Ljudi što sam danas vidio u pet centru je strašno

.Meni je stvarno žao tih riba

!
Imaju 10 vrsta riba u20 akvarija i to u svim mogućim kombinacijama tako da u akvariju zna bit po dvije dočetiri vrste koje nisu ni u snu za skupa. Ali pustite to, oni imaju latinske nazivekombinirane sa hrvatskim nazivom jedne druge ribe i to nataknu na akvarij sa trećom vrstom. To je vjerojatno da upute neupućene kupce i naprave ih pravim budalama.
Pogledam ja jedan akvarij, a u njemu "Paracheirodon innesi" kako je i pisalo, ali ispod piše još i crvena neonkas cjenom od 9,50 kn. Nekoliko mjesta dalje opet jedan akvarij, a u njemu "Paracheriodon axelrodi", a na akvariju piše Paracheiredon innesi, ali ovaj put hrvatski naziv je plava neonka i cjena 28,50 kuna

.
Pomislio sam, možda se gubim.... poslije cjelodnevnig hodanja po Zagrebu nije cudo

.
Radi moje velike znatiželje koja je bila gladna novih znanja i spoznaja o malih ribicah upitam ja mladog gospodina koji je bio zauzet mlataranjem mrežicom po vodi bi li mi mogao pomoći neukom gospodinu oko izbora ribe. Na moje pitanje o nazivima mladić mi je vrlo samopouzdano odgovorio: "Gospodine pa to vam je sve isto kaj ne vidite da svjetle. Slušajte dobro, ove su crvene jer imaju male crvene repiće. A kaj ste vi tak zagrijali za one? One tamo su vam neki križanci ovih malih i imaju skrozpo dužiniplavu crtu i zato tam i piše plava neonka, al je i skuplja ne?"
Ja kao odobravajuće klimam jer se ne isplati živce trošit na takve, a on još doda:
"Ja bih vam savjetovao da uzmete od svake po jednu, a one pašu s gupijicama i budu se baš fino slagale i budu sretne, a ak vam je 28,50 kn puno uzmit dvije ove originalne jer, u povjerenju, one s plavom crtomi onak bas nejdu"
Pitajući se zaštone mogu prodati jadne ribice s plavom crtom,možda jer su križanci sa promjenjenom DNA strukturom ili je cjena nekako nemarketniški formirana. Možda su ju trebali zaokružit na 30 kn pa bi se neko odlučio uzet i cjelo jato...