Sta te tocno zanima o hrčcima? Ono najosnovnije ili sve o njima?
Ja ti mogu ukratko napisat nesto o hrčcima iz svog iskustva posto sam ih imao 3 komada i 15 mladih kasnije,
Imas nekoliko vrsta hrčaka: kineski, sibirski, i jos jednu vrstu samo se ne mogu sjetit koju,

Uvjeti u kojima bi trebali biti kako bi stei ti i on/i bili zadovoljni: potreban je mali kavezic (recimo 30x 25 x15 (duzina x sirina i visina) treba im omogucit onaj kolutic na kojem se razgibavaju, kavez je najobicniji koji je bas za hrcke ( dimenzije su tu negdje kako sam napisao)
Podloga u kavezu za hrčke: obicno sjeno koje se moze kupit u zoo shopovima, onda neka kucica ( kokosov orah je najbolji za to) ili piljevina (kupovna)
Hrana: Jabuka ( u kriskama) , mrkva, listovi maslacka, kikiriki u ljuskama, onda mjesana hrana bas za hrcke koja se moze kupit u zoo shopovima.
Bocica za vodu, kao za papige recimo ( najbolje pitaj u zoo shopovima)
Drzanje raznih vrsta hrčaka u kavezu nije preporucljivo jer se mogu i ozljedit i potuc, jedine vrste koje se mogu drzat zajedno su kineski hrčci
Parenje: to mi je najsmjesniji dio koji traje manje od 5 min ali za dva tjedna imas 10 do 15 komada mladih, ono sto bih preporucio a cini mi se da sam to i napisao negdje, NE DIRAT MLADE HRČKE koji su se tek izlegli , jer ih mama moze pojest ili odbacit, treba ih pustit tjedan do dva da pocnu sami jest a onda ih pazljivo jednog po jednog razdvojit i biti oprezan jer mama hrčak zna biti jako agresivna ( brani mlade jer misli da je to nekineprijatelj) velicina mladog hrcka je kao kikiriki u ljusci mozda malo veci
Zivotni vijek jednog hrcka je 2 do 3 godine
Ono stonajvise iritira kod hrcaka je to sto stalno glodaju po resetkama kaveza jer su nocne zivotinjice ali naviknut ces se nekako

Cini mi se da je za zamorce ista stvar samo malo duze zive 3 do 6 godina ali to sve ovisi od vrste do vrste nitko ti ne moze garantirat da ce jedan hrcak zivjet pune 3 godine, ili zamorac isto tako to su lijepe zivotinjice ali ti kada se taman naviknes one moraju otic

eto mislim da je to to
**Zaboravio sam jos napisat da su jako ciste zivotinjice i da onaj njihov izmet nakon nekog veremena ima jako ostar miris ako se ne makne na vrijeme, zelim reci da hrčci mogu obolit od prljavstine ako im se ne omoguci higijena, treba svaka 3 dana mjenjat podlogu i time se sprijecava bolest hrcka i ostar miris u sobi, e i jos jedna bitna stvar koju sam takodjer zaboravio napomenut: NOVINE NIKAKO STAVLJAT U KAVEZ JER SADRZE OLOVO jer je otrov za njih pa ih moze ubit, treba stavit samo sijeno i piljevinu kao podlogu **
Edited by: Scorpion 467