Kolovoz 27, 2025, 01:31:13 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: moj aqvarij od 750l  (Posjeta: 9811 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Karlo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #25 u: Svibanj 09, 2007, 09:48:00 prijepodne »

Uredjenje akvarija je stvar osobnog ukusa, ono sto mene smeta je trpanje svih vrsta riba u njega ne razmisljajuci o njihovim potrebama i ostalom. Druga stvar su katastrofalne fotografije, ne mozes fotkat uredjenje akvarija i pol slike zauzima dupe. Sjedni pred akvarij, namjesti fotic na nesto i fotkaj i cekaj priliku da okines lijepu sliku ciklida, a ne ovako.

pozdrav i bez uvrede

Offline dori

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #26 u: Svibanj 09, 2007, 09:53:00 prijepodne »

možda bi bilo zgodno nadmudrivanje nastavit s privatnim porukama ???

ja kao početnik koji se trudi skupiti maksimalno informacija prije formiranja većeg akvarija, čitam mnogo postova, osobito vezano uz ciklide.. imala sam prilike vidjeti i "šrot akvarije s brdom plastičnog smeća" koji su bili puuuuno pristojnije "kritizirani", odnosno na neki kulturniji se način sugeriralo vlasniku što i kako.. mislim da je na kraju najbitniji potez administratora koji će napomenuti ako se u forum stavljaju krive informacije odnosno loši savjeti koji bi bili loša smjernica početnicima (poput mene:)

svako smatra svoje "djelo" dobrim, svi se vole malo hvalisati, mislim da je to fakat ljudski.. što meni daleko više ide na živce jest kad netko tko zna da imapredobar akvarij počne temu s "evo akvarij stvarnonije ništa posebno ali samo da ga pokažem"te se pravi skroman i vapi za komplimentima.. draži su mi tada oni koji su uvjereni u svoj dobar ukus pasvoje možda nesavršene akvarije ocijene s 5+ :) :) :)

dobrobit ribica mora biti na prvom mjestu, ipak akvarij je njihov dom, a svi se u svom domu vole osjećati dobro i sigurno.

Ovo je u konačnici odličan net i puno sam do sad naučila i za to VELIKO HVALA svima!Pozdrav!

Offline GIRY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 42
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #27 u: Svibanj 09, 2007, 09:54:00 prijepodne »

Citat: Karlo

... ne mozes fotkat uredjenje akvarija i pol slike zauzima dupe.

ovo me nasmijalo! pa čovjek baš nema puno mogućnosti da reprezentira svoje dupe na internetu. ovo je jedan od načina.

Offline dori

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #28 u: Svibanj 09, 2007, 09:58:00 prijepodne »
Citat: dori

ja kao početnik koji se trudi skupiti maksimalno informacija prije formiranja većeg akvarija, čitam mnogo postova, osobito vezano uz ciklide.. imala sam prilike vidjeti i "šrot akvarije s brdom plastičnog smeća" koji su bili puuuuno pristojnije "kritizirani", odnosno na neki kulturniji se način sugeriralo vlasniku što i kako.. mislim da je na kraju najbitniji potez administratora koji će napomenuti ako se u forum stavljaju krive informacije odnosno loši savjeti koji bi bili loša smjernica početnicima (poput mene:)

svako smatra svoje "djelo" dobrim, svi se vole malo hvalisati, mislim da je to fakat ljudski.. što meni daleko više ide na živce jest kad netko tko zna da imapredobar akvarij počne temu s "evo akvarij stvarnonije ništa posebno ali samo da ga pokažem"te se pravi skroman i vapi za komplimentima.. draži su mi tada oni koji su uvjereni u svoj dobar ukus pasvoje možda nesavršene akvarije ocijene s 5+ :) :) :)

dobrobit ribica mora biti na prvom mjestu, ipak akvarij je njihov dom, a svi se u svom domu vole osjećati dobro i sigurno.

Ovo je u konačnici odličan net i puno sam do sad naučila i za to VELIKO HVALA svima!Pozdrav!

.. e da.. samo da nadovežem .. gore napisano mišljenje fakat ne ide nikog osobno, to su samo dojmovi foruma i akvaristikeopćenito..

