Ksenchi dobro došla

nije baš ok čuj šta si ovako upala čovjeku na njegovu temu. No tko god ti je rekao da je umjetno bilje bolje od prirodnoga nek oprosti ali nema pojma šta priča. Sa soli?

nekužim te uopče, no jedna mi stvar nije jasna

jesi ti odmah ubacila ribe u taj aq čim je kupljen?

ili ja griješim ako jesi onda si jaako pogriješila. Aq treba ciklirat jedno 2-3 tjedna da se to sve malo ustali tj da se nasele bakterije u filteru, da aq postane biološki aktivan. Podloga neki substrat, oprani čisti šljunak, bilje dezinficirat, isprati, podrezat korjenčiče malo, napunit aq vodom u koji je stavljen aquasafe (sredstvo za pripremu vode) napunit ga cca 30% vode i sadit bilje. Poslje dolit ostatak vode u aq i stavit grijač na 25 za večinu riba i uključit filter i unutra filter materijal i lampu upalit svaki dan da lampa gori 10-12 satimislim na lampu koja je u poklopcu ne stolnu. I čekati naaajmanje 2 tjedna čim više čekaš tim bolje.Drvo prokuhati ako ga kupiš, kamen bolje lava nemora bit i pazit da nije kamen vapnenast, testiraj ga tako da stviš malo octa mislim polij ga octom ako se pjeni nije dobar bacaj, ako sklizne s njega bez ikakve reakcije inda je ok. Lavu nije potrebno testirat. Dok traje cikliranje ok je stavit maaalo suhe hrane pahuljaste ali maalo 2 lističa smrvit i ubacit u aq da se prije zacilira. Možeš i stavit malo sera nitriveca ili cycle nutrafin pozitivne bakterije i drž se uputstva. Eto valjda je nešto pomoglo od ovoga.
Edited by: duda