Pozdrav svima,nedavno sam napunila svoj prvi akvarij,ok ne bas prvi ali prvi ozbiljni akvarij.Imam akvarij od 50l,(planiram drzati i ciklide ali ima vremena,ipak potrebno mi je iskustvo), i u njemu se nalaze:2 anubias nane, Ceratophyllum demersum(jako jako puno), Cryptocoryne balansae 4kom. Vallisneria spiralis takodje 4kom. Sagittaria subulata ima jos nekih biljaka ali ne znam njihova imena,a slike ne znam da postavim.
E sada imam obicnu sijalicu od 100W,pitanje je sledece da li ce biljke uspevati ili ipak moram da nabavim neku specijalnu lampu za njihov rast. Kupila sam Sera florena, verujem da znate sta je to, doziram prema uputstvu i neke biljke super rastu samo mi je Vallisneria nesto suva i jadna i susi se na vrhovima.
Jos jedno pitanjce, veceras su me docekali mali puzici jabucari i zanima me sta sada sa njima,oni se nalaze u odvojenom akvariju i nemam pojma sta da radim sa njima dok malo ne porastu.
Unapred hvala na odgovorima,znam da su pitanja glupa ali meni kao pocetniku bi znacili mnogo