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #29 u: Svibanj 09, 2007, 10:01:00 prijepodne »
O dobrobiti ribica se ovdje i radi, a ove price o velicini akvarija i hvalisanju su nebitne. Ti kao pocetnica u vodama ciklida vjerujem da neces napraviti ovakav mix iz svih podneblja na kugli zemaljskoj upravo zbog ovakvih komentara.Edited by: Karlo

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #30 u: Svibanj 09, 2007, 10:19:00 prijepodne »

Sto se tice samog interijera akvarija, cini mi se ok...samo nedostaje neka pozadina da se ne vidi zid...

Offline dori

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #31 u: Svibanj 09, 2007, 10:36:00 prijepodne »

O dobrobiti ribica se ovdje i radi, a ove price o velicini akvarija i hvalisanju su nebitne. Ti kao pocetnica u vodama ciklida vjerujem da neces napraviti ovakav mix iz svih podneblja na kugli zemaljskoj upravo zbog ovakvih komentara.

neću napraviti tu grešku jer sam kao prvi korak downloadala super knjigu za početnike u akvarisitici s naslovne strane ovog foruma i toplo je preporučam svim početnicima.

oduševljenje raznolikim vrstama i izgledom riba vjerujem najviše dovodi do toga da ljudi bez razmišljanja naprave mix akvarij. neki žele eksperimentirati, neki pak prelaze na drugi tip akvarija a imaju od prije neke ribice pa spajaju..

nije da odobravam, ali neću ni pljuvati!

a sad eto za biobafa i moje mišljenje (dobronamjerno), što bi ja da imam akvarij te veličine:

Što se riba tiće, prekrasnaje svaka pojedinačno ali njihov suživot najvjerojatnije neće biti sretan iz već navedenih razloga. Svaka vrsta ima svoje potrebe i negiranje toga će vjerojatno završiti loše, a ti ćeš na kraju biti razočaran.

Stavila bi tamnu podlogu+ maknula sve ukrase na te iznad akvarija da se akvarij sam najbolje istiće (pa to je ipak akvarij zavidne veličine), a ne da drugi predmeti sreću na sebe pažnju..nekako mi puške (mrzim oružje) idu skroz kontra akvaristici. ako ih međutim želiš istaknuti..usmjerit na neki drugi zid i odvojit od riba.

Također pokušaj bolje odslikati jer su slike ovdje prvi i najbitniji element nama ostalima..

sve je na tebi.. pozdrav:)

Offline Fenix

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #32 u: Svibanj 09, 2007, 12:09:00 poslijepodne »
Mastino slazem se sa tobom u potpunosti,
kaj reci o ovome:

Pristupio/la: 18-11-2006

Trenutni status: Nema me

A nisam nista dobroga procitao, ne nego sam se jos samo nazivcirao...

Ali stavimo sve po strani, i dajte nastavite ovo preko PP.
Ako nista onda radi novih clanova koji pojma nemaju o cemu je rijec te da ne bi stekli krivi dojam oko ove stranice.

pozz

Zagreb/Malešnica

Offline DeMar

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #33 u: Svibanj 09, 2007, 12:15:00 poslijepodne »

Citat: Mastino
Nisam ni sumnjao da ce kompanjon DeMar napisati par rijeci u korist svog mentor-a bobialf-a

Kazes, krivo je covjeku receno i dobio pol metra kraci akvarij mislim na ovo je svaki komentar suvisan... cuj ti sad mene, nemoj se tu meni nesto objasnjavat jer nisam glupan da ne mogu povezat neke stvari. bobialf je stalno (i ne samo na ovom forumu) govorio da mu je stigao akvarij "2,5 metras" i onda sam vidio temu i na AR forumu, znaci on je akvarij imao vec doma i znao je da je akvarij od 2 metra ali ne on je trebao napisati da mu ima 2,5 metara radi toga...

tako da za mene, od unazad par dana bobialf je jedan lazov, hvalisavac i covjek koji jako malo zna o osnovnim potrebama svojih riba (ciklida) a predstavlja se kao da je neki sveznalica na tu temu (a u svemu tome najvise one pate), ali sve to nebi bilo tolko strasno da ne savjetuje krivo druge forumase (ponajvise pocetnike) svojim (NE)iskustvom.

