Srpanj 18, 2025, 17:06:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: aulonocare  (Posjeta: 1439 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cichlid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
aulonocare
« u: Ožujak 21, 2007, 20:51:00 poslijepodne »

poslje tanganyike ,amerike i azije vratio sam se starom dobrom malawiu.napravi sam tank sa alnokarama imam 4 mužjaka i za svakog od njih po 4-5 ženki, s time da imam 6 labido...misa ceuratusa ,kako stvari stoje ,mislim da imam 2 mužjaka i 4 ženke ,šta nije loše.tu je jedan par -azoreusa.još su ribe malea već sada ljepo izgledaju -a kad narastu bit će boja.išao sam na kombinaciju naranđasto,plava,žuto.danas sam odvojio tri ženke ali jednostavno nemogu odrediti koji su mužjaci napravili posao,bumo vidli kad dođu mladi.moram staviti još nešto kamena ali tako da mogu uvjek ulovit ženke.sljemenski kamen sam puknuo u tank,još malo kamena i gotovo ,i ćekanje da alnokare narastu.mislim da će to biti dobro

Offline exodus

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #1 u: Ožujak 21, 2007, 22:19:00 poslijepodne »
sviđa mi se ,jel to pijesak u podlozi?
Vk

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #2 u: Ožujak 21, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
A imati više vrsta Aulonocara,po mom mišljenju jeste malo riskantno.Naime kod genusa Aulonocara ženke sve su više manje jednake i slične,pa bih zbog toga moglo doći do ukrštanja različitih vrsta.

Offline cichlid

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #3 u: Ožujak 21, 2007, 23:18:00 poslijepodne »
prepostavio sam tu mogućnost da se mogu spariti ražlićite ribe,sad je tako kad odrastu sve da ih do nekle mogu prepoznati možda napravim selekciju .glupo mi je u tom velikom tanku držati dva mužjaka i par ženki,kad odrastu onda treba izabrati najljepše i to ostavit, a koje kad su alnokare sve ljepe.

Offline cichlid

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #4 u: Ožujak 21, 2007, 23:20:00 poslijepodne »
podloga je kvarc pjesak,nekakva mješavina ima malo crvenkastog u sebi --štosno izgleda-

Offline cichlid

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #5 u: Ožujak 22, 2007, 01:05:00 prijepodne »

sad malo ćitam i tražim ,pa sam našao podatak da se i u prirodi znaju izmješati aulnokare razlićitih vrsta,iz istok su jezera -pa zašto ne, možda se dobiju prave ljepotice.mužjaku nemože štetiti a ni zenki ,a nekako mi logika govori da nemože narušiti ni stanište u kojem žive.kod mene u tanku ,ako neću mlade ,ne vadim zenku iz tanka ,za par dana ih nema a možda je tako i u samom jezeru malawi.

ustvari misli da se nisu ribe mješale da nebi danas imali toliko boja i oblika,moje mišljenje --ako sam u krivu neka me neko ispravi.

Offline Njofra

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #6 u: Ožujak 22, 2007, 02:22:00 prijepodne »
Pa trebalo bi izbjegavati mješanje svakak.Obično se ne ostavljaju malci ako se mrijest več i dogodi ,to ljudi primjete kad imaju samo ženku neke vrste a ona nosi mlade.Aulonocare če se sigurno mješat jer su ženke stvarno iste.Niko ne kaže da to neče biti lijepe ribe ali nije to dobro.Problem kod Aulonocara i je baš taj što su prekrasne ribe ali može biti samo jedna vrsta u akvariju...nažalost.Pa ako malo pogledaš po netu nigdje ni nema baš akvarija sa samim Aulonocarama,a inače da se može mislim da bi ih bila hrpetina i bili bi pravi mamac za ciklidaše isto kao npr. akvariji sa Tropheusima.Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Njofra

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #7 u: Ožujak 22, 2007, 02:25:00 prijepodne »
Koje vrste imaš?
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline cichlid

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #8 u: Ožujak 22, 2007, 08:24:00 prijepodne »
ženke sam odvojio zato jer mislim za jednu sam siguran, da je ženka od aulnokare ruby red ,to ću ostaviti sigurno,labidochromise ceur ...se isto ,azoreuse isto i eventualno jacobfreib.išao bi na kombinaciju boja ,plavo žuto ,crveno .mislim da će to biti dobro.

