima (i infuzorijom), a onda moram sa artemijom. Problem je, cini se da je kolonelina posiljka pokvarena Probala sam na bar 3 razlicita nacina i niti jednom se nista nije izleglo.

Tere, mislim da je onaj dan bez hladnjaka bio presudan

Probala sam: boca sa jakom aeracijom, boca sa slabijom aeracijom i "easy way", samo u posudu bez aeracije. Nista. Ako netko ima jos kakav savjet... dobro je dosao!

Poštovana Gwyneth,

Jako mi je žao ako se to dogodilo.Natjerali ste me da idem sad iz iste posudice, proizvoditi artemiju,da bih ovo provjerio.Međutim ništa me niste obavijestili na PP ili da je info bio prije, prije bismo reagirali.Zar je toliki problem uzeti od JBL-a artemiju i poslati Vam busom ili slično.Na koncu nudio sam da Vam pošaljem i one artemije u soli?????????????????????

Tu artemiju koju sam Vama poslao, dobio sam od profesionalnog uzgajivača, i čuvana u hladnjaku kao ozebli sunce!!!

A infuzorij, zašto pokušavate sa bjelanjcima i sl.,Stavite koru od banane, na sunce u trajanju od 24 sata i nakapajte te vode u tank,ali ne da promijeni boju.Pet deset kapi,ne više!!!!

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #83 u: Rujan 09, 2007, 21:18:00 poslijepodne »
Kolonelo, nisam nista govorila jer sam pretpostavila da ce mozda biti greska i u pripremi... no cini se da nije jer ne vjerujem da u necemu toliko jednostavnom mogu pogrijsiti vise puta...

Nisam sigurna sto bi mogao biti razlog, zaista mi je zao da toliko artemije propadne, i to profesionalne

Trebala se voziti u frizideru, pa na kraju izgleda nije. Ipak, dosla je poprilicno hladna i nitko ju medjuvremenu nije otvarao. Pokusat cu jos koji put. Medjuvremenu, nabavila sam malu kolicinu druge artemije (otkrih gdje ima za kupiti!), ova je tamnija i sitnija! Probati cu ju danas staviti pa cemo vidjeti...

Inace, cini se da je malaca vise od 10, al necu nista pricati da ne ureknem.

Stigle su mi danas 3 nove zenke, lijepe, odrasle. Sve su plavo crveni mix, ali imaju veoma lijepe boje, i sve su 2 ray split combtailovke! Sparit cu jednu sa svojim plavo-crvenim combtailom pa cemo vidjeti sto bude

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Rujan 09, 2007, 22:15:00 poslijepodne »
ne mogu vjerovat da se artemija pokvarila, a čuvala sam ju kao malo vode na dlanu i pazila da bude na hladnom, baš mi je žao!!

Nadam se da ćeš ipak uspjet u uzgoju

Brzo slike novih cura

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #85 u: Rujan 10, 2007, 01:05:00 prijepodne »
Ma bude sve ok! Ne brini.

Evo par novih slikica:

Nesto novih zenkica:

Sa mladim muzjakom:

I "stara" cambodian red combtail

A ovo je spawning tank u kojemu sada raste 10-tak malaca:

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Rujan 10, 2007, 11:45:00 prijepodne »
ideš prediven su ti nove ženkice
kak su tvoje crvene lijepe

a novi mali akvarija za malce wow wow

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #87 u: Rujan 10, 2007, 18:06:00 poslijepodne »

Poštovana Ksenija i Tere,

Provjereno, artemije iz te kutije ne valjaju.Dakle neznajući smo vam "podvalili".Postoji još jedna kutijica,pohranjena istog dana,i danas stavljamo nju na testiranje.

Lijepi pozdrav!

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Rujan 10, 2007, 18:51:00 poslijepodne »
Bok kolonelo sipica
nisam vas dosad ni pozdravila

baš mi je žao da artemije iz kutije ne valjaju

evo gw me zarazila bettama, da ću morat i svoj topic otvorit

u međuvremenu ih imam doma 13 od toga 8 dečki, 4 su od gw - već kažem da sam njena ispostava Betta svijeta

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Rujan 10, 2007, 21:49:00 poslijepodne »

Citat: Tere
evo gw me zarazila bettama, da ću morat i svoj topic otvorit

u međuvremenu ih imam doma 13 od toga 8 dečki, 4 su od gw - već kažem da sam njena ispostava Betta svijeta

Poštovana Tere,

Evo još desetak "zagriženih" za bette, i lagano možemo osnovati Klub ljubitelja betta. Ma dobro neka bude pod kapom ULTRA-e i AKVARIJ.NET-a.Pa imat ćemo Savez sa 4 Udruge..........Ovo da nam Administratori ne dožive infarkt!!!

Vama lijepi pozdrav!

