hmm, za takvu sitnu razliku mi se ne isplati kemijati...to si mjerio direktno iz britte ili ...?
Davno sam mjerio vodu iz Brite i sjecam se da su rezultati bili prilicno beskorisni ( za akvaristiku, za ostale primjene je super )
Razmisljam napraviti neku samogradnju da mi se slobodnim padom dio vode automatski propusta kroz DIY filter (npr. preljevom na izlazu vanjskog filtera, dio vode ide preko britte, a ostatak preljevom natrag u akvarij)
Losa opcija iz dva razloga - voda nema jednake karakteristike nakon sto je ( odjednom ) profiltrirala 2 litre ili nakon desetak litara bez pauze.
Drugi problem je jos gori - malo odstupanje u tvojoj ideji ( npr. zastopani Brita filter ) i na tako maloj litrazi je dovoljno za prilicno naglo smanjivanje/porast tvrdoce, a tako vrlo lako mozes pobiti ribe.
Jedini siguran i isplativi nacin je kupovina osmoze ili destilirae vode, ali je pitanje da li je tebi uopce potrebno spustanje tvrdoce - velika vecina biljaka i riba koje imamo u akvariju je prilagodeno nasoj vodi, a s ovom tvrdom pipovacom imas i stabilnije uvjete za igranjem s CO2 nego u " omeksanom " akvariju.