Kolovoz 16, 2025, 08:25:30 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Konačno zasolio nano...  (Posjeta: 16157 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Stina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #50 u: Travanj 04, 2007, 18:40:00 poslijepodne »
Sve 5, glavno da tebi ide dobro i da nemaš puno mortaliteta, iako je on neizbježan...
Ja nepoznam morskog akvarista/icu kojem bar nešto nije uginulo

keep up the good work, a za kozičke se lako čujemo, samo sam bez auta, al možda nešto sa figarom riješim

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #51 u: Travanj 05, 2007, 18:37:00 poslijepodne »
Zahvaljujući Bradinoj ekstremnoj velikodušnosti, moje malo more počelo je ličiti na pravi greben. Nevjerojatno je kako par detalja "podigne" cijelu sliku, a što li će tek biti kad se sve to razraste. Dobra je vijest da se sve otvorilo već ujutro, uključujući i gorgoniju, a o zooanthusima (koji su mi inače fav koralj i želim ih imati što više vrsta i kolonija) da ne pričam. Dobio sam smeđe, zelene i narančaste. Tu su još i plava spužva s actinodiscusom i, naravno, grumen xenija. Od noviteta je u igri i jedan turbo puž koji jest da košta, ali vrijedi! Možda u subotu uleti lawnmover, ako ih u Belugu opet dobiju. Vuklo me jako da zašarenim s ribama, ali na kraju je razum prevladao jer tek su dva tjedna i to nepuna prošla. Naknadno sam promijenio položaj plavoj spužvi i to bliže dnu, na spoju dvaju grebena jer mi se čini da bi tu mogla napraviti dobru tampon zonu. Hoće li joj biti dovoljna svjetla na novom položaju (vidi zadnju sliku)?

Evo full shota:

Lijevi greben

Zooanthusi

I na kraju spužva pozicija 1 (bivša)

I nova

Nekako mi u usjeklini bolje izgleda, a i boja je nekako bolja... Naravno, budući sam skroz friški, slušam sve komentare i sugestije. Cirkulacija više nije direktna na veliki greben nego ide uz zadnju stijenku, pa kružno što se najbolje vidi kad se ubaci hrana.

I da... Pjevčić je još uvijek vesel i šaren :)))

Zagreb4EVER :)))

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #52 u: Travanj 05, 2007, 18:59:00 poslijepodne »
Preporučio bih ti da spužvu učvrstiš na dnu, jer se širi prema gore (prema svijetlu).
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #53 u: Travanj 05, 2007, 20:24:00 poslijepodne »
Eto ga... Narančasti zoanthusi su na višoj, bolje osvijetljenoj lokaciji, a spužva u prednjem planu, u samom pijesku.

Problem je sad u rupi koju vidim u pozadini... Treba mi space filler... Gadno... Bude bilo što većih "pelcera"?

PS Pijevac voli pozirati LOL

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #54 u: Travanj 08, 2007, 19:32:00 poslijepodne »
Evo stigao i Blento... Nakon tri dana počeo se polako pokazivati, a tu sam ga uhvatio na popodnevnom snacku

Eh sad... Razmišljam si o stock listi i budući znam da ne mogu natrpati puno riba, listu sam suzio na:

1. Žutorepi Damsel
2. Par Ocellarisa
3. Firefish - Crvena
4. Okinawa Goby
5. Lysmata amboinensis

S tim svime mislim da sam borderline tj. da bi s vremenom mogla uletjeti još jedna, ne previše velika ribica. Možda neki fancy goby ili tako nešto.

Najviše me zanima koji bi bio pametan redoslijed dodavanja? Već sam pričao s Bradom i Damsel ziher ulazi istovremeno s Ocellarisima pogotovo zato što su dostupni u dućanima. Možda bih čak radije dodao Firefish, ako se pojave... Muči me malo teritorijalnost, pa eto... Pitam way ahead. Slijedećih dva tjedna sigurno ništa ne ide unutra jer ću ipak pričekati da sistem bude bar mjesec dana star. Blenny je ušao čisto kao pest control

Waddya think?

