Srpanj 19, 2025, 16:15:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nova...kakve ribe  (Posjeta: 11536 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eve22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #25 u: Svibanj 02, 2007, 18:18:00 poslijepodne »
evo da zavrsim... moj "covjek" sretno jede hranu koju sam nasla i za sad je ziv i zdrav
Rovinj

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Nova...kakve ribe
« Odgovori #26 u: Svibanj 02, 2007, 20:07:00 poslijepodne »

Nije mi namjera bila napadati te, i nemoj shvaćati to preosobno,...inače, kad napadam, onda to ne radim ovako suptilno

Savjet je bio upućen tebi, ali i svim početnicima koji griješe oslanjajući se na to da će u dučanu dobit sve potrebne informacije o svojim ljubimcima.

Nažalost, stanje je takvo i sumnjam da će se mjenjati tako brzo, iako ima izuzetaka, koje sada nećemo reklamirati. Zato se treba prvo dobro informirati, odlučiti šta želiš, pa tek onda u dućan.

Edited by: Antimon

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #27 u: Svibanj 02, 2007, 20:28:00 poslijepodne »
ma ja se inace informiram al tu u istri sad ima te vrste sutra nece bit i dobit ce je za 4,5mj kad se vec ohladim i odustanem pa je jedino to da odes i na licu mjesta vidis sta hoces. u razmaku od 3,4 dana raspordaju sve i pitaj boga kad ce opet dobit... to se i hrane tice a i zivotinja. zato ja odem i kupim pa onda u dva tri dana narucim sve preko neta. jebes postarinu to zrtvujem bar jednom mjesecno.

Rovinj

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Nova...kakve ribe
« Odgovori #28 u: Svibanj 03, 2007, 11:10:00 prijepodne »
sve se moze dobiti i naruciti preko shopova u istri, samo trebas tocno znati sta trazis, ime proizvodjaca, ime proizvoda i najkasnije u roku 10 dana je roba u shopu... inace ja isto hranu narucujem preko neta jer me dodje puno jeftinije, na narudzbe preko 250 kuna ti je besplatna dostava do pred vrata a narucujem iz Ljubimac

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #29 u: Svibanj 03, 2007, 12:26:00 poslijepodne »
da u ljubimcu narucujem za starijeg tvora hranu, ma vraga narucila sam i u puli i u rovinju zenke za sijamskog borca prosli mjesec... dobit cemo...dobit cemo...doc ce..e bas ih nema nigdje.... te ovo te ono...
Rovinj

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Nova...kakve ribe
« Odgovori #30 u: Svibanj 03, 2007, 13:37:00 poslijepodne »
neznam di si narucivala u puli ali mogu ti reci da prosli tjedan je zenki boraca bilo kod smiljana, par komada ali ih je bilo, a velika vjerojatnost da ce ih i kreso imati jer ih stalno nabavlja...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #31 u: Svibanj 03, 2007, 14:53:00 poslijepodne »

Ajme, rasprave...pa normalno je raditi početničke greške...i normalno je da se greške dešavaju i nakon sto godina iskustva i informiranja...ta ljudi smo.

Ali, kako Elena&Davor kažu, prodavači životinja bi morali znati što rade! Elementarne informacije nije teško naučiti! A da često uvale svašta, naročito kad skuže da se niti kupac ne kuži nešto...bolje da ne komentiramo...o tome smo lamentirali milijardu puta...i još ćemo!

Eto, danas u pet centru na Drvinju izgleda frka---čistiše ga od poda do stropa---sve, čak su izvlačili stvari iz polica i sve redom brisali--- A i dalje zid kod papigica nimfica (koje nisu na prodaju, kao i hrpa drugih životinjica) sav flekav od krvi...

Eve, čuvaj ti svoja Jackić, kad padne kiša (bude navodno danas ili sutra), lijepo u lov na gliste, pa ih dobro opereš, jednu po jednu smrzneš i sjeckaš nasitno kad maleni treba papati... (e, al sam zločest...kad imam drugu žrtvu koja brine o hranjenju mojeg Zoo-a...).

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #32 u: Svibanj 03, 2007, 22:42:00 poslijepodne »
;) bila sam u PIPI vec 3 puta i nisu imali zenke i rekli da nemaju pojma kad ce nabavit. a bilo bi mi ultra drago kad bi mi pm poslao kad ih dobe jer i brat bi kupio 2.3 komada(pa da nejdem bezveze u pulu svaki tjedan vidit dal su dosle a glupo mi je zivkat i slicno). a u rovinju ni govora.

Jack zdere hranu za kornjace ko da godinama nije jeo... ona suha jaja od muha, ribice suhe i one rakice ..uf kad osjeti ih pored sebe u akvariju popizdi i pocne napadat sve zivo dok ne uspije ulovit hranu! cak se jednom provozao po repu borca! pa ga sad hranim pincetom malom... covjek je lud ko struja! bogec ko zna kad je zadnji put jeo. sad ce mi poslat neki lik brasnare pa ce imat i zivu hranu

Rovinj

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #33 u: Svibanj 03, 2007, 22:52:00 poslijepodne »
Joj, mali postaje Jack Trbosjek po glistama i crvićima. Tko zna kad je pošteno jeo, kak su ga hranili u shopu, ako ga nisu znali držat kak spada... Ej bit će besmrtan kad naraste veliki i debeli....

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #34 u: Svibanj 03, 2007, 23:09:00 poslijepodne »
da bit ce super kad naraste. ma tamo su ih hranili onim listicima za ribe
Rovinj

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #35 u: Svibanj 04, 2007, 11:16:00 prijepodne »

Kak me to uvijek nanovo naljuti...ko da zeca hraniš mesom, a morskog psa salatom...nevjerojatno...