Offline cichlid

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #9 u: Ožujak 22, 2007, 11:04:00 prijepodne »

evo sad sam uspio prebrojat koliko ćega ima.

azoreus 1-1,aulnokara-marme..de,1-1 , auln.rubin red 1 mužjak-4 ženke,aulno.. jacobis 2 mužjaka i 6 ženki,labidochomis ceuratus 2 muž-4 ženke.mislim da i to nije neke mješanje ,znaći imam sam od aulnokara 4 mužjaka .na devesto litara nebu se ni vidli ,a ako se pomješaju nema veze ima sam i prije aulnokare pa nisam doživio da su se mrijestile razlićite ribe ,povućen sa starim iskustvom nabavio sam ih opet.one dvije ženke koje sam jućer odvojio jedna je od rubin red,a druga od jacobfreibergi.

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
aulonocare
« Odgovori #10 u: Ožujak 22, 2007, 15:23:00 poslijepodne »

Citat: cichlid
prepostavio sam tu mogućnost da se mogu spariti ražlićite ribe,sad je tako kad odrastu sve da ih do nekle mogu prepoznati možda napravim selekciju .glupo mi je u tom velikom tanku držati dva mužjaka i par ženki,kad odrastu onda treba izabrati najljepše i to ostavit, a koje kad su alnokare sve ljepe.

Poznavajuči tebe i kak često mjenjaš vrste i biotope nikad neće odrasti , barem ne kod tebe .

Offline bobialf

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #11 u: Ožujak 22, 2007, 18:48:00 poslijepodne »
Citat: Bojko
A imati više vrsta Aulonocara,po mom mišljenju jeste malo riskantno.Naime kod genusa Aulonocara ženke sve su više manje jednake i sliène,pa bih zbog toga moglo doæi do ukrštanja razlièitih vrsta.a inace je aqva ok

Offline cichlid

• Punopravni član
aulonocare
« Odgovori #12 u: Ožujak 22, 2007, 20:30:00 poslijepodne »

prvo da nešto kažem zašto sam mjenjao biotope,biljni tank sam radio samo da dokažem sebi a i drugima --štrućnjacima- da bilje može rasti uz minimalnu opremu.moj devesto litara tank biljni imao je ovo od opreme.4 lampet8 40w,bilo 6 ali sam vidio da sam bez veze bacio pare.co2 sm napravio sam .podloga 4cm debljine bez ikakvih dodataka ,obićan šoder,dve vanjske pumpe,u bilje se baš ne razumijem ali imam zapisano šta samsve imao u tanku,bilo je tu svega i sve je normalno raslo.zato sam mjenjao prošle godine toliko puta tank,da vidim ja te priće kako neće rasti ono ako nemam ovo itd.sad mi nitko ne može na tom području ništa reći sve znam imao 8 mjeseci ameriku ,pa 7 aziju pa se vratio na malavi.

sada bi nešto rekao drugo ,nakon dugog treženja nabavi sam -cd -sa skoro svima poznatima ciklidima koje znamo,samo alnokara ima na cd oko stotinjak ,e pa sad mi recit kako je do toga došlo da ih ima toliko,poslje njih dolaze pseudotropheusi njih isto ima ko u prići.normalno da je došlo križanjem raznih vrsta.cd nema teksta samo slike  --alnokare,pseudotropheusi,labidochromisi,copadochromisi,mel anochromisi,placidochromisi,labeotropheusi  ,metriaclima i drugi neznam ni sam koliko slika ciklida ima.

gore sam napisao da ću napraviti selekciju ,pa ako nekoga bude zanimalo možemo se ćuti.