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #55 u: Travanj 09, 2007, 11:11:00 prijepodne »
Moja preporuka za Bleny-a, počni ga vježbati sa hranom iz ruke! Malo ofurene salate ili kupi NORI algu (ona za Sushi). Ja ti mogu dati par tableta Spyruline! Ako se ne nauči na suhu hranu, uginuti će od gladi ili ćeš ga morati udomiti kod nekog sa večim akvarijem!
Zagreb - Sigećica

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #56 u: Travanj 09, 2007, 14:37:00 poslijepodne »
Budem probao... Zasad je to malo teže jer se tek počeo aktivnije pojavljivati. Još je malo u strahu. To je ful zanimljivo s obzirom da se divlji pjevčić odmah udomaćio i nema baš nikakvog straha. Uzet ću kutijicu spiruline, pa ću mu ponuditi, a sushi alge mislim da imam još komadić ostao od home made sushija (jednom i nikad više)

Koja mi je najbolja strategija s ostalim ribama? Ili možda prije kozicu?

Kako se lysmate slažu s jadranskim kozicama?

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #57 u: Travanj 09, 2007, 15:15:00 poslijepodne »
Lysmate i jadranske se uopće ne doživljavaju (bar nisu kod mene)
Zagreb - Sigećica

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #58 u: Travanj 09, 2007, 18:21:00 poslijepodne »
Kako pjevčić jede? Moj je u startu prihvaćao granule, ali sad mu ih kozice sve pomažu... Moram mu doslovno spustiti komadiće narezanog repa kozice da pojede, a onda grabi kao lud

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #59 u: Travanj 09, 2007, 18:53:00 poslijepodne »
Predivno more, sve od reda  

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #60 u: Travanj 10, 2007, 02:16:00 prijepodne »
Tnx!

Malo je slabije od večeras jer sam konačno pohvatao gadove! Uspio sam identificirati krabe koje sam pobrao u kamenu i it ain't pretty. To su Eriphia Sebana krabe koje ne samo da su opaki grabežljivci koji uništavaju koralje nego su i izrazito toksični. Eh, da vrag ne uzme šalu, kad sam danas spazio dlakave noge, krenuo sam u lov što je značilo razbiti kompletan kamenjar jer je gad, naravno, ušao u najdonji kamen. Da stvar bude ljepša, uhvatio sam nešto sasvim krivo za što nisam niti znao da imam

Ali, dok sam s mukom slagao kamen nazad, spazio sam pravog gada koji je, samo što sam podigao kamen, zbrisao pod mali komadić kamena skupa s kojim je s mrežom izletio van. Sreći nije bilo kraja kad sam skužio JOŠ jednog gada na sasvim drugom kamenu, ali niti taj nije uspio zbrisati tako da brijem da sam očistio akvarij od napasti. Unutra je još samo pistolero kojeg sam baš maloprije čuo (ali ga od prvog dana nisam vidio), a taj će i ostati.

Evo slika ulova:

Ako netko zna što je ovo drugo, plz recite...

Za Bradu: Ako Vas još zanimaju krabe... Mogu Vam ih sutra dostaviti

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #61 u: Travanj 10, 2007, 09:04:00 prijepodne »
ovo drugo čudo mi ful interesantno izgleda i uzet ću ga ja ako Brada neće, može u moj mali nano gdje nemam organizama...

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #62 u: Travanj 10, 2007, 09:15:00 prijepodne »
BTW ovaj prvi nemora biti Eriphia Sebana može lako moguće biti i Paractaea monodi

A što se tiće ovog drugog što mene interesira, liči mi ovako gledajući ovu mutnu sliku da ima tijelo kao neka porculanska rakovica... nešto tipa Petrolisthes lamarckii

- razmisli si, možda ga poželiš i sebi ostaviti, ali lako moguće da sam u krivu u obje identifikacije... dosta je to teško u morskoj akvaristici, pa ja nisam nikad siguran!

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #63 u: Travanj 10, 2007, 13:07:00 poslijepodne »

Daklem, krabe su kod mene, pa sam išao uspoređivati slike i njih. Dvije krabe su Paractaea monodi, skoro 100% [url]http://www.meerwasser-lexikon.de/eng/58/1120/Paractaea/monod i.htm[/url].
Jedino ne mogu naći ništa o njihovom karakteru, pa će vjerojatno do daljnjeg biti u RDSB.
Što se tiče onog drugog, neka vrsta porculanskog je, a da li je Petrolisthes, još nisam siguran. Ne vidim mu mrežice, ali se vidi na doljnjim dijelovima kliješta nešto kao četka. Tražeći podatke o njemu saznao sam ovo: http://student.vub.ac.be/~dagillik/mangrove/p_lamarckii.htmEdited by: Brada
Zagreb - Sigećica

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #64 u: Travanj 11, 2007, 00:07:00 prijepodne »

Kad smo već kod rakova... šta bi moglo biti ovo.. jedino što sam primjetio da mi čupka alge i jede ih, te da gurka kamenje..