sad posto je i tebi DeMar tesko shvatiti zasto su svi napali bobialf-a i zasto su i tebe spominjali, jednostavno jer im je (odavno je i meni) puna kapa citat sve te bedastoce sta pisete TI i bobialf...

eto bi bilo to od mene do veceras...

nadam se da se nitko nece osjecati uvrijedjen

Sta je sad stvar dali je akvarij 2 ili 2,5 metra. Sta sad. Sta je to uopce vazno. Covjek je tako rekao i ispalo je drugacije, a vi svi dizete toliku prasinu oko 50cm razlike. VAUUUUUUUU!

A sto se tice krivog informiranja pocetnika i nepocetnika, nas dvojica govorimo iz naseg iskustva, a vi govorite iz pricanja po forumima i tudjim (ne)lazima.
Pozdrav

Offline DeMar

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #34 u: Svibanj 09, 2007, 12:17:00 poslijepodne »

Uredjenje akvarija je stvar osobnog ukusa, ono sto mene smeta je trpanje svih vrsta riba u njega ne razmisljajuci o njihovim potrebama i ostalom. Druga stvar su katastrofalne fotografije, ne mozes fotkat uredjenje akvarija i pol slike zauzima dupe. Sjedni pred akvarij, namjesti fotic na nesto i fotkaj i cekaj priliku da okines lijepu sliku ciklida, a ne ovako.

pozdrav i bez uvrede

Priznajem slika je malo cudna, ali bobialf je samo htio pokazati cijeli postupak uredjenja akvarija, a kome njegova guzica smeta neka je ne gleda.

Bez uvrede svima.
Pozdrav

Offline DeMar

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #35 u: Svibanj 09, 2007, 12:19:00 poslijepodne »

ja kao poèetnik koji se trudi skupiti maksimalno informacija prije formiranja veæeg akvarija, èitam mnogo postova, osobito vezano uz ciklide.. imala sam prilike vidjeti i "šrot akvarije s brdom plastiènog smeæa" koji su bili puuuuno pristojnije "kritizirani", odnosno na neki kulturniji se naèin sugeriralo vlasniku što i kako.. mislim da je na kraju najbitniji potez administratora koji æe napomenuti ako se u forum stavljaju krive informacije odnosno loši savjeti koji bi bili loša smjernica poèetnicima (poput mene:)

svako smatra svoje "djelo" dobrim, svi se vole malo hvalisati, mislim da je to fakat ljudski.. što meni daleko više ide na živce jest kad netko tko zna da imapredobar akvarij poène temu s "evo akvarij stvarnonije ništa posebno ali samo da ga pokažem"te se pravi skroman i vapi za komplimentima.. draži su mi tada oni koji su uvjereni u svoj dobar ukus pasvoje možda nesavršene akvarije ocijene s 5+ :) :) :)

dobrobit ribica mora biti na prvom mjestu, ipak akvarij je njihov dom, a svi se u svom domu vole osjeæati dobro i sigurno.

Ovo je u konaènici odlièan net i puno sam do sad nauèila i za to VELIKO HVALA svima!Pozdrav!

Dori, ovo si jako lijepo napisala. Ali kad krenu ovakve gluposti ne znaju stati, jer netko nekome smeta ili mu je stao na zulj.
Pozdrav

Offline DeMar

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #36 u: Svibanj 09, 2007, 12:21:00 poslijepodne »

O dobrobiti ribica se ovdje i radi, a ove price o velicini akvarija i hvalisanju su nebitne. Ti kao pocetnica u vodama ciklida vjerujem da neces napraviti ovakav mix iz svih podneblja na kugli zemaljskoj upravo zbog ovakvih komentara.

neæu napraviti tu grešku jer sam kao prvi korak downloadala super knjigu za poèetnike u akvarisitici s naslovne strane ovog foruma i toplo je preporuèam svim poèetnicima.

oduševljenje raznolikim vrstama i izgledom riba vjerujem najviše dovodi do toga da ljudi bez razmišljanja naprave mix akvarij. neki žele eksperimentirati, neki pak prelaze na drugi tip akvarija a imaju od prije neke ribice pa spajaju..

nije da odobravam, ali neæu ni pljuvati!

a sad eto za biobafa i moje mišljenje (dobronamjerno), što bi ja da imam akvarij te velièine:

Što se riba tiæe, prekrasnaje svaka pojedinaèno ali njihov suživot najvjerojatnije neæe biti sretan iz veæ navedenih razloga. Svaka vrsta ima svoje potrebe i negiranje toga æe vjerojatno završiti loše, a ti æeš na kraju biti razoèaran.

