Srpanj 19, 2025, 22:12:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nabavka python regius  (Posjeta: 1415 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kells

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • http://freewebs.com/kellalory/
nabavka python regius
« u: Veljača 22, 2007, 00:52:00 prijepodne »
Pozdrav svima !
O ovoj prekrasnoj zmiji se pisalo i ovdje a o njoj se može pročitati uglavnom samo dobro, pa tako da je i dobra zmija za početnike u držanju i njezi zmija.
Ja se osobno nikada ne bih mogao odlučiti za posjedovanje zmije jer imam i glodavce za ljubimce pa bi mi bilo teško palo hranjenje !

No da ne duljim, stvar je ovakva, moja sestra, koja se nedavno udala i čeka bebu je odlučila nabaviti kućnog ljubimca, budući da šogor nije osoba koja bi se brinula za životinje, a većina klasičnih ljubimaca zahtijeva više interakcije, njezina je odluka pala na regiusa, budući da kad beba dođe, neće imati vremena za psa, pticu i slično, a za slučaj da beba bude alergična da ne doživljava traume zbog rastanka sa ljubimcem, a kako smo mi oduvijek imali pun dom životinja, u njezinom novom stanu fali onaj naš, štih !

Dakle, kako smo shvatili, u pet shopovima se često prodaju zmije koje su ili odrasle ili sa problemima u prehrani, a na kraju krajeva ne postoji baš ni mogućnost spoznaje o starosti zmije ako je odrasla!
Dakle da ne duljim ( ponavljam se, znam, a i duljenje i eseistički pristup postanju, pa se unaprijed ispričavam ), zanima nas da li kod nas netko uzgaja te zmijurke te da li se može kod nas nabaviti mlada zmija , domaćeg uzgoja koja je bar djelomice naučena na handling te kolika bi mogla biti cijena !
Naravno, običnog (divlji tip), prirodna boja se sister naj više sviđa, he,he ma siguran sam da i cijena mutacija igra ulogu u njezinoj odluci ali ona se kune da nije tako

O smještaju smo čitali, imam jedan stari akvarij 100 x 40 x 40 cm, po onome što sam čitao, postoji mogućnost da se preuredi u adekvatan terarij za regiusa !

Osim toga, trebao bih savjet , koju opremu kupiti, koje grijače, koji tip podloge i tako !
Nadam se da Vas nisam previše zagnjavio !

Unaprijed zahvalan na odgovorima !

Offline Striček Matija

• Punopravni član
nabavka python regius
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2007, 16:19:00 poslijepodne »
eto nije se nitko prihvatio odgovaranja pa da ja ukratko...

100x40x40 je uredu za odraslu životinju... od podloge najbolje uzeti treset... grijači... ili kabelski pa ispod terarija ili reflektoricom...ili kombinacija tog dvoje...

potrebna ti je još posuda za vodu... i nekakav zaklon za živinu..dakle neki panj, nekakva posuda ili slično...

gdje ih momentalno ima za kupit.. vjerojatno u nekom pet centru... koliko sam uspio vidjet životinje su bile u dobrom stanju (što ne znači da su tako i ostale)...

kako možeš vidjeti dal je životinja zdrava...
možeš tražiti da zmiju nahrane pred tobom da budeš siguran da jede... pregledat terarij i samu zmiju za nametnike jer neki se vide i golim okom.. pogledaš glavu i rep da vidiš da li se presvlači kako spada... pogledat ponašanje zmije kad je uzmeš u ruke..dal paluca jezikom..kako se kreće...

eto...  

Offline kells

• Novi član
  • *
nabavka python regius
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2007, 12:10:00 poslijepodne »
OOOOpsss ! Poslah praznu poruku !
Hvala na odgovoru, moram priznati da sam već odustao od ideje da će bilo tko odgovoriti !
Pogledati ćemo malo, koliko mi kao ajmo reći laici možemo vidjeti !

Ovo sa hranjenjem je super ideja, u svakom slučaju, hvala na odgovoru !

Offline Infernal

• Punopravni član
nabavka python regius
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2007, 22:03:00 poslijepodne »
u osijeku imas regiusa,pa ako nenadjes nigdje mogu ja otici pogledati u kakvoj je stanju pa ti javim..
Osijek.....

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
nabavka python regius
« Odgovori #4 u: Veljača 25, 2007, 14:53:00 poslijepodne »
Da, prije jedno 2mj je bilo i Python regiusa i Boa constrictora. Neznam kakvo je sad stanje, a vjerojatno su još tamo...

Offline kells

• Novi član
  • *
nabavka python regius
« Odgovori #5 u: Veljača 26, 2007, 13:52:00 poslijepodne »

Na drvinju je jučer bio jedan regius, ali je bila nedjelja, i mnoštvo šetača koji su kako mi se činilo kupovali ribice ko ludi ( ne moram reći kakve su sve kombinacije kupovali ) , tako da nisam mogao dočekati nikoga tko bi mi mogao malo pomoći oko živuljke pa sam otišao !

Primjetio sam da ima onaj spt light, da je ona podloga ( nekakva kora drveta) prilično isušena, u zdjelici nema vode, a od zmijurka sam samo vidio glavu jer se sakrio iza neke stjene !

Offline Nik

• Punopravni član
nabavka python regius
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2007, 07:31:00 prijepodne »
Otiđi u Heinzlovu i tam ih pogledaj, mislim da su 2 komada tam. bar su bila prije nekih mjesec dana

Offline st-zero

• Punopravni član
nabavka python regius
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2007, 13:15:00 poslijepodne »
jučer sam bio u heizlovoj u pet centru i vidio sam jednog...možda je i drugi tu negdje ali ga ja nisam vidio....