Srpanj 20, 2025, 11:57:25 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nova...kakve ribe  (Posjeta: 11609 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eve22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Nova...kakve ribe
« u: Travanj 18, 2007, 22:15:00 poslijepodne »
kupila sam akvari...filter...itd...

kupila sam sijamskog borca..sve super ok... nakon par dana isla sam u pet shop i pitala sta jos mogu uz njega drzat posto znam da nejde sa svima;) i lik mi pokaze brdo ribica... i uzmem ajmonera algojeda (koj je vjecno ispod drva i tu i tamo "proleti kroz akvari) i dva molija; jedan bijeli i jedan crveno crni.

i sad problem br 1... vidila sam neke "fora" ribe... duguljaste narandaste ribe sa crnim crtama... i lik je promrmljo ime nesto sa zmija blabla... no ta riba se sakrila ispod kamenja i nemaje nigdje u 3 sata samo dva puta smo je vidili, htjela sam je nac na netu i citat o njoj al nemogu nac tocno ime ni nista..pa ako mi neko moze pomoc?!!?! odredit STA JE TO ;)

i problem br 2 ... borac tlaci molije...a lik je reko da nece bit frke... dal je to jer su nove u njegovom teritoriju ili?

Rovinj

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Nova...kakve ribe
« Odgovori #1 u: Travanj 18, 2007, 22:21:00 poslijepodne »
da nije OVA?

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Nova...kakve ribe
« Odgovori #2 u: Travanj 18, 2007, 22:27:00 poslijepodne »
Dobrodosla u akvaristicke vode!
Procitaj vodic za pocetnike ,imas ga negdje na naslovnoj strani sajta cini mi se .
Koliki ti je akvarij? Jesi li zasadila bilja? Ovdje se informiraj o ribama prije kupovine jer trgovci sve daju da prodaju.
Te duguljaste ribe se zovu kuli-kuli.Njih uglavnom i ne mozes vidjeti u akvariju jer se uvijek zavlace negdje i moras im osigurati nekakva sklonista.I meni se svidjaju ,al sta ces od njih?Aymonijer takodje voli da se zavlaci ,ali je ovaj moj odlican sto se tice algi .Ja sam skuzila da je najaktivniji kad se svjetla pogase.Mada ce izlaziti cesce iz skrovista dok se malo navikne na ambijent .
Borac je vjerovatno molije zamijenio za muske pripadnike svoje vrste i dozivljava ih kao konkurenciju .

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #3 u: Travanj 18, 2007, 22:28:00 poslijepodne »
os svih akvarijskih foruma uspila sam na ovome BRAVO EKIPO nac to smjesno stvorenje.... pod imenom Kuli-kuli i pre fora mi je...mislim da cu ih ic jos par kupit ;)

nazalost ne predvidam sjajnu buducnost molijima... pokusat cu nac nekome ih poklonit... i kupit par Kulija;) jer samo oni i algojed uspjevaju izbjec borca... imate kakav savjet u vezi toga dali ce bit trajno to ganjanje molija Vs borca?

Rovinj

Offline Antimon

• Punopravni član
    • www.minigo.info
Nova...kakve ribe
« Odgovori #4 u: Travanj 18, 2007, 22:32:00 poslijepodne »
osim šta bi trebala imat malo jato kulija (minimalno 4-5 komada), također bi za njih trebala imat sitniji pjesak u akvariju.
Sumnjam da će borac stalno naganjat molije, proć će ga,...

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #5 u: Travanj 18, 2007, 22:34:00 poslijepodne »
mikica...da kuliji...su totalno kul;) da sam ih prije vidila napravila bi akvari samo s njima;)

ma imam mali akvari od 20ak litara i imam samo umjetno bilje... jer jos neznam dovoljno o pravom (trenutno bas kopam po forumu o tome...imam doma akvari od 50 litara... gdje sam drzala par crvenih ribica pa kad skuzim kako i sta s biljem posadit cu ih u taj veci i definitivno kupit kozice , stavit kulije , cistaca i borca..i nis drugo ne dolazi u obzir!

jedina greda da u puli i rovinju nema kozica za kupit (osim morskih u moru;))

Rovinj

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Nova...kakve ribe
« Odgovori #6 u: Travanj 18, 2007, 22:38:00 poslijepodne »
Heheh mislim da ih neces vidjati i kad ih kupis ! Nisi napisala koliki je akvarij i da li planiras bilje saditi .

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Nova...kakve ribe
« Odgovori #7 u: Travanj 18, 2007, 22:40:00 poslijepodne »

Dobrodosla.

Moj ajmoner je lud za ciscenjem. Nakon 2-3 dana privikavanja sad pici po cijelo akvariju bez obzira dan/noc.

Pogledaj si Corydoras Panda, to bi ti mogla bit interesantna ribica.