Stavila bi tamnu podlogu+ maknula sve ukrase na te iznad akvarija da se akvarij sam najbolje istiæe (pa to je ipak akvarij zavidne velièine), a ne da drugi predmeti sreæu na sebe pažnju..nekako mi puške (mrzim oružje) idu skroz kontra akvaristici. ako ih međutim želiš istaknuti..usmjerit na neki drugi zid i odvojit od riba.

Također pokušaj bolje odslikati jer su slike ovdje prvi i najbitniji element nama ostalima..

sve je na tebi.. pozdrav:)

Bravo.

Eh, kad bi tako razmisljali drugi forumasi. Ostani takva
Pozdrav

Offline DeMar

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #37 u: Svibanj 09, 2007, 12:36:00 poslijepodne »
E ovakvi razgovori poticu ljude da odustanu od akvaristike. Mislim da i trebalo prestati s ovim.
Pozdrav

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #38 u: Svibanj 09, 2007, 12:46:00 poslijepodne »

Citat: DeMar

Sta je sad stvar dali je akvarij 2 ili 2,5 metra. Sta sad. Sta je to uopce vazno. Covjek je tako rekao i ispalo je drugacije, a vi svi dizete toliku prasinu oko 50cm razlike. VAUUUUUUUU!

A sto se tice krivog informiranja pocetnika i nepocetnika, nas dvojica govorimo iz naseg iskustva, a vi govorite iz pricanja po forumima i tudjim (ne)lazima.

Nije vazno koliki je njegov akvarij nego je vazno da je lagao da mu je duzi nego sto je (svjesno jer je akvarij vec bio kod njega doma na stalku kad je on pisao da je 250cm) a to znaci da se krivo predstavlja na forumu.
Ja vjerujem da vas dvojica govorite sve iz iskustva u tome i je problem! momci postoji dosta knjiga o ribama, na internetu postoji dosta clanaka pa malo procitajte i informirajte se barem o potrebama riba koje su u vasim akvarijima. te jadne ribe su barem to zasluzile...
Split / Hrvatska

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #39 u: Svibanj 09, 2007, 12:50:00 poslijepodne »

E ovakvi razgovori poticu ljude da odustanu od akvaristike. Mislim da i trebalo prestati s ovim.

Mislim da je bolje odustati od akvaristike nego raditi ribama ono sta vi radite...  
znam da ovo sta sam rekao zvuci surovo ali vi ribe mucite... i to je iskustvena cinjenica!
Split / Hrvatska

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #40 u: Svibanj 09, 2007, 14:32:00 poslijepodne »

Evo da i ja kazem koju rijec, crticu, zapazanje... Da krenem i ja sam protiv napadanja i kritiziranja drugih, ali ovo sta si bobialf na ovom i na ostalim forumima dopusta ne zasluzuje nikakavu dobronamjernu kritiku. Bio je vec vise puta upozoravan i nastavio po starom, tako da obrana i bilo kakav oblik podrske u startu pada u vodu. Ja se osobno vec neko vrijeme suzdrzavam od bilo kakvih komentar na teme naseg doticnog jer sam smatrao da se to mene ne tice, da se ne vrijedi uopce ukljucivati u istei tako dalje, ali sto je vise prolazilo vrijeme tose vise gluposti, lazi i losihtemapocelo pisati i smatram da na ovom forumu to nije potrebno meni a ni ikom drugom. Ja sam isto pocetnik uaq. vodama, ali se trudim nesto od svojih aq napraviti, a ako vec nemam nista pametno za napisati radije sutim. Na kraju ispada da bi svi trebali sutiti i podrzavati ovakve teme!!!??? Na ovom forumu ima puno dobronamjernih ljudi, ljudi sa znanjem, iskustvomte ihsvi jako cijenimo, postujemo i ucimo od njih, aod bobialfa se samo moze nauciti kako se stvari ne rade i to moze samo biti skola ostalima kako laz, neistine i hvalisanje ne prolaze.