A ljudi koji vole i znaju o životinjama nemaju mogućnosti niti prilike bavit se tim poslom...

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #36 u: Svibanj 04, 2007, 11:41:00 prijepodne »
da jadno.

vidila sam u tom shopu neku crnu ribu sa crvenim repom.... nasla sam je tu pod Apteronotus albifrons prekrasna je i kosta nekih 80kuna mi se cini...
Rovinj

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #37 u: Svibanj 04, 2007, 12:33:00 poslijepodne »

Ako se ne varam, to je Black Ghost, ili crni duh, i nema crveni rep?!

Al je to ribica koja treba jako veliki akvarijjer naraste velika(200 do 300 l za jednu ribicu), i ne spada u kategoriju ribica za početnike u akvaristici. Prelijep je, no nije lako dat mu uvjete koje treba. I, emitira elekrovalove (tako komuniciraju), tako da i na to treba paziti! Imaš tu lijep članak o njima:

http://www.aquahobby.com/gallery/e_aptero.php

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #38 u: Svibanj 04, 2007, 12:42:00 poslijepodne »
da znam citala sam ... da narastu do 50 cm i blabla...i jedu i zivu u suhu hranu... tako je predivna... ko zna kome ce je uvalit;)
Rovinj

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #39 u: Svibanj 04, 2007, 12:49:00 poslijepodne »

Jadničak...nekom tko nema pojma što je kupio, a riba je prelijepa i uvjerit će ga da nema frke da bude u 10 l akvariju, bez biljaka i bez društva...

A možda bude imao sreće, ajmo bit optimisti...

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Nova...kakve ribe
« Odgovori #40 u: Svibanj 04, 2007, 12:51:00 poslijepodne »
heheee znajuci koliko su "iskusni" akvaristi/prodavaci u gore spomenutom shopu nebi se cudio da ni oni nemaju pojma koliko naraste ta riba...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #41 u: Svibanj 04, 2007, 12:56:00 poslijepodne »
Joj, kak smo nepovjerljivi...to su sjajni stručnjaci...baš smo zli i naopaki...

Offline ScubaFanatic

• Novi član
  • *
Nova...kakve ribe
« Odgovori #42 u: Svibanj 04, 2007, 12:58:00 poslijepodne »
ja sam totalni pocetnik i imam akvarij 70x40x40cm, koje ribice da ubacim unutra, koliko ih moze biti maximalno u akvariju, koliko vrsta.
ScubaFanatic
GoDownLonger

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #43 u: Svibanj 04, 2007, 13:01:00 poslijepodne »
prvi put sto sam bila po kulije bio je neki decko u shopu i onda mi je on govorio sta da uzmem ... i kad sam ga pitala sta je ta riba reko je da nezna da je to "tester" pa nezna nis .... al kao da ako ga ocu da kosta 80/90 kuna pa radje da uzmem khulije molije i slicno jer su jeftiniji. a druga dva puta bila je zenska neka puna sebe koja nije imala pojma o nicemu cak je zaboravila mi naplatit ribe i ja joj kazem i onako kao eto skoro ste dobili besplatno ribe... i da mi racun.. ja pogledam i kazem joj ajd pogledaj u vrecicu kolko "jegulja" ima... (kucala mi jednog manje) .... jos me pitala kolko sam ih prvi put platila jer ona nezna kolko su.
Rovinj

Offline DeMar

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #44 u: Svibanj 04, 2007, 13:02:00 poslijepodne »

2Scuba: mislim da bi se za pocetak sam trebao odluciti koje ribe bi zelio imati i koju vrstu pa onda tek pitati za pomoc.
Pozdrav

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #45 u: Svibanj 04, 2007, 13:04:00 poslijepodne »

Dobro došao i na forum i u divni svijet akvaristike!

Ja ti savjetujem da prvo pročitaš: http://www.akvarij.net, i na njemu nađeš Vodič za početnike koji možeš besplatno skinut! E, kad to dobro, dobro proučiš, otvori novu temu na forumu sa svim pitanjima koja se pojave, pa ćemo ti nastojati od srca pomoći! Imaš dost veliki akvarij, pa će biti zadovoljstvo ga opremati. Samo strpljenja...puno pitanja...i bit će super!

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #46 u: Svibanj 04, 2007, 13:08:00 poslijepodne »
e da...kako vi rijesavate ciscenje dna?  ipak medu kamenje napadaju "govanca" ribica....
Rovinj

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #47 u: Svibanj 04, 2007, 13:22:00 poslijepodne »

Kupiš čistilicu ili napraviš sama od polovice flaše od pollitrene cole koju nabiješ na cijev, te s time usisavaš...prilikom mijenjanja vode.A gotova čistilica od Sere košta oko 30 kn...žuti valjak nabijen na gumenu cijev (nikako ona koja se veže na pumpu, to je sr...e). Široki dio gurneš u podlogu, tako da kad usisavaš vodu, prilikom usisavanja se diže nečistoća i odlazi s vodom, a kamenčići se vraćaju na mjesto...

Ak ti kaj nije jasno...viči, pa ću pokušati bit jasniji! Uostalom, ti si iz vinarskog kraja...to je slično kao kad vučeš vino iz bačve, ali nije tako fino!Edited by: babyboom

Offline eve22

• Punopravni član
Nova...kakve ribe
« Odgovori #48 u: Svibanj 04, 2007, 13:26:00 poslijepodne »
HAHAHAHAHAAHHA ;) a si blesav! hhahaha

jasno mi je ovaj zadnji primjer sa vinom mi je stvroio sliku u mozgu pa sad znam na sta si mislio ! hahahahha

Rovinj

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova...kakve ribe
« Odgovori #49 u: Svibanj 04, 2007, 13:35:00 poslijepodne »
Fala, fala...klanjam se milostivica....