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Rujan 10, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
dobra ideja kolonelo sipica a kako će se zvat Savez??
ne mogu sebi doć kak me Gwyneeth zarazila
otvorila sam i svoj topic

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #91 u: Rujan 11, 2007, 00:01:00 prijepodne »
kolonelo, bas mi je zao da je artemija pokvarena! Evo, ja sam uspjela nabaviti drugu, al to je mnogo artemije kod mene i tko zna koliko kod vas jos... Steta!

I da Tere, znam da se cudis al bettama se zaista nije tesko zaraziti, ko ni opcenito akvaristikom, jedan kontakt je dovoljan i vuola Samo sto ja sigurno nisam pocela s 13 komada

Novost je da... je cijelih... jedan malac proplivao Neznam ni kako da to hranim kvragu Tko ce uzgojiti 3 komada artemije dnevno?

Ajde, mozda se jos koji sakrio negdje. Sada su muzjak i zenka na odmoru, muzjak se ovaj put zaista izmorio, ima cak i ranicu na glavi, valjda od zenke. Ide na fini conditioning, a na scenu dolazi jedna lijepa nova plava zenka sa plavim muzjakom, pa budemo vidjeli sto cemo dobiti!

Inace, jedva cekam tu udrugu

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Rujan 11, 2007, 21:12:00 poslijepodne »
Ti si glavni krivac na mojoj zarazi bettama i da nije svih 13 mojih, zaboravljaš da je dio tvojih dečki, a neki su u zajedničkom vlasništvu, ajme koja smo mi šašava ekipa
Kad je osnivanje udruge

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #93 u: Rujan 15, 2007, 02:08:00 prijepodne »
Evo par novih fotkica!

Ovog muzjaka nisam nigdje stavljala iz cistog razloga sto je bio ruzan! Bio je u groooznom stanju kada sam ga kupila, a kupila sam ga samo radi njegovih cudnih boja (rijetkih u pet-shop betta). On je, naime pastelno plavo-zuti sa malo metallic gena.

Kao posljedicu grozne ishrane i vode bio je krzljav, bolestan i peraje su mu bile pokidane, neke kovrcave (znak lose njege)...

Uglavnom, ovako on izgleda nakon visemjesecnog oporavka sa visokoproteinskom hranom:

I, odlucih mu dati sansu da pokaze kakav je tata, dadoh mu jednu od cambodian crvenih zenki. Oboje su sve rijesili u roku od 24 sata (od kada su se vidjeli), i upravo se ovog trenutka radjaju male bebe iz 50-tak jaja oko kojih se muci tata.

Inace, izgleda da i on ima sindrom malog gnjezda pa je ono, nakon parenja izgledalo ovako:

Ispod se vide ribe pa mozete usporediti velicinu. Do drugog dana ujutro je ono bilo upola manje sa vecom kolicinom jaja... nekako je on to ipak uspio odrzati.

Sada, kada se vec izglijegaju broj je nesto manji, pa cemo vidjeti oce li ovaj puta malci biti vece srece nego zadnji.

Ovako je to bilo...

nakon veoma kratkog upoznavanja poceli su se vrtit jedan oko drugog.

Da bi zatim odmah presli na akciju!

Hvatanje jaja:

I to je to, vidjet cemo ako i kako ce malci napredovati!

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Rujan 15, 2007, 08:29:00 prijepodne »
Predivan je dečko, lijepo si ga zaliječila
Joj divim ti se kako uspiješ tako lijepo uhvatit njihov ritual parenja, stvarno imaš talenta
Nadamo se da će ipak bit beba

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #95 u: Rujan 15, 2007, 21:02:00 poslijepodne »
Fala Tere :D

Danas su bebe jos visuljci, do kraja dana - sutra jutra bi trebali proplivati. Gnjezdo je smjestio ovaj put u centar akvarijica pa ih nemogu slikati (nakon sinocnjog premjestanja akvarija, dala sam gospodinu posla tako sto sam mu razbila cijelo gnjezdo a malci svi popadali dolje). Cini mi se da ih je oko 30 al mozda me oci varaju. Nije broj bitan, koliko prezivi, prezivi, ako ista prezivi.

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Rujan 15, 2007, 21:50:00 poslijepodne »
Nemoj ti njih previše slikat, samo nek nam bebe budu dobro
dobro ajde mogla bi ih i uslikat

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #97 u: Rujan 15, 2007, 21:52:00 poslijepodne »
Eh da mogu... da vi znate kako je to malo! Onaj koji nije vidio ne vjeruje. Oko milimetar su dugi!
...Pula...

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Rujan 20, 2007, 17:19:00 poslijepodne »
Što je s bebicama???? fotke?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #99 u: Rujan 29, 2007, 17:21:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Evo novih slika, sinoc slikano. Malci su stari 14 dana i rastu ko ludi. Konacno ih primjecujem u akvarijicu Nadam se da ce i nastaviti tako lijepo jesti.

Izbrojala sam ih 14, nakon sto ih je tata uspio vise nego pola pojesti. Ovi sada svi dobro napreduju iako se vec vide razlike u velicini...

...Pula...