Ako se netko nadje uvrijedjen, zao mi je ali ovo je ocitobilo potrebno.Edited by: TiTech

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Marko Lenac
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #41 u: Svibanj 09, 2007, 15:33:00 poslijepodne »
[/QUOTE]

A sto se tice krivog informiranja pocetnika i nepocetnika, nas dvojica govorimo iz naseg iskustva, a vi govorite iz pricanja po forumima i tudjim (ne)lazima.[/QUOTE]

smatram ovo uvredom jer zaista mislim da u ovo kratko vrijeme ovdje neznaš s kime se sve dopisuješ.

s druge strane u ovoj temi se javilo i nekoliko ljudi koji su svoj kratki staž u akvaristici već okrunili zavidnim znanjem.

Offline exodus

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #42 u: Svibanj 09, 2007, 15:52:00 poslijepodne »

Citat: Strippy

Mislim da je bolje odustati od akvaristike nego raditi ribama ono sta vi radite...  
znam da ovo sta sam rekao zvuci surovo ali vi ribe mucite... i to je iskustvena cinjenica!

Vk

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #43 u: Svibanj 09, 2007, 15:53:00 poslijepodne »
Ne shvaćam zašto treba isticati kad imaš velikog()i kad su u pitanju ciklidi pa da ispadneš "manga",a zapravo nisi napravio nikakav posao.Ja to doduše ne bih ni skužila jer tek učim,ali ja sam zato sebi stavila tetrice za početak i znam da nisam fulala.Smatram da ovakvih kritika(iskusnih akvarista)treba biti,ljutio se netko ili ne jer gdje ću ja naučiti o akvaristici,ako ne tu i na sl.mjestima.Mislim ne samo ja nego i ostali.Ja sam to shvatila ovako:sad su ciklidi in pa da se hvalimo, ali sve je to niš,ako se sve to pomješa bez reda...

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #44 u: Svibanj 09, 2007, 15:53:00 poslijepodne »

Citat: bazoa
Bilo bi lijepo kad bi netko smanjio format jer je ovo teško pratit  

admini i modovi sto svi imate 25inch-e monitore, zbilja bi mogli smanjiti te slike

Offline maedusa

• Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #45 u: Svibanj 09, 2007, 16:49:00 poslijepodne »

Bobialf, s milju i kusur postova još nisi naučio postavljati slike....

Ko će se kladit da su Bobialf i DeMar klonovi?!
Rijeka

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #46 u: Svibanj 09, 2007, 18:43:00 poslijepodne »

... hoces reci zbog dobrobita riba odnosno zivog svijeta u akvariju, kaosi i rekao na pocetku posta .. mislim da si se malo izgubio .. ali vjerujem da mislis na to .. jer po meni .. kad je vec tema ovako krenula ... ... ako je motiv "komentari" i hvaljenje od strane drugih forumasa .. onda se gubi smisao bavljenja akvaristikom .. po mom skromnom misljenju ..
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline bukle

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #47 u: Svibanj 09, 2007, 18:46:00 poslijepodne »
Citat: maedusa

Bobialf, s milju i kusur postova još nisi naučio postavljati slike....

Ko će se kladit da su Bobialf i DeMar klonovi?!

Sobzirom da oboje na isti način krivo stavljaju slike na forum, može lako biti.
toni/split/

Offline Miki_BL

• Punopravni član
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #48 u: Svibanj 09, 2007, 19:00:00 poslijepodne »
[/QUOTE]admini i modovi sto svi imate 25inch-e monitore, zbilja bi mogli smanjiti te slike [/QUOTE]

Meni sve stane na 19 incha.    
U krajnjem slucaju koristite OPERU kao internet pretrazivac pa imate i ZOOM i nema frke.

Offline Buba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
moj aqvarij od 750l
« Odgovori #49 u: Svibanj 09, 2007, 19:15:00 poslijepodne »
UH, zabolila me je glava od komentara. Idem dalje.....
Zagreb