Kolovoz 09, 2025, 18:11:45 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: junior  (Posjeta: 3170 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Oloriel

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
junior
« u: Ožujak 08, 2007, 00:14:00 prijepodne »

Pozdrav svima,nedavno sam napunila svoj prvi akvarij,ok ne bas prvi ali prvi ozbiljni akvarij.Imam akvarij od 50l,(planiram drzati i ciklide ali ima vremena,ipak potrebno mi je iskustvo), i u njemu se nalaze:2 anubias nane, Ceratophyllum demersum(jako jako puno), Cryptocoryne balansae 4kom. Vallisneria spiralis takodje 4kom. Sagittaria subulata ima jos nekih biljaka ali ne znam njihova imena,a slike ne znam da postavim.
E sada imam obicnu sijalicu od 100W,pitanje je sledece da li ce biljke uspevati ili ipak moram da nabavim neku specijalnu lampu za njihov rast. Kupila sam Sera florena, verujem da znate sta je to, doziram prema uputstvu i neke biljke super rastu samo mi je Vallisneria nesto suva i jadna i susi se na vrhovima.
Jos jedno pitanjce, veceras su me docekali mali puzici jabucari i zanima me sta sada sa njima,oni se nalaze u odvojenom akvariju i nemam pojma sta da radim sa njima dok malo ne porastu.
Unapred hvala na odgovorima,znam da su pitanja glupa ali meni kao pocetniku bi znacili mnogo

Offline Oloriel

• Novi član
  • *
junior
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2007, 00:17:00 prijepodne »
Eh da zaboravila sam napisati imam neki Magic jet filter(Magi-380) posto se ne razumem ni u to ako neko zna kakav je to filter zamolila bih ga da napise,da li je dovoljan za ovu litrazu i tako to....Jos ovo,podloga je kvarcni pesak,malo krupniji i dosta fin.

Offline murk

• Punopravni član
junior
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2007, 12:37:00 poslijepodne »

zbog 100w ces dobivati puno aligi to ti je cirka 2 w po litri (ono "normalno" bi bilo0.5w po litri) i ja bi preporuvio da uzmes za akvarij (bilo koja marka) 25 ili 54 w ali posto imas Sagittaria subulata mislim da bi ti bila dovoljan od 54w. a jabucare samo stavi unutra nece im nista bit

filter je dobar, taj filter je za 50 do 100 litara

e da to sam cito zaboravil dobro dosla u svijt voda
tko zna zna, ko nezna dva

Offline Oloriel

• Novi član
  • *
junior
« Odgovori #3 u: Ožujak 08, 2007, 14:37:00 poslijepodne »

Ako utrpam jabucare mislim da ce biti pokojni jer u akvariju imam botiu,dakle prijatno ribice,a zelela bih da sacuvam puzice.

A alge,mislim da bi bilo fino da se nahvataju na kamenje,zaboravila sam spomenuti da imam 3 debela Trichogaster trichopterus-a,e sada,da li su debeli jer su jednostavno takve ribe ili je nesto drugo u pitanju,npr. mozda treba da poloze ikru pa zbog toga,ja stvarno nemam pojma.Mozda su to zenke pa ima fali frajer.

Uzela bi jato udovica,pa da li bi mogla te ribe drzati,mislim da ih ne sahranim jer sam pocetnik.

Znam da previse pitanja postavljam sorry

Offline GIRY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 42
junior
« Odgovori #4 u: Ožujak 08, 2007, 14:58:00 poslijepodne »
Nisam veliki stručnjak za ribice, ali iz svog iskustva ću ti reći da ja držim skupa udovice i trichogastere, i nemam zasada nikakvih problema. Udovice su mi bile među prvih ribama koje sam ikad imala i nikad nisu bile zločeste ni prema kojoj drugoj ribi. A ni trichogasteri nisu zločesti samo znatiželjni pa svojim ticalima pipkaju druge ribe u prolazu.

Offline Oloriel

• Novi član
  • *
junior
« Odgovori #5 u: Ožujak 08, 2007, 19:17:00 poslijepodne »

Hvala puno.