Zahvaljujući Bradinoj ekstremnoj velikodušnosti, moje malo more počelo je ličiti na pravi greben. Nevjerojatno je kako par detalja "podigne" cijelu sliku, a što li će tek biti kad se sve to razraste. Dobra je vijest da se sve otvorilo već ujutro, uključujući i gorgoniju, a o zooanthusima (koji su mi inače fav koralj i želim ih imati što više vrsta i kolonija) da ne pričam. Dobio sam smeđe, zelene i narančaste. Tu su još i plava spužva s actinodiscusom i, naravno, grumen xenija. Od noviteta je u igri i jedan turbo puž koji jest da košta, ali vrijedi! Možda u subotu uleti lawnmover, ako ih u Belugu opet dobiju. Vuklo me jako da zašarenim s ribama, ali na kraju je razum prevladao jer tek su dva tjedna i to nepuna prošla. Naknadno sam promijenio položaj plavoj spužvi i to bliže dnu, na spoju dvaju grebena jer mi se čini da bi tu mogla napraviti dobru tampon zonu. Hoće li joj biti dovoljna svjetla na novom položaju (vidi zadnju sliku)?
Evo full shota:

Lijevi greben

Zooanthusi

I na kraju spužva pozicija 1 (bivša)

I nova

Nekako mi u usjeklini bolje izgleda, a i boja je nekako bolja... Naravno, budući sam skroz friški, slušam sve komentare i sugestije. Cirkulacija više nije direktna na veliki greben nego ide uz zadnju stijenku, pa kružno što se najbolje vidi kad se ubaci hrana.
I da... Pjevčić je još uvijek vesel i šaren

))