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Nova...kakve ribe
« Odgovori #8 u: Travanj 18, 2007, 22:42:00 poslijepodne »
Ah pretekla si me sa odgovorom. Kupi neko nezahtjevno bilje ,malo procitaj ovdje na forumu ,ugodnije je i ribama i oku ,a u svakom slucaju bilje je potrebno ,a i nije bauk .Nije ni skupo ..Zasadi pa vidi sta ti ide ,sta ne .Al opet prije svega citaj na sajtu .

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #9 u: Travanj 18, 2007, 22:42:00 poslijepodne »
da gore sam napisla...stvar je u tome sto bi me stara ubila da zna da imam "opet" ribe... buduci da je jedva prezvakala da imam 2 africka tvora;)  a taj akvari od 50 litara je doma..mama napravila od njega ..hm kako da objasnim stavila unutra skoljke velike i kaktuse...tako da trazim dobru priliku da ga lapim bez da skuzi ;)

mislila sam sama napravit akvariji..buduci da sam vidila da se lako nade slikion za njega..sta najobicnije staklo ide?
Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #10 u: Travanj 18, 2007, 22:45:00 poslijepodne »
SERAFIN : Corydoras Panda zapele su mi vec za oko BUAHAHA ;) samo da skuzim kako ide to s biljem i rijesim veci akvariji

e sorry svima sto ima brdo gresaka u mojem pisanju...al kasno ih vidim a nemogu editirat poruke smrC

Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #11 u: Travanj 30, 2007, 20:21:00 poslijepodne »
jos jedno pitanje... isla sam kupit jos 3 kulija i uzela sam "gmaza" zenska je zvala kulije "jegulje" LOL i tako radi fore uzela sam tog "gmaza".... ima ruke ,noge...rep itd..zna neko tocno sta je to? tamni je, isti je ko mali Geko samo nema pljosnate prste... trenutno mi "zivi" ispod skoljke...i zenska je rekla da jede obicnu hranu za ribe..pa bi se htjela informirati
Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #12 u: Travanj 30, 2007, 20:28:00 poslijepodne »

nemogu ga mobom dobro uspikat smrC

Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #13 u: Travanj 30, 2007, 20:29:00 poslijepodne »
ups uslikat mislila sam hahah... pliva i zakopava se... borac stalno ga nadzire al ne zeli ga napast ni nista hahahah napokon neko u akvariju od koga ga je strah;)
Rovinj

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Nova...kakve ribe
« Odgovori #14 u: Travanj 30, 2007, 20:39:00 poslijepodne »

Citat: mikica
Ah pretekla si me sa odgovorom.

Nisam te pretekla nego pretekaomusko

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Nova...kakve ribe
« Odgovori #15 u: Travanj 30, 2007, 21:06:00 poslijepodne »

To nije gmaz nego vodenjak, losa je slika pa je tesko reci o kojemu se vodenjaku radi. Hrana za ribe sigurno nije dovoljna, trebas ga hraniti smrznutom hranom.
Svrati do podforuma Vodozemci.

Edited by: Kori
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #16 u: Travanj 30, 2007, 21:17:00 poslijepodne »
Slušaj Kori...to je mali vodenjak..mora papati "živu" hranu (u prijevodu, smrznutu), i jako voli čistu vodu, pa pazi!

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Nova...kakve ribe
« Odgovori #17 u: Travanj 30, 2007, 22:14:00 poslijepodne »
Pa to sam i napisao
Evo jedan koristan link: www.caudata.org

www.kornjace.com
www.akter.org

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #18 u: Travanj 30, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
boze kako ih mogu tako prodavat a neznat dat informacija... zenska je rekla da jede obicnu hranu za ribe...nista odoh procitat sta di i kako s njim;)
Rovinj

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #19 u: Travanj 30, 2007, 22:47:00 poslijepodne »
evo ovako situacija stoji... nije mi bed kupovat za njega hranu...sad bas trazim sta jede tocno ... vidim da se penje na filter i izlazi iz vode...i na caudata.org nasla sam par slicnih... jadnik nema jedno oko... bas mi ga je zao...al ne kuzim kako ih tamo drze u akvariju punom vode bez nicega,nemaju di izac van...i ne kuzim kako mogu nabavit zivotinju koju ni neznaju "sta je" i ko zna kolko ih drzati i hranit hranom koju "oni ne jedu"....
Rovinj

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Nova...kakve ribe
« Odgovori #20 u: Travanj 30, 2007, 23:44:00 poslijepodne »
Trgovina kucnim ljubimcima je nemilosrdna, samo im je u interesu zarada a ne dobrobit zivotinja. I ti si kupila zivotinju o kojoj ne znas nista ali barem se trudis saznati nesto o njoj. Nemoj se previse oslanjati na trgovce u pet shop-ovima.
Ako mozes slikaj ga s boljim foticem pa postavi sliku u podforum vodozemci ili na caudata.org.

www.kornjace.com
www.akter.org

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Nova...kakve ribe
« Odgovori #21 u: Svibanj 02, 2007, 15:51:00 poslijepodne »

Citat: mikica
Te duguljaste ribe se zovu kuli-kuli.Njih uglavnom i ne mozes vidjeti u akvariju jer se uvijek zavlace negdje i moras im osigurati nekakva sklonista.I meni se svidjaju ,al sta ces od njih?