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #65 u: Travanj 11, 2007, 00:27:00 prijepodne »
Krabe nisu opasne, ali su neumorne u pomicanju stvari po akvariju. Postaviš kamenje i koralje kako ti se sviđa, a u jutro nađeš kako se njoj sviđa. Nezgode nastaju sa lomljivim koraljima kad padnu i puknu.
To se naziva prokletstvo KRABE.
Zagreb - Sigećica

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #66 u: Travanj 11, 2007, 00:30:00 prijepodne »
Kamenje je pretrpilo veće preinake.. za sada sve je ok.. Bilo mi je nevjerovatno kad sam vidio kako miće kamen koji je doslovno 100 puta veći i teži od nje.. nevjerovatno..
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #67 u: Travanj 11, 2007, 00:45:00 prijepodne »
oscar, akvarij ti je super! ovo kamenje je prekrasno, nemogu se nadivit!
baš je fora ovaj usjek, i ona špiljica! ma super! sretno za dalje!  stavljaj redovno nove slike, kako ti se neki novi organizam stvori, stavi slike, da se divimo!
za aq        
pozz!

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #68 u: Travanj 11, 2007, 00:47:00 prijepodne »

Citat: Brada
 Postaviš kamenje i koralje kako ti se sviđa, a u jutro nađeš kako se njoj sviđa.

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #69 u: Travanj 12, 2007, 08:12:00 prijepodne »
Evo novog updatea... Kak' se veli, kost je na mestu jer su jučer stigli moji favoritesi: par preslatkih Nemića koji su odmah dali skroz drugu dimenziju akvariju. Nije to to ako nešto šareno ne miga među kamenjem

Jedino me malo brine jačina struje. Pumpa je okrenuta prema vrhu i uzduž zadnje strane, čisto lagano nagnuta prema prednjici. Uglavnom, kružna struja je great jer šamara zadnju stranu akvarija i odbija se u donji lijevi kut, pa sve do desnog grebena. Najbolje se vidi kada kozica dođe u donji dio, pa dobije nitro charge

Nemići uglavnom plivaju s desne strane, a nakon što prijeđu oko dvije trećine dužine, vidim da se muče da dosegnu lijevi rub, a kad se malo "puste" opet udari nitro charge do druge strane. Ne znam je li to prejako, a ako je kako da podesim struju da sve bude u cirkulaciji, a da se ribe ne pate...

Evo slika:

Novi su i sarchopytoni

I my pride and joy

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #70 u: Travanj 12, 2007, 11:51:00 prijepodne »
Eh da... Primijetio sam na dva mjesta ovu čudnu algu... Prije je tu bilo tamno crvene alge, a sada je posvijetlila. Možda to ima veze s green x-om kojeg sam stavio u filtar?

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #71 u: Travanj 12, 2007, 12:34:00 poslijepodne »
Po izgledu bi trebala biti Halimenia Gracilaria, macro alga! Korisna tvorevina, naročito ako ćeš imati Tanga.
Korisna je u smislu trošenja nitrata i proizvodnje kisika, a i lijepo crvene je boje!
Zagreb - Sigećica

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #72 u: Travanj 12, 2007, 12:57:00 poslijepodne »
Cool!

Ne znam jedino što ću s onom Caulerpom... Počela je puštati trake s korijenčićima skroz po grebenu. Ako ju ne zaustavim, skroz će obrasti one actinodiscuse/ricordee... Kako je to najbolje počupati?

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #73 u: Travanj 12, 2007, 13:03:00 poslijepodne »
Čupaj, ali obrati pozornost na ostatke jer iz njih kreću novi izdanci. Bolje se riješiti gadosti dok je vrijeme. Mislio sam da će odustati sama (kao kod mene) ali ako se ne da, tjeraj to van!!!!
Zagreb - Sigećica

Offline Oscar4EVER

• Punopravni član
Konačno zasolio nano...
« Odgovori #74 u: Travanj 12, 2007, 16:10:00 poslijepodne »
Danas sam i po prvi put uspio nahraniti Actinie... Obično su se otvarale po noći, a meni se baš i nije bdjelo

Kad sam Nemićima davao one Tetrine Delica crve, skužio sam da se pojavljuju pipci. Dobro su se najele i napuhnule kao baloni