Pozdrav svima !
O ovoj prekrasnoj zmiji se pisalo i ovdje a o njoj se može pročitati uglavnom samo dobro, pa tako da je i dobra zmija za početnike u držanju i njezi zmija.
Ja se osobno nikada ne bih mogao odlučiti za posjedovanje zmije jer imam i glodavce za ljubimce pa bi mi bilo teško palo hranjenje !
No da ne duljim, stvar je ovakva, moja sestra, koja se nedavno udala i čeka bebu je odlučila nabaviti kućnog ljubimca, budući da šogor nije osoba koja bi se brinula za životinje, a većina klasičnih ljubimaca zahtijeva više interakcije, njezina je odluka pala na regiusa, budući da kad beba dođe, neće imati vremena za psa, pticu i slično, a za slučaj da beba bude alergična da ne doživljava traume zbog rastanka sa ljubimcem, a kako smo mi oduvijek imali pun dom životinja, u njezinom novom stanu fali onaj naš, štih !
Dakle, kako smo shvatili, u pet shopovima se često prodaju zmije koje su ili odrasle ili sa problemima u prehrani, a na kraju krajeva ne postoji baš ni mogućnost spoznaje o starosti zmije ako je odrasla!
Dakle da ne duljim ( ponavljam se, znam, a i duljenje i eseistički pristup postanju, pa se unaprijed ispričavam ), zanima nas da li kod nas netko uzgaja te zmijurke te da li se može kod nas nabaviti mlada zmija , domaćeg uzgoja koja je bar djelomice naučena na handling te kolika bi mogla biti cijena !
Naravno, običnog (divlji tip), prirodna boja se sister naj više sviđa, he,he ma siguran sam da i cijena mutacija igra ulogu u njezinoj odluci ali ona se kune da nije tako

O smještaju smo čitali, imam jedan stari akvarij 100 x 40 x 40 cm, po onome što sam čitao, postoji mogućnost da se preuredi u adekvatan terarij za regiusa !
Osim toga, trebao bih savjet , koju opremu kupiti, koje grijače, koji tip podloge i tako !
Nadam se da Vas nisam previše zagnjavio !
Unaprijed zahvalan na odgovorima !