Imam khulie(za sada samo 2)i mogu reći da nije istina da se samo skrivaju.Ja svoje često vidim,a da im treba mjesto za skrivanje,treba.

Offline Antimon

• Punopravni član
    • www.minigo.info
Nova...kakve ribe
« Odgovori #22 u: Svibanj 02, 2007, 15:59:00 poslijepodne »

Citat: eve22
boze kako ih mogu tako prodavat a neznat dat informacija... zenska je rekla da jede obicnu hranu za ribe...nista odoh procitat sta di i kako s njim;)

nije kriv trgovac, nego ti!
ja da prodajem, prodao bi tigra i rekao bi ti da jede hranu za mačke,...trgovcima nimalo ne zamjeram, jer su tu da PRODAJU! Na tebi je da odlučiš koje ribe želiš imati i provjeriš jesu li kompatibilne, tj, zahtjevaju li iste ili barem slične parametre vode, istu prehranu i kojeg su stupnja agresivnosti. Uglavnom, ukoliko tako budeš po trgovini kupovala što ti se sviđa, bez da se prethodno informiraš, neće završit na dobro.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Nova...kakve ribe
« Odgovori #23 u: Svibanj 02, 2007, 16:40:00 poslijepodne »
eve22 je početnik - normalno da radi greške. Naučit će. A to da trgovci prodaju sve i svašta - i to je istina. Ali, trgovina s ljubimcima (živa bića) nije trgovina sa špecerajom. Piksi šećera ništ neće biti ako s njom neadekvatno rukuješ i ako joj "ne pružiš potrebne uvjete". Po mojem mišljenju trgovci u pet shopovima moraju znati osnovne stvari o tome što prodaju. Pogotovo ako se radi o živim bićima. Možda ne moraju studirati o organizmima, ali šefovi ih moraju uputiti. Trgovina će sigurno bolje poslovati ako u njoj uz proizvod dobiješ i potrebnu informaciju. S druge strane i Antimon je u pravu kad kaže da se i mi kao kupci moramo dobro informirati prije odlaska u kupnju. Valjda je istina negdje između...

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #24 u: Svibanj 02, 2007, 17:39:00 poslijepodne »
ja sam kupila znajuci u sta se upustam ako mogu za tvorove narucivat jedno mjesecno hranu netom mogu i za njega to nije greda...

ono moje "o boze" blabla usmjereno je tome da oni neznaju ni ime zivotinje...a i krivo kazu ljudima.... uzmemo na primjer neko ko hoce akvariji (nema net nit od njegove ekipe niko se time ne bavi) odes u pet shop i kazes ja bi akvariji i ..uperis prstom u "OVU ...OVU i OVU ribu" i trgovac ti ih spakira i uvali ti neku znj hranu... dodes doma (primjer) ribe se pokolju i slicno....TO ja ne RAZMIJEM sta onda sva ona masa sto kupi vodenjaka i sljedi upute ljudi iz pet shopa i hrani ih obicnim listicima za ribe ??? sta ...oni su rekli da oni time hrane i ubjedili te da je to to.

zato ANITMON nemoj napadat... ja kao prva ako nesto prodajem bar okvirno cu rec cuj tako i tako... i bok.. a ne prodavat muda pod bubrege...(buduci da imam srca jer u ovom slucaju vodenjaci i ribe su ziva bica, i na svu srecu nisam huja kakva si dao primjer da jesi buduci da bis po kako si napisao i mamu prodo da mozes) ..od nekale moras pocet da se time bavis i pitas nekoga ko "ZNA" a to bi trebao bit prodavac buduci da on PRODAJE i valjda zna sta ima u ducanu... i ja do sad sam uvjek sa svim kupljenim zivotinjama dobro prosla i nisam znala da neko moze bit tako povrsan i prodavat macka u vreci nekome kome se nekuzi...

npr bila sam kupit jos par Kulija (ni moji se ne sakrivaju bas nesto posebno) jedan dan dodem proda mi ih po 25 kuna i kaze da su "kineske zmije" dodem tjedan dana kasnije (u isti pet shop) po jos par i kaze mi da kostaju 20 kuna i da su to "slatkovodne jegulje" .... i ko je sad tu blesav ?